سرمایهگذاری نیروی هوایی آمریکا در توسعه سریعترین هواپیمای فراصوت جهان (+عکس)
توانایی پرواز با سرعتی پنج برابر سرعت صوت می تواند به معنای سفر از نیویورک به لندن فقط در 90 دقیقه باشد. در حال حاضر و با هواپیماهای تجاری امروز این سفر حدود هفت ساعت طول می کشد.
موبنا؛ محمدمهدی حیدرپور – بیانیه ای مطبوعاتی نشان می دهد که نیروی هوایی آمریکا به گروهی از شرکت های سرمایه گذاری پیوسته که 60 میلیون دلار روی پروژه شرکت هرمئوس، استارت-آپی مستقر در جورجیا، آمریکا که در تلاش برای ساخت سریعترین هواپیمای فراصوت جهان با قابلیت استفاده مجدد است، سرمایه گذاری کرده اند.
این سرمایه گذاری جدید اهداف بلندپروازانه ای را برای شرکت هرمئوس تعیین می کند که باید طی سه سال آینده محقق شوند. این شامل ساخت سه نمونه اولیه از هواپیمای کوارترهورس (Quarterhorse) این شرکت و آزمایش سامانه پیشرانه فراصوت آن در مقیاس کامل است.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، هواپیمای مسافربری کوارترهورس با سرعت سرسامآور 5 ماخ یا 6,174 کیلومتر در ساعت پرواز خواهد کرد. در مقام مقایسه، هواپیمای فراصوت ناسا به نام اکس-59 که روند ساخت آن در کارخانه شرکت لاکهید مارتین دنبال می شود با سرعت 1.5 ماخ پرواز خواهد کرد.
توانایی پرواز با سرعتی پنج برابر سرعت صوت می تواند به معنای سفر از نیویورک به لندن فقط در 90 دقیقه باشد. در حال حاضر و با هواپیماهای تجاری امروز این سفر حدود هفت ساعت طول می کشد.
برای رسیدن به چنین سرعت هایی، هرمئوس در حال توسعه یک پیشرانه سیکل ترکیبی مبتنی بر توربین (TBCC) اختصاصی بر اساس پیشرانه توربوجت جیئی جی85 (GE J85) مورد استفاده در انواع هواپیماهای پر سرعت از جمله ویرجین گالکتیک وایت نایت و نمونه اولیه هواپیمای فراصوت اکسبی-1 محصول شرکت بوم سوپرسانیک است.
ساخت سریعترین هواپیمای جهان
نخستین نمونه اولیه کوارترهورس قرار است هواپیمایی بدون سرنشین باشد. پرواز بدون خلبان در آزمایش های اولیه خطر جانی را حذف کرده و به شرکت اجازه می دهد آزمایش های خود را زودتر آغاز کند. بنابر گزارشی که در سال 2020 توسط Aviation International News منتشر شد، شرکت هرمئوس نمونه اولیه پیشرانه فراصوت خود را در مقیاس کوچک تولید و آزمایش کرده است و اکنون روی یک پیشرانه اندازه کامل برای پیشرانه سیکل ترکیبی مبتنی بر توربین خود کار می کند.
هرمئوس در بیانیه مطبوعاتی خود به این نکته اشاره داشته: با پایان پروازهای آزمایشی، کوارترهورس سریعترین هواپیمای قابل استفاده مجدد در جهان و نخستین نمونه از نوع خود که با یک پیشرانه سیکل ترکیبی مبتنی بر توربین پرواز می کند، خواهد بود.
به گفته هرمئوس، کوارترهورس می تواند محصولی با استفاده دوگانه باشد، به این معنی که فناوری های بکارگرفته شده در آن می توانند برای هواپیماهای مسافربری تجاری و همچنین برای کاربردهای نظامی استفاده شوند.
در صورت موفقیت توسعه هواپیمایی که بتواند پروازهای طولانی مدت را در کمتر از یک چهارم زمان مورد نیاز فعلی انجام دهد، بی تردید می توان آن را گزینه ای تغییر دهنده در بازی دانست. اگر پرواز فراصوت و تاکسی های هوایی eVTOL (هواپیماهای الکتریکی با قابلیت برخاست و فرود عمودی) آنچه وعده می دهند را در سال های پیش رو محقق کنند، ما در دنیایی بسیار متصلتر از گذشته زندگی خواهیم کرد.
منبع: مجله تصویری سلاح