حمایت از ۴ تیم استارت آپی توسط شرکت کارآفرینی
مدیرعامل شرکت توسعه کارآفرینی مسکن با تشریح فعالیت های یک ساله این شرکت ذیل بانک مسکن، از انعقاد ۴ تفاهم نامه و حمایت از ۴ تیم استارت آپی در سالی که گذشت خبر داد.
موبنا – حمید یاری در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، با یادآوری اینکه شرکت کارآفرینی بانک مسکن از اواخر هفته دولت سال گذشته به شکل رسمی آغاز به کار کرد، افزود: در طول یک سال سپری شده از فعالیت این شرکت فعالیت های ما متمرکز بر ایجاد زیرساخت های لازم بود.
وی ادامه داد: یکی از این اقدامات زیرساختی شناسایی کامل اکوسیستم فعالیت های استارت آپی و ارتباط گرفتن با مجموعه هایی که در این زمینه فعالیت داشته یا برای کسب و کارهای نوپا و فناوری محور، فضای کار دارند بوده است.در همین راستا طی یک سال گذشته تفاهم نامه هایی برای شکل گیری این ارتباط موثر منعقد شد که از آن جمله می توان به انعقاد تفاهم نامه با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، مرکز توسعه سیاست های راهبردی وزارت راه و شهرسازی و نیز باشگاه کارآفرینی تیوان اشاره کرد.
یاری با بیان اینکه در گام بعدی تلاش کردیم تیم های استارت آپی که همسو با اهداف این شرکت تشکیل شده و در مرحله ای است که می تواند زودتر بازدهی داشته باشد را شناسایی و جذب کنیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار تیم وارد اکوسیستم حمایتی شرکت خدمات کارآفرینی مسکن شده که یکی از آنها به مرحله شتابدهی رسیده است و از خدمات ما برای تبدیل کامل ایده به محصول استفاده می کند. همچنین یک تیم برای ارایه خدمات در حوزه Digital Marketing با مجموعه شرکت کارآفرینی همراه شده است.
مدیرعامل شرکت توسعه خدمات کارآفرینی مسکن با اشاره به اینکه تیم های استارت آپی که ایده هایی در یکی از سه حوزه مسکن و شهرسازی، حمل و نقل و راهداری و بانکداری الکترونیک و فناوری پرداخت دارند، می توانند تحت حمایت این شرکت قرار بگیرند، گفت: شرکت کارآفرینی یک دوره «پیش شتابدهی» تعریف کرده که طی آن تیم هایی را که قدری ضعیف هستند و هنوز به بلوغ کامل نرسیده اند، اما چشم انداز روشنی از فعالیت آنها وجود دارد را طی دوره یک تا سه ماهه بدون اینکه ریالی از آنها دریافت کند، مورد پشتیبانی قرار می دهد و با ارایه آموزش هایی، تلاش می کند به آنها کمک کند تا محصول اولیه ایده خود را تولید کنند. در گام بعدی این محصول توسط شرکت مورد داوری قرار می گیرد و اگر حایز ویژگی های لازم بود، به مرحله «شتابدهی» ورود می کند.
وی افزود: در دوره شتاب دهی نیز آموزش های تکمیلی و پشتیبانی لازم طی سه تا چهار ماه ارایه می شود که امیدواریم در پایان این دوره، تیم های استارت آپی بتوانند محصول نهایی خود را وارد بازار کنند.
یاری تدوین آیین نامه هایی در خصوص نحوه فعالیت شرکت خدمات کارآفرینی مسکن را از دیگر اقدامات مهم یک سال گذشته برشمرد و توضیح داد: از آنجا که این شرکت ذیل مجموعه بانک مسکن، اولین شرکت کارآفرینی تخصصی در حوزه های فعالیت سه گانه ای است که ذکر شد، نیازمند تدوین آیین نامه هایی بودیم که مشابه آن در شرکت های دیگر وجود نداشت.
وی همچنین همکاری با مجموعه هایی همچون باشگاه کارآفرینی تیوان را از حرکت های رو به جلوی شرکت خدمات کارآفرینی مسکن دانست و یادآور شد: پیش از این نشست هایی تحت عنوان معرفی فرصت های کارآفرینی توسط شرکت برگزار می شد، اما اخیرا برپایی این نشست ها را به مجموعه هایی همچون تیوان در خارج از شرکت سپرده ایم که مزیت آن، دسترسی بیشتر این مجموعه ها به دانشجویان و دانش آموزان علاقمند به حوزه کارآفرینی است. در نتیجه امکان جذب تیم های استارت آپی با این شیوه بیشتر است.
یاری برنامه سال دوم فعالیت شرکت خدمات کارآفرینی بانک مسکن را با محوریت استفاده از تجربیات یک سال اخیر، حمایت از تیم های خوش آتیه در بازه قدری بلندمدت تر عنوان کرد و گفت: امسال تلاش می کنیم برخی زیرساخت های فناورانه ای که استارت آپ ها برای استفاده از داده های خام در نرم افزارهای خود نیاز دارند را نیز در اختیار آنها قرار دهیم.