نزدیک به نیمی از کاربران اینترنت در کشور زنان هستند
وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات با اشاره به اینکه نزدیک به نیمی از کاربران اینترنت و تلفن همراه در ایران را زنان تشکیل می دهند، گفت: بر اساس آخرین آمار منتشره بیشترین دلیل استفاده زنان به موضوع فعالیت در سایت های اجتماعی (۶۰ درصد ) . دانلود بازی و ارسال و دریافت ایمیل (هر یک به ترتیب ۵۲و ۴۵ درصد ) می باشد.
موبنا – به گزارش موبنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران ، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش نقش ICT در توانمندسازی زنان، وضعیت دسترسی زنان به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را مناسب توصیف کرد و گفت: مطابق آمارها در ایران بیش از ۴۵ درصد از زنان از جمله استفاده کنندگان تلفن همراه به شمار می روند و ۴۸ درصد از کاربران اینترنت را بانوان تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه کمتر تحول مهمی را بتوان یافت که بانوان نقش محوری در آن نداشته باشند، افزود: در ایران بیش از ۲۳ درصد توسعه دهندگان اپلیکیشنهای موبایل محور از بانوان هستند و روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود.
آذری جهرمی با اشاره به حضور طیف وسیعی از هنرمندان، ورزشکاران و دانشمندان از بانوان، اظهار کرد: نمیتوان نقش زنان که ۵۰ درصد از جامعه جهانی را تشکیل می دهند را نادیده گرفت و در ایران با برنامههای رییس جمهوری بانوان مسیر صعود رهبری را آغاز کرده اند بطوریکه در وزارت ارتباطات بیش از ۱۰ تن از بانوان را به عنوان مدیران ارشد برگزیدیم که ثابت کرده اند می توانند الگوی مدیران خلاقانه باشند.
وی با اشاره به عدالت جنسیتی برای همه انسان ها، تقسیم بندی زن و مرد در دنیای کنونی را بی معنی دانست و خاطرنشان کرد: مسوولیت همگانی ماست که با برنامه ریزی صحیح در این راه تلاش و ممارست کنیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر ظرفیت ICT برای تبدیل شدن هر شخص به یک رسانه گفت: مشارکت عمومی بانوان در روند اطلاع رسانی می تواند از بروز آسیبهای بیشتر جلوگیری کند و باید توانمندسازی بانوان به عنوان یک راهبرد قرار گیرد.
آذری جهرمی با اشاره به برنامه ریزی های صورت گرفته مطابق اسناد بالادستی و تدوین لوایح قانونی در جهت حمایت های مادی و معنوی برای رسیدن به اهداف، اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از روستاهای سراسر کشور تحت پوشش اینترنت پرسرعت قرار گرفته اند و در پی آن طرح های گسترده کارآفرینی همچون طرح نوآفرین و طرح تکاپو و همچنین ایجاد مراکز توانمندسازی در دست اقدام قرار دارد.
کاهش ۴ درصدی «شکاف جنسیتی» در حوزه دیجیتالی/ پیشبینی جرایم سنگین برای کودکآزارها
معصومه ابتکار ، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در همایش نقش ICT در توانمندسازی زنان ، با اشاره بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس، گفت: یکی از موضوعاتی که در این لایحه موردتوجه بوده، امنیت فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان است که به جرایم متخلفان و کسانی که از این فضا برای سوء استفاده از کودکان و نوجوانان استفاده می کنند، رسیدگی می شود.
وی افزود: در حال حاضر که دولت برای توانمند سازی زنان برنامه ریزی کرده است امیدواریم بتوانیم با همکاری گروه های مردم نهاد و بخش خصوصی فناوری های لازم را در این حوزه بکار بگیریم.
وی با اشاره به بندهای ۱۰۱ و ۱۰۲ قانون برنامه توسعه کشور، افزود: در بند ۱۰۱ این قانون به موضوع عدالت جنسیتی در دسترسی پرداخته شده است که با اقدامات وزارت ارتباطات در این حوزه شاهد کاهش ۴ درصدی شکاف دیجیتال در این حوزه هستیم و امیدواریم که این روند کاهشی ادامه داشته باشد.
ابتکار بند ۱۰۲ قانون برنامه را موضوع تقویت خانواده عنوان کرد و گفت: در این حوزه نیز طرح گفتگوی ملی خانواده را برای توان افزایی خانواده ها از طریق گفتگو، که یکی از مهارت های مهم و دچار اختلال است، در دست اجرا داریم که خانواده از طریق تقویت ارتباطات و گفتگو بتواند مشکلات خود را در خانواده حل کند که در این حوزه نیز فناوری اطلاعات امکان توان افزایی را به خانواده می دهد.
وی افزود: البته اگر از فناوری اطلاعات به صورت درست استفاده نشود می تواند برای خانواده آسیب زا و تهدید باشد و آموزش استفاده صحیح از فناوری اطلاعات و به خصوص اینترنت، بسیار موضوع مهمی است که امیدواریم در این حوزه تلاش بیشتری انجام شود.
همزمان با سمینار یک روزه بین المللی «نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توانمندسازی زنان » پنل های تخصصی «نقش دولت ها در توانمند سازی زنان از طریق فناوری اطلاعات » با سخنرانی جمعی از مسوولان حوزه زنان ایران و کشورهای اندونزی، پاکستان و روسیه برگزار شد.
یوحنا یمبسه وزیر زنان کشور اندونزی در این سمینار ، با اشاره به آمار جمعیت اندونزی در سال گفت: اندونزی دارای ۱۲۹ میلیون نفر مرد و ۱۲۸ میلیون نفر زن و ۸۳ میلیون نفر کودک است، ۳۴ استان، ۵۱۱ منطقه، ۷۰۰ زبان و قومیت و ۵ مذهب و بیشترین تعداد جمعیت مسلمان در این کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه در نظر داریم زنان در حوزه فناوری توانمندسازی شوند خاطرنشان کرد: حفاظت از زنان و کودکان در فضای مجازی در برنامه ریزی های ما قرار دارد و برای حمایت از کودکان نیز از سوی سازمان ملل مورد تقدیر قرار گرفتیم و در این زمینه از سازمان ملل نیز کمک می گیریم.
یمبسه درباره افزایش فعالیت زنان در اندونزی تصریح کرد: با توجه به اینکه زنان در توسعه اندونزی نقش مهمی ایفا می کنند ۹ وزیر زن در کابینه حضور دارند.
وزیر زنان اندونزی با بیان اینکه در حوزه ICT تحولات زیادی ایجاد شده است افزود: بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۸ حدود ۴۶درصد کاربران اینترنت اندونزی بانوان هستند و ۶۰ درصد نیروی کار را تشکیل می دهند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه سواد اینترنتی به خصوص در روستاها پایین است با موانعی برای حضور بانوان مواجه هستیم، بنابراین آماده همکاری بین المللی برای رفع موانع هستیم .
یمبسه خاطرنشان کرد: تحکیم بنیان خانواده را در راس برنامه ها قرار داه ایم و برای رفع موانع فعالیت بانوان و حمایت از کودکان تفاهم نامه ای با ایران به امضا رسانده ایم و اندونزی در حوزه رفع موانع فعالیت بانوان و حمایت از کودکان همکاری های لازم را با ایران خواهد داشت.
استفاده از هوش مصنوعی در آموزش
همچنین در ادامه این سمینار امینه سهیل معاون وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات پاکستان گفت : بانوان ۵درصد در عرصه های مدیریتی پاکستان حضور دارند که البته این بیشتر در عرصه سیاسی است. اما قانونی تصویب کردیم تا در هر هیات مدیره ای یک زن حضور داشته باشد .
وی افزود: دانشگاه های مجازی در کشور راه اندازی شده است و مراکز توانمندسازی بانوان در این زمینه وجود دارد. بنابراین اقشار کم درآمد نیز می توانند از این آموزش ها بهره مند شوند و از سوی شرکت ماکروسافت مربی هایی معرفی می شوند و آموزش های متعددی به افراد ارایه می دهند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پاکستان درباره تاسیس مراکز کارآفرینی تصریح کرد: با راه اندازی این مراکز ۴۰۰ شغل مستقیم ایجاد شده است.
وی درباره بکارگیری هوش مصنوعی در بلوچستان تصریح کرد: به دلیل داشتن جمعیت زیاد، برخی روستاهای دورافتاده به آموزش دسترسی ندارند بناراین استفاده از هوش مصنوعی زمینه آموزش از راه دور را فراهم می کند.
امینه سهیل با اشاره به قانون حمایت از زنان و کودکان خاطرنشان کرد: قانون مبارزه با جرایم سایبری را تصویب کردیم و در فضای مجازی بخش سیاه رنگی وجود دارد که باید با آن مقابله کرده و از زنان و کودکان در مقابل آن حمایت کنیم.