از فارغ التحصيلان شريف بعيد است!
چرا که در غير اين صورت، نه تنها موفق به ترويج فرهنگ استفاده از خط فارسي در محيط پيامک نشدهاند، بلکه خود را در معرض گمانه زنيها و اتهاماتي قرار ميدهند که نتيجه خوشايندي به همراه نخواهد داشت.کورش شمسعرضه برنامه نرمافزاري پيامرسان همراه اول که گفته ميشود؛ براي کاهش حجم کاراکترهاي فارسي و برطرف کردن …
چرا که در غير اين صورت، نه تنها موفق به ترويج فرهنگ استفاده از خط فارسي در محيط پيامک نشدهاند، بلکه خود را در معرض گمانه زنيها و اتهاماتي قرار ميدهند که نتيجه خوشايندي به همراه نخواهد داشت.
کورش شمس
عرضه برنامه نرمافزاري پيامرسان همراه اول که گفته ميشود؛ براي کاهش حجم کاراکترهاي فارسي و برطرف کردن مشکل افزايش هزينه ارسال پيامک فارسي طراحي و توليد شده است، به اندازهاي ناکارامد و ناقص است که به نظر ميرسد بيش از آن که راهحلي براي برطرف کردن مشکل فونت پيامکهاي فارسي باشد، راهکاري براي فرونشاندن تب انتقادات درباره افزايش تعرفه پيامک است.
اين نرمافزار که مسئولان درباره رقم قرارداد و چگونگي انتخاب شرکت توليدکننده آن اطلاعات شفافي ارائه نکردهاند، از نواقص و مشکلاتي برخوردار است که در عمل نقض غرض محسوب ميشود و فلسفه طراحي و ساخت آن را زير سئوال ميبرد.
برنامه پيامرسان بر خلاف اهداف مطرح شده، صرفا در محدوده بسته شبکه همراه اول سرويسدهي ميکند و مشترک آن نميتواند براي مشترکان شبکههاي تاليا و ايرانسل پيامک فارسي فشرده شده ارسال نمايد. محدوديت ديگر آن به تنظيمات اين برنامه مربوط ميشود که صرفا با سه برند نوکيا، سونياريکسون و سامسونگ سازگار است و در عمل دارندگان گوشيهايي با برندهاي ديگر مانند؛ الجي، موتورولا، زيمنس و حتي برندهايي توليد داخل را از امکان ارسال پيامک فشرده محروم ميکند.
اين ايرادات به انضمام مشکلات ساختاري برنامه که طيف وسيعي از کارکردهاي آن از قبيل ويرايشگر متن، دسترسي به ابزارها و مواردي از اين دست را شامل ميشود، در مجموع برنامه را با بازخورد منفي مشترک مواجه کرده و تمايل استفاده از آن را به شدت کاهش ميدهد.
واقعيت اين است که اين کاستيها و مشکلات، براي برنامهنويسان فارغالتحصيل از دانشگاه صنعتي شريف که قطب علمي کشور محسوب ميشود، مسالهاي بغرنج و غير قابل حل نيستند. حال اين که چرا و بر چه اساسي يک شرکت وابسته به دانشگاه شريف اقدام به توليد و عرضه نرمافزاري اينچنين مسالهدار کرده و اساسا بابت عرضه اين برنامه سراسر ايراد چقدر پول دريافت کرده است، سئوالي است که هم اکنون ذهن افکار عمومي و منتقدان را به خود مشغول کرده است.
واقعيت اين است که برنامهنويسان ايراني، همان کساني هستند که در مسابقات روبوتيک و برنامهنويسي جهاني نام ايران را بر صدر نشاندهاند. به همين دليل هم نميتوان پذيرفت که اين برنامه سراسر ايراد، حاصل کار واقعي آنها باشد. از سويي با وجود اشکالاتي که استفاده از اين نرمافزار را تقريبا غير ممکن ميکند، انتظار ميرود تا مبلغ هزينه سرويس پيامک در قبوض دوره بعدي مشترکان همراه اول سر به فلک بگذارد که چنين موضوعي ميتواند انگيزه خوبي براي عرضه يک برنامه نرمافزاري ناکارآمد و ناقص باشد.
اما از جايي که اپراتور اول به زودي به بخش خصوصي واگذار ميشود و استمرار اين سياست ميتواند ميزان اقبال عمومي به خدمات اين اپراتور را کاهش دهد، ضروري است تا مديران وزارت ارتباطات براي تعديل هزينههاي مردم تمهيدي بينديشند. چرا که در غير اين صورت، نه تنها موفق به ترويج فرهنگ استفاده از خط فارسي در محيط پيامک نشدهاند، بلکه خود را در معرض گمانه زنيها و اتهاماتي قرار ميدهند که نتيجه خوشايندي به همراه نخواهد داشت.