نحوه برگزاری کنکور برای داوطلبان شرایط خاص

حسین توکلی مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سازمان سنجش آموزش کشور برای داوطلبان نابینای مطلق،‌ کم‌بینا، ناشنوای مطلق و معلولان جسمی حرکتی در برگزاری آزمون سراسری سال 94 تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته است که این تسهیلات برای آن دسته از داوطلبان اعمال می‌شود که به تأیید سازمان بهزیستی رسیده باشند و گواهی …

حسین توکلی مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: سازمان سنجش آموزش کشور برای داوطلبان نابینای مطلق،‌ کم‌بینا، ناشنوای مطلق و معلولان جسمی حرکتی در برگزاری آزمون سراسری سال 94 تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته است که این تسهیلات برای آن دسته از داوطلبان اعمال می‌شود که به تأیید سازمان بهزیستی رسیده باشند و گواهی ذیربط را به سازمان سنجش ارسال کرده و در فرم ثبت‌نام اینترنتی نیز معلولیت خود را بر حسب مورد مشخص کرده باشند.

وی افزود: در آزمون سراسری به استناد علامت گزاری این داوطلبان در بند20 تقاضا نامه اینترنتی یک هزار و 674 داوطلب در ردیف داوطلبان مذکور قرار گرفتند که 835 نفر زن و 929 نفر مرد هستند.

توکلی گفت: از این تعداد بر حسب نوع معلولیت 221 نفر نابینای مطلق هستند که 107 نفر از آنها زن و 114 نفر مرد هستند، همچنین از 365 داوطلب کم‌بینا 174 نفر زن و 191 نفر مرد هستند،‌تعداد ناشنوایان مطلق نیز69 نفر است که 48 نفر زن و 21 نفر مرد هستند و از تعداد 221 نفر کم‌شنوا 101 نفر زن و 120 نفر مزد هستند،‌همچنین از تعداد 888 نفر معلول جسمی حرکتی 405 نفر زن و 482 نفر مرد هستند.

وی ادامه داد: حوزه امتحانی این داوطلبان در هر یک از گروه‌های پنچ‌گانه آزمایشی در هر شهرستان مجزا از حوزه‌های داوطلبان تعیین شده است و در شهرستان تهران حوزه آزمون این داوطلبان دانشکده علوم توانبخشی است که سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز در تأمین مراقبان ذی صلاح با نمایندگان مراکز آزمون همکاری لازم را انجام می‌دهند.

توکلی با اشاره به تأمین منشی آشنا به زبان انگلیسی و عربی برای این داوطلبان گفت: سؤالات برخی دروس به خط بریل تهیه شده است به طوریکه تمام سؤالات دروس عمومی برای داوطلبان گروه‌های پنچ‌گانه، سؤالات ریاضی،‌ اقتصاد، ادبیات فارسی، عربی،‌ تاریخ، جغرافی،‌ علوم اجتماعی، فلسفه و منطق و زبان‌شناسی  گروه علوم انسانی،‌ دفترچه اصول عقاید و فقه این گروه،‌ سؤالات زبان انگلیسی تخصصی داوطلبان گروه زبان‌های خارجه به خط بریل تهیه شده است.

وی افزود: همچنین دفترچه سؤالات عادی نیز در اختیار داوطلبان نابینای مطلق قرار می‌گیرد تا اگر به خط بریل تسلط ندارند سؤالات از سوی منشی برای آنها قرائت شود.

به گفته توکلی، صندلی برای داوطلبان نیازمند به منشی به گونه‌ای تنظیم می‌شود که قرائت سؤالات آزمون از سوی منشی اختلالی برای داوطلبان دیگر ایجاد نکند.

وی گفت همچنین دفترچه آزمون عمومی و تخصصی برای داوطلبان کم‌بینا به صورت درشت خط تهیه شده است و زمان پاسخ به سؤالات برای داوطلبان نابینای مطلق،‌کم‌بینا، ناشنوای مطلق و معلولان جسمی حرکتی برای پاسخ‌گویی به دروس ریاضیات، فیزیک، فیزیک مکانیک و شیمی 1.5 برابر زمان معمول پاسخ‌گویی و برای سایر دروس 1.3 برابر زمان معمول پاسخگویی به سوالات است.

توکلی عنوان کرد: بر اساس مصوبات مربوط تمام داوطلبان نابینای مطلق،‌کم‌بینا، ناشنوای مطلق و معلولان جسمی حرکتی سهمیه 1 و 2 در گزینش نهایی با سهمیه 2 و 3 گزینش می‌شوند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا