بهبود کیفیت لامپ‌های LED با کمک یک الگوریتم ماشینی

پژوهشگران آمریکایی با همکاری “آریا منصوری تهرانی”، پژوهشگر ایرانی در نظر دارند با ابداع یک الگوریتم ماشینی جدید، به بهبود کیفیت لامپ‌های LED کمک کنند.

موبنا – پژوهشگران “دانشگاه هیوستون”(UH) آمریکا، نوعی الگوریتم ماشینی جدید طراحی کرده‌اند که برای اجرا در رایانه شخصی کارآمد است و می‌تواند ویژگی‌های بیش از ۱۰۰ هزار ترکیب را مشخص کند.

آنها برای این کار، یکی از ترکیباتی که سدیم، باریم و بورات را شامل می‌شود، تولید و آزمایش کردند و دریافتند کارآیی آن تا ۹۵ درصد است و دوام حرارتی بالایی دارد.

پژوهشگران هیوستون با همکاری “آریا منصوری تهرانی”، پژوهشگر ایرانی این دانشگاه، از روش یادگیری ماشینی برای اسکن سریع مجموعه بزرگی از ترکیبات استفاده کردند و ویژگی‌های حرارتی و شیمیایی آنها را مورد بررسی قرار دادند.

بهبود کیفیت لامپ‌های LED با کمک یک الگوریتم ماشینی

عملکرد LED، با استفاده از عناصر نادری مانند یوروپیم یا سریم صورت می‌گیرد که در یک ماده میزبان مانند سرامیک یا اکسید قرار داده می‌شوند؛ در نتیجه تعاملی میان دو ماده پدید می‌آید. تمرکز این پژوهش، بر پیش‌بینی سریع ویژگی‌های مواد میزبان است.

“ژاکوب برگوچ” (Jakoah Brgoch)، استادیار شیمی و از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، شواهد محکمی در مورد ارزش یادگیری ماشینی در ابداع موادی با عملکرد بالا ارائه می‌دهد. این حوزه در گذشته با آزمون و خطای بسیار و قوانین تجربی ساده‌ای همراه بوده است.

بهبود کیفیت لامپ‌های LED با کمک یک الگوریتم ماشینی

این پروژه، با فهرستی از ۱۱۸.۲۸۷ ترکیب فسفر آلی آغاز شد اما این الگوریتم، تنها دو هزار ترکیب را در بر می‌گیرد.

پژوهشگران باور دارند که یادگیری ماشینی می‌تواند سرعت فرآیند کشف مواد جدید را افزایش دهد. به گفته برگوچ، این فرآیند بدون استفاده از یادگیری ماشینی، هفته‌ها زمان می‌برد.

وی افزود: این پژوهش به ما نشان می‌دهد باید چه مواردی را جستجو کنیم و تلاش‌های ما را هدایت می‌کند. هدف ما این است که نه تنها به کارآیی لامپ‌های LED، بلکه به کیفیت رنگ آنها نیز کمک کنیم و هزینه آنها را نیز کاهش دهیم.

این پژوهش، در مجله ” Nature Communications” به چاپ رسید.

 منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا