رونمایی از سه ماهواره بومی در دهه فجر

در دهه فجر امسال و همزمان با روز ملی ماهواره، از سه ماهواره ساخت داخل، رونمایی خواهد شد.به گزارش خبرنگار ایلنا،رضا تقی پو وزیر ارتباطات در حاشیه مراسم کلنگ زنی پژوهشکده توسعه علوم و فناوری فضایی، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: روز 14 بهمن ماه سال جاری، برنامه‌های مختلفی در حوزه فضا تعریف شده …

در دهه فجر امسال و همزمان با روز ملی ماهواره، از سه ماهواره ساخت داخل، رونمایی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا،رضا تقی پو وزیر ارتباطات در حاشیه مراسم کلنگ زنی پژوهشکده توسعه علوم و فناوری فضایی، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: روز 14 بهمن ماه سال جاری، برنامه‌های مختلفی در حوزه فضا تعریف شده که به اجرا در خواهد آمد، در این روز و با حضور رئیس جمهور سه ماهواره بومی نظیر ماهواره طلوع، رونمایی خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: مدل مهندسی ماهواره مصباح 2 نیز که به همت مسوولان و کارشناسان پژوهشکده فضایی کشور طراحی و ساخته شده است، از دیگر ماهواره‌های داخلی است که رونمایی می‌شود، ماهواره مصباح 2 یک ماهواره مخابراتی در مدار پائین برای انجام کاربردهای محدود ارتباطی از جمله ذخیره و ارسال پیام مورد استفاده قرار می‌گیرد.
تقی پور ادامه داد: یکی دیگر از ماهواره‌های دانشجویی که همزمان با روز ملی ماهواره، رونمایی خواهد شد، ماهواره “یا مهدی” است، این ماهواره نیز یک ماهواره تجربی است که خواهد توانست زیرمجموعه خود را که شامل محموله‌های مخابراتی و دوربین است، تست کند.
وی با اشاره به همکاری سازمان فضایی با دانشگاه‌ها، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت‌های خوبی در حوزه فضایی در دانشگاه‌های کشور وجود دارد که امیدواریم با ادامه روند همکاری این دو بخش این ظرفیت‌ها مورد استفاده قرار گیرد، در حال حاضر ایستگاه‌های زمینی چه از نظر ایستگاه‌های کنترل و چه از نظر ایستگاه‌های پرتاب آماده هستند.
وزیر ارتباطات درخصوص حقوق فضایی نیز تاکید کرد: خوشبختانه در این زمینه تحقیقات خوبی شده و در اکثر سازمان‌های منطقه‌ای و جهانی حضور فعال داریم.
بر اساس این گزارش، پژوهشکده توسعه علوم و فناوری فضایی به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه طراحی، ساخت و کاربرد محصولات فضایی، تأسیس می‌شود.
ایجاد دانش فنی و توانمندی طراحی و ساخت محصولات فضایی و آموزش نیروهای متخصص و کارآمد در داخل کشور از جمله اهداف این پژوهشکده است.
این پژوهشکده با همکاری سازمان فضایی ایران و دانشگاه امیر کبیر در زیربنایی به مساحت پنج هزار متر مربع احداث خواهد شد که به گفته رئیس این دانشگاه زمان پیش‌بینی شده برای اجرای این پروژه 18 ماه است.
 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا