شرکتهاي ايراني با سهامدار خارجي ميتوانند بيش از 50 درصد سهم اپراتور سوم را در اختيار داشته باشند
دکتر کمال محامدپور، معاون پژوهشي، آموزشي و تحقيقاتي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه سومين همايش سراسري کميته وام وجوه اداره شده در پاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا در زمينه اصلاحيه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در جهت سهام اپراتوران خارجي در ايران اظهار داشت: در جلسه هفته گذشته شوراي عالي نظارت بر …
دکتر کمال محامدپور، معاون پژوهشي، آموزشي و تحقيقاتي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در حاشيه سومين همايش سراسري کميته وام وجوه اداره شده در پاسخ به سؤال خبرنگار ايلنا در زمينه اصلاحيه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي در جهت سهام اپراتوران خارجي در ايران اظهار داشت: در جلسه هفته گذشته شوراي عالي نظارت بر اجراي مزايده اپراتور سوم با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، بحث بررسي مدارک اپراتورهاي خارجي و شرکتهايي که اسناد مزايده را خريداري کردند مطرح شد و در آن بر رفع ابهامات مدارک اين شرکتها تاکيد شد.
وي اضافه کرد: در مصوبه مجلس شوراي اسلامي در زمينه اينگونه مزايدهها بايد طرف ايراني 51 درصد سهم داشته باشد و طرف خارجي 49 درصد؛ ولي برخي از شرکتهاي ثبت شده در ايران و با هويت ايراني که داراي سهامدار خارجي هستند، مشمول رعايت اين مقررات نيستند.
محامدپور ادامه داد: در جلسه شوراي عالي نظارت بر اجراي مزايده اپراتور سوم، الزام بررسي مدارک اين شرکتها با وجود سهامدار خارجي از بين رفت؛ هر چند که سهام طرف خارجي 90 درصد باشد. بنابراين شرکتهاي ايراني ثبت شده با سهام خارجي منعي براي حضور در مزايده اپراتور سوم ندارند و ميتوانند سهمي بالاتر از 50 درصد در اختيار داشته باشند.
به گزارش ايلنا، معاون وزير ارتباطات در ادامه سخنان خود در زمينه حمايت از پروژههاي تحقيقاتي و اولويتدار اين وزارتخانه اظهار داشت: تسهيلات وام در 10 گروه تقسيمبندي شده که گروه دوم و سوم مربوط به پروژههاي تحقيقاتي است.
وي افزود: گروه سه از تسهيلات وام اختصاصاً مربوط به پروژههاي تحقيقاتي و گروه دوم که مربوط به قراردادهاي مجموعه وزارت ICT با افراد حقوقي و بخش خصوصي پنج درصد از کل مجموع اعتبارات را به طرح اي پژوهشي شامل شده است.
محامدپور خاطر نشان کرد: طبيعتاً تصميمگيري در مورد اولويتبندي پروژهها مربوط به نوع پژوهش و پروژه است، چرا که در مرکز تحقيقات مخابرات ايران محورهاي مورد فعاليت مرکز مربوط به مشتريان مرکز شامل سازمان تنظيم مقررات و ارتباطي راديويي، سازمان فضايي، شرکت مخابرات و … است.
وي همچنين در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران به بحث پروژه نسل جديد شبکههاي مخابراتي اشاره کرد و افزود: در مورد بحث NGNها تحقيقات گستردهاي در مرکز مخابرات در حال انجام است و ما از سال گذشته پروژه مفصلي را به کمک شرکت مخابرات در مرکز تحقيقات در حال انجام داريم.
معاون وزير ارتباطات ادامه داد: تاکنون تهيه RSB در مرکز تحقيقات مخابرات و ايجاد پايلوت NGN در سه استان تهران، اصفهان و قزوين از نتايج اين تحقيقات است و چندين پروژه هم در مرحله اجرا قرار دارد. همچنين که با وجود تسهيلات لازم در مرکز تحقيقات هر شرکت خصوصي که خواهان پژوهش در اين مرکز باشد ميتواند از تسهيلات ما برخوردار شود.