ایران محور ترانزیت IT بین آسیا و اروپا می‌شود

ایلنا: با اتصال سیستم‌های کامپیوتری راه‌آهن ایران و ترکیه، امکان صدور بارنامه کامپیوتری و رهگیری واگن‌ها در دو کشور فراهم شد.به گزارش ایلنا، مدیرکل اموربین الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر گفت: طرح تمرکز اطلاعات و اتصال سیستم‌های کامپیوتری در راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و ترکیه پس از 7 سال رایزنی و …

ایلنا: با اتصال سیستم‌های کامپیوتری راه‌آهن ایران و ترکیه، امکان صدور بارنامه کامپیوتری و رهگیری واگن‌ها در دو کشور فراهم شد.
به گزارش ایلنا، مدیرکل اموربین الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام این خبر گفت: طرح تمرکز اطلاعات و اتصال سیستم‌های کامپیوتری در راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و ترکیه پس از 7 سال رایزنی و تلاش از 18 مهرماه امسال محقق شده است.
عباس نظری با بیان اینکه اتصال سیستم‌های کامپیوتری راه‌آهن ایران و ترکیه در قالب همکاری‌های دوجانبه در سطح روسای راه آهن، وزرای حمل و نقل و توافق روسای جمهورکشورهای عضو سازمان اکو صورت گرفته است، افزود: این موضوع همواره در جلسات مختلف کمیسیون‌های مشترک، کمیسیون مرزی و کمیته‌های کاری مطرح بوده است و اینک با تحقق این امر زمینه برای انجام رایزنی‌های لازم با کشورهای CIS جهت اتصال سیستم‌های کامپیوتری فراهم شده است.
وی در تشریح اهمیت این اتصال کامپیوتری اظهار داشت: این پروژه یکی از مهمترین پروژه‌های اجرائی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در منطقه به حساب می‌آیدکه با اتصال آن با کشورهای آسیای میانه، ایران محور ترانزیت IT بین آسیا و اروپا خواهد شد.
مدیرکل امور بین الملل راه آهن جمهوری اسلامی ایران درخصوص مزایای اتصال سیستم های کامپیوتری راه آهن ایران وترکیه اظهار داشت: طرح تمرکز اطلاعات واتصال سیستم‌های کامپیوتری طرحی است که محل اجرای آن مرز ریلی دو راه‌آهن در منطقه رازی ایران و کاپیکوی ترکیه است و با اجرای آن، سیستم صدور بارنامه دستی و سنتی به کلی حذف و تبادل بارنامه به شکل مکانیزه و کامپیوتری صورت می‌گیرد.
نظری امکان تبادل اطلاعات واگن‌های باری بین دو کشور را از دیگر مزایای این طرح اعلام کردو افزود:طرح اتصال کامپیوتری راه‌آهن دو کشور در سال 81 از سوی راه‌آهن مطرح شد و طی دو سال راه‌اندازی شبکه اطلاعاتی و کامپیوتری بطول انجامید. همچنین نرم‌افزار مربوطه پس از یکسال توسط راه‌آهن ایران و پس از سه سال توسط راه‌آهن ترکیه نصب و امکان اتصال سیستم‌های دو شبکه فراهم شد.
به گفته‌ی مدیرکل امور بین الملل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران هم اکنون رهگیری واگن‌ها با استفاده از رمز عبوری که از سوی راه آهن ایران در اختیار طرف ترکیه‌ای قرار گرفته امکان پذیر است ولی امکان رهگیری واگن‌های ایرانی در خاک ترکیه پس از راه‌اندازی سیستم جدید ترکیه موسوم به kky در سال آینده فراهم می‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا