۱۰ خرید افتضاح پرسپولیس در نقل و انتقالات
بازیکنان در ازای پولی که میگیرند چقدر بازی میکنند و چه کیفیتی دارند؟ این یک سؤال تکراری ولی مهم است که هیچکس به آن جواب نمیدهد. از مدیران باشگاهها گرفته که باید پاسخگو باشند تا بقیه مسئولان و مربیان. جدول زیر تعداد بازی چند بازیکن پرسپولیس را نشان میدهد که روی هم ۳، ۴ میلیارد …
بازیکنان در ازای پولی که میگیرند چقدر بازی میکنند و چه کیفیتی دارند؟ این یک سؤال تکراری ولی مهم است که هیچکس به آن جواب نمیدهد. از مدیران باشگاهها گرفته که باید پاسخگو باشند تا بقیه مسئولان و مربیان.
جدول زیر تعداد بازی چند بازیکن پرسپولیس را نشان میدهد که روی هم ۳، ۴ میلیارد هزینه داشتهاند. توجه کنید که آنها باید ۳۰ بازی در لیگ انجام میدادند اما این تعداد بازی انجام دادند تازه آن هم نه ۹۰ دقیقه کامل!
اگر هر کدام از این بازیکنان به طور متوسط ۳۰۰ میلیون هم گرفته باشند روی هم ۳ میلیارد برای پرسپولیس آب خوردهاند، حالا کیفیت فنی هم بماند البته یکی مثل نیلسون خوب بود ولی حمید درخشان به شکل عجیبی او را رد کرد و سوشا مکانی را نگه داشت.
در استقلال و سایر باشگاههای دولتی هم شرایط تقریباً همین است و چه پولهایی که بدون تدبیر دور ریخته میشود. به فرض پارسال استقلال یک گلر استرالیایی به نام لیام ردی خرید که یک دقیقه هم بازی نکرد! امسال هم استقلال حداقل ۱۰ بازیکن داشت که زیر ۵۰۰ دقیقه بازی کردند.
یعنی پول گرفتند که فقط بازیها را از روی نیمکت یا سکوها تماشا کنند! در بعضی از تیمهای اروپایی بازیکنان دستمزد هفتگی یا ماهانه میگیرند؛ یعنی به ازای جلسات تمرینی، فیکس یا ذخیره بودن و کیفیتی که در تمرین و مسابقه ارائه میدهند پول دریافت میکنند.
پرسپولیسیها فصل گذشته که سیاسی مدیرعامل شد چند ماهی این کار را کردند اما با زندانی شدن سیاسی هم، نقشهها نقش بر آب شد.
اگر سازمانهای بازرسی واقعاً – نه در حد حرف – به مسائل اقتصادی باشگاهها ورود کنند به مسائلی دست پیدا میکنند که واقعاً عجیب است. در استقلال و طی ۳ سال گذشته حداقل ۱۵ بازیکن در نیمفصل (تعطیلات بین مسابقات) جذب شدند اما نهایتاً ۴، ۵ نفرشان بازی کردند!
طبعاً کسی به خاطر این مسائل کادرفنی و هیأت مدیره یک باشگاه را استیضاح نمیکند و به همین دلیل این اتفاقات مدام تکرار میشود. فصل قبل بازیکنی آلمانی به نام هلمکه با استقلال قرارداد بست که کلاً مصدوم بود و اصلاً بازی نکرد و در نهایت سر از الاهلی مصر درآورد.
در خوشبینانهترین حالت این قبیل بازیکنان دلال ندارند (که دارند) و پولی هم به جیب آنها نمیرود اما باز هم میبینیم که در “سال اقتصادی” یک باشگاه کلی پول اسراف میشود بدون آنکه ساخت و ساز یا کار پایهای صورت بگیرد.
اگر باشگاههای پرسپولیس و استقلال از همین امسال ۵ میلیارد برای آکادمی خود خرج کنند ۵ سال آینده بیمه میشوند و دیگر مجبور نیستند به سایر باشگاهها “حق رشد” بدهند اما مسئله اینجاست که ۸۰ درصد پولها به جیب دلالها و فوتبالیستهای بیکیفیت میرود و هیچ اتفاقی هم رخ نمیدهد.
مدیرعامل و سرمربی فقط به دنبال کسب نتیجه هستند که تازه امسال پرسپولیس و استقلال همان نتیجه را هم نگرفتند. فوتبالیست هم که بالاخره از پول بدش نمیآید.
راستی اگر به شما بگویند ۸۰۰ میلیون بگیرید و فقط سالی ۱۰ بازی انجام دهید (یعنی هر بازی ۸۰ میلیون) بدتان میآید؟!