حسگری که جایگزین ام. آر. آی می‌شود

پژوهشگران دانشگاه “ام. آی. تی”، نوعی حسگر برای بررسی فعالیت‌های مغز ابداع کرده‌اند که رویکرد آن در مقایسه با ام. آر. آی، تهاجم کمتری دارد.

موبنا – بیشتر روش‌های بررسی عملکرد مغز، معمولا بسیار تهاجمی هستند اما مهندسان دانشگاه “ام. آی. تی” (MIT)، روش جدیدی برای شناسایی فعالیت الکتریکی یا سیگنال‌های نوری مغز ابداع کرده‌اند که در آن، برای انجام دادن ام. آر. آی از یک حسگر با حداقل تهاجم استفاده می‌شود.

برای بررسی تغییرات جریان خون که نشان‌دهنده فعالیت مغز هستند، اغلب از روش ام. آر. آی استفاده می‌شود اما پژوهشگران ام. آی. تی، یک حسگر جدید طراحی کرده‌اند که می‌تواند علاوه بر نور ناشی از پروتئین‌های “لومینسنت”، جریان‌های الکتریکی کم را نیز شناسایی کند. امواج الکتریکی ناشی از ارتباطات درونی مغز و سیگنال‌های نوری را می‌توان با مولکول‌های گوناگونی که توسط شیمی‌دانان و مهندسان زیستی ابداع شده‌اند، تولید کرد.

حسگری که جایگزین ام. آر. آی می‌شود

“آویاد های” (Aviad Hai)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: در این روش، اتصال سیم به مغز لازم نیست و فقط باید از حسگر استفاده کرد؛ در نتیجه با تهاجم کمتری همراه است.

به گفته پژوهشگران، این حسگر می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی ناشی از فعالیت مستقل یا گروهی نورون‌ها را دریافت کند.

“آلن جاسانف” (Alan Jasanoff)، استاد مهندسی زیستی و علوم شناختی دانشگاه ام. آی. تی و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما نشان دادیم که این گونه ابزار، نسبت به عوامل بالقوه زیستی حساس هستند و ولتاژ ناشی از آنها، به ولتاژ سیگنال‌های ناشی از بافت مغزی شباهت دارد.

این حسگر، روش دقیق‌تری برای نشان دادن فعالیت الکتریکی مغز، در اختیار متخصصان علوم اعصاب می‌گذارد. از این روش می‌توان برای سنجش نور  نیز استفاده کرد و آن را برای بررسی مواد شیمیایی از جمله گلوکز به کار برد.

این پژوهش، در مجله ” Nature Biomedical Engineering” به چاپ رسیده است.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا