مسمومیت خون با ورزش شدید

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، تاثیرات مثبت ورزش بر سلامتی روح و جسم بر فردی پوشیده نیست؛ ولی مطالعات نشان می‌دهند که ورزش شدید و افراطی، بیش از اینکه سبب سلامتی شود، به بدن آسیب وارد می‌کند و می‌تواند موجب مسمومیت خون شود. مسمومیت خون که اصطلاح علمی آن سِپتی سِمیا یا سِپسیس …

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، تاثیرات مثبت ورزش بر سلامتی روح و جسم بر فردی پوشیده نیست؛ ولی مطالعات نشان می‌دهند که ورزش شدید و افراطی، بیش از اینکه سبب سلامتی شود، به بدن آسیب وارد می‌کند و می‌تواند موجب مسمومیت خون شود.

مسمومیت خون که اصطلاح علمی آن سِپتی سِمیا یا سِپسیس است، زمانی رخ می‌دهد که مواد شیمیایی ایمنی به جریان خون راه یابد و سبب پاسخ التهابی خون شود. این امر موجب ایجاد لخته، نشت خون از عروق و اختلال در جریان خون می‌شود، در نتیجه ارگان‎های بدن مواد غذایی لازم و اکسیژن دریافت نمی‌کنند.

نوزادان، کودکان، افراد مسن، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان یا ایدز، افرادی که دچار سوختگی شدید شده‌اند و افرادی که از ضعف سیستم ایمنی رنج می‌برند، بیشتر در معرض سپسیس قرار دارند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ورزش سنگین نیز می‌تواند منجر به بروز این بیماری شود. متخصصان تاکید می‌کنند که ورزش بیش از 4 ساعت در یک جلسه، ورزش سنگین تلقی می‌شود؛ به خصوص اگر تمرینات استقامتی باشند، سبب افزایش حرارت بدن و تحمیل فشار اضافی بر بدن می‌شوند.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) سالانه حدود یک میلیون نفر در آمریکا به سپسیس مبتلا می‌شوند و از این میان، 28 تا 50 درصد جان خود را از دست می‌دهند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Sports Medicine and Exercise Immunology Reviews منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا