تولید اولین هواژل جهان از بطری پلاستیکی (+عکس)
بطری های پلاستیکی یکی از متداول ترین انواع پلاستیک هستند که معمولا قابل بازیابی و استفاده مجدد هم نیستند، اما حالا روش مناسب تری برای کاربرد آنها پیدا شده است.
موبنا – گروهی از پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور روشی را برای تولید هواژل با استفاده از این بطری ها ابداع کرده اند.
بطری های پلاستیکی از جنس پلی اتیلن ترفتالات یا پی ای تی هستند که از فیبرهای متعددی تشکیل شده اند که بر روی آنها از لایه ای از سیلیکا استفاده شده است. محصول نهایی نیز ماده ای سبک، منعطف و بادوام است. حالا از همین مواد مورد استفاده در بطری های پلاستیکی برای تولید هواژل بهره گرفته می شود.
هواژِل یک ماده تولیدی است که کمترین چگالی را در میان مواد جامد دارد. این مادّه از یک ژل به دست میآید که در آن قسمت مایع ژل با گاز جایگزین میشود. نتیجه این فرایند مادهای جامد با چگالی بسیار کم و در عین حال، ویژگی قابلتوجه در زمینه عایق گرمایی است. هواژل در فرهنگ عامه مردم تحت نامهای دیگری همچون دود منجمد، دود جامد، هوای جامد یا دود آبی نیز شناخته میشود که این نامگذاریها به دلیل ظاهر شفاف و نیز نحوه پخش نور در این مادهاست.
در تولید هواژل یادشده از موادی از خانواده متیل هم استفاده شده است که قدرت جذب روغن توسط آن هفت برابر بیشتر از مواد جاذب رقیب است. از این ماده می توان به عنوان عایق گرمایی وصوتی در ساختمان ها استفاده کرد. جذب گرد و خاک و دی اکسیدکربن از جمله دیگر مزایای هواژل مذکور است.
یکی دیگر از کاربردهای هواژل جدید پوشاندن البسه آتش نشان هاست. زیرا با این کار میزان مقاومت این البسه تا ۶۲۰ درجه سانتیگراد افزایش می یابد که هفت برابر بیشتر از تمامی نمونه های رقیب است. جالب آنکه وزن این هواژل در حدود ۱۰ درصد مواد رقیب بوده و انعطاف بیشتری هم دارد.
منبع: فارس