برنامه تشییع و خاکسپاری «شهریار عدل»

کامران عدل، برادر پروفسور شهریار عدل در گفت‌وگویی اظهار کرد: پس از برطرف شدن یکسری مشکلات کوچک از نظر شرعی و براساس پیگیری‌هایی که با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام داده‌ایم، قرار است با رسیدن پیکر شهریار عدل به ایران، او را به بیمارستان سینا منتقل کنیم. وی درباره‌ی برنامه‌ی مراسم تشییع پیکر برادرش …

کامران عدل، برادر پروفسور شهریار عدل در گفت‌وگویی اظهار کرد: پس از برطرف شدن یکسری مشکلات کوچک از نظر شرعی و براساس پیگیری‌هایی که با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری انجام داده‌ایم، قرار است با رسیدن پیکر شهریار عدل به ایران، او را به بیمارستان سینا منتقل کنیم.

وی درباره‌ی برنامه‌ی مراسم تشییع پیکر برادرش گفت:‌ روز یکشنبه، هفتم تیرماه ساعت 9:30 صبح، پیکر او از مقابل موزه ملی ایران به سمت کاخ گلستان و سپس بهشت‌ زهرا (س) تشییع می‌شود.

او درباره‌ی انتقال پیکر مرحوم عدل به کاخ گلستان نیز توضیح داد: پروین ثقه‌الاسلام، رییس کاخ گلستان معتقد است، شهریار عدل به‌دلیل اقداماتی که برای این کاخ ثبت جهانی‌شده انجام داده، صاحب کاخ است. به همین دلیل، از ما خواست تا پیش از انتقال پیکر شهریار عدل به بهشت زهرا (س) آمبولانس حامل پیکر او در کاخ گلستان دور بزند. پس از این کار، پیکر او به بهشت زهرا (س) منتقل و در قطعه «نام‌آوران» به خاک سپرده می‌شود.

عدل تأکید کرد:‌ روز سه‌شنبه 9 تیرماه نیز قرار است یک مراسم به یاد شهریار از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر در کاخ گلستان برگزار شود.

وی درباره شایعه‌هایی مبنی بر وجود وصیت‌نامه‌ای از شهریار عدل که در آن خواسته باشد تا در نقطه‌ای خاص از ایران دفن شود نیز اظهار کرد: رییس یونسکو در پاریس به من گفت که شهریار را در مقبره «بایزید بسطامی» دفن کنید، خانواده نیز اصرار داشت که او را در کنار پدر و برادرمان در امامزاده عبدالله دفن کنیم، اما چون من می‌خواهم افراد بیشتری سر مزار او فاتحه بخوانند، تأکید دارم که در قطعه‌ی «نام‌آوران» دفن شود.

او اضافه کرد: با این وجود از مسوولان مقبره‌ی «بایزید بسطامی» نیز درخواست می‌کنم تا لوح یادبودی برای شهریار عدل را با هزینه‌ی شخصی من در مقبره نصب کنند.

پروفسور شهریار عدل 31 خردادماه پس از احساس درد در قفسه‌ی سینه، ایست قلبی کرد و در فرانسه دارفانی را وداع گفت. او معاونت امور بین‌الملل موسسه فرهنگی ایکوموس در ایران را برعهده داشت. همچنین در مرکز یونسکو در پاریس بسیار نفوذ داشت و در تهیه‌ی پرونده و ثبت جهانی آثار تاریخی در فهرست یونسکو نقش موثری ایفا می‌کرد.

شهریار عدل دارنده‌ی مدال فرهنگ جهانی یونسکو با نام «پنج قاره» از دبیرکل یونسکو بود که در 13 مهر 1388 (5 اکتبر 2009 میلادی) در مقر سازمان یونسکو در پاریس و همزمان با آغاز تشکیل مجمع عمومی سالانه کشورهای عضو یونسکو به او اهدا شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا