برای عربستان، همه گزینهها در مقابل ایران روی میز است!
محمد بن نواف بن عبدالعزیز، سفیر عربستان سعودی در لندن در گفت و گویی با روزنامه «تلگراف» به موضوع هسته ای ایران پرداخته و تهدید کرده در صورت به نتیجه نرسیدن روند دیپلماتیک در این موضوع، کشورش جهت مقابله با ایران به سوی دستیابی به سلاح هسته ای حرکت خواهد کرد. وی اظهار داشته سیاست …
محمد بن نواف بن عبدالعزیز، سفیر عربستان سعودی در لندن در گفت و گویی با روزنامه «تلگراف» به موضوع هسته ای ایران پرداخته و تهدید کرده در صورت به نتیجه نرسیدن روند دیپلماتیک در این موضوع، کشورش جهت مقابله با ایران به سوی دستیابی به سلاح هسته ای حرکت خواهد کرد.
وی اظهار داشته سیاست عربستان سعودی از زمان ملک فهد تاکنون، مبتنی بر عدم تلاش برای ساخت سلاح هسته ای بوده، اما «از زمانی که مشخص شد ایران سیاستی را دنبال می کند که می تواند به سمت برنامه ساخت سلاح کشتار جمعی متمایل شود»، رویکرد عربستان نیز تغییر کرده است. وی می گوید: «این موضوع کل چشم انداز منطقه را تغییر داد».
وی افزوده: «ما همواره حمایت خود را از حل و فصل پرونده هسته ای ایران به شیوه ای دیپلماتیک و از طریق مذاکرات اعلام کرده ایم. ما از تلاش های رئیس جمهور آمریکا در این زمینه قدردانی می کنیم، اما مشروط به اینکه هرگونه توافق نهایی، جامع و مانع بوده و به شکلی نباشد که به ایران مجوزی برای ادامه سیاست های بی ثبات کننده خود در منطقه بدهد. من نمی خواهم وارد جزئیات و شواهد شوم».
بن نواف که از اعضای ارشد خاندان سعودی به شمار می رود، تأکید در این مصاحبه تأکید کرده که مذاکرات باید منجر به گرفتن تعهداتی جدی از ایران شود مبنی بر اینکه این کشور اقدام به تولید سلاح هسته ای نخواهد کرد. وی اظهار داشته: «ما امیدواریم تضمین هایی دریافت کنیم که ایران در پی چنین سلاحی نخواهد بود». بن نواف در ادامه با لحنی تهدیدآمیز گفته: «اما اگر این اتفاق رخ ندهد، آنگاه همه گزینه ها برای عربستان سعودی روی میز خواهد بود».
سفیر عربستان در لندن همچنین مدعی شده: «برنامه هسته ای ایران تهدیدی مستقیم را متوجه کل منطقه کرده و منبع و انگیزه مهمی برای اشاعه هسته ای در سرتاسر خاورمیانه، از جمله در اسرائیل (سرزمین های اشغالی) ایجاد می کند».
این عضو خاندان سعودی در بخش دیگری از مصاحبه خود، دلیل حمله کشورش به یمن را نیز تلاش برای مبارزه با نفوذ ایران در این کشور عنوان کرده و گفته «شورشیان حوثی تحت حمایت ایران» صنعا را تحت کنترل گرفته و سپس در پی تصرف عدن برآمدند و به همین دلیل، توسل به حملات هوایی، «برای به عقب برگرداندن این پیشروی و باز گذاشتن مسیر برای دستیابی به یک راه حل سیاسی» ضروری بود. وی مدعی شده ایران از حوثی ها به عنوان ابزاری برای پیشبرد تمایلات سلطه طلبانه خود در منطقه استفاده می کند.
در مقابل، بن نواف در پاسخ به خبرنگار تلگراف، این موضوع که عربستان سعودی دارای تمایلات سلطه طلبانه در منطقه است را رد کرده و گفته: «عربستان سعودی آن گونه تمایاتی که دیگران برای منطقه دارند را ندارد. تمام دغدغه ما، حفاظت از ثبات و امنیت خود و جهان عرب و جهان اسلام است».