با مطالعه این مطلب متوجه شوید به گوشی خود اعتیاد دارید یا نه!
سوال اصلی که باید اینجا مطرح کرد این است که، آیا شما واقعا به گوشی هوشمند خود وابسته هستید و نشانههایی از اعتیاد به گوشی را در خود مشاهده میکنید؟
موبنا – در طول تابستان ۲۰۱۶ گزارشی از سوی مرکز تحقیقاتی Dscout منتشر شد که نشان میداد به طور میانگین هر کاربر در طول روز ۲۶۱۷ بار سراغ گوشی هوشمند خود میرود و به آن سر می زند. مطالعات مشابه نیز این مسئله را ثابت کرد که هر کاربر به طور میانگین ۲.۴ ساعت از روز خود را با گوشی هوشمند میگذارند و این زمان برای افرادی که رگههایی از اعتیاد در آنها دیده شده است به ۳.۸ ساعت میرسد. ولی باید توجه داشت که این آمار و ارقام نمی تواند میزان وابستگی ما به گوشی هوشمند را نشان دهد. سوال اصلی که باید اینجا مطرح کرد این است که، آیا شما واقعا به گوشی هوشمند خود وابسته هستید و نشانههایی از اعتیاد به گوشی را در خود مشاهده میکنید؟
در اینجا بر اساس جدیدترین مطالعه صورت گرفته اطلاعاتی آورده شده است که به شما نشان میدهد میزان اعتیاد و درگیری کاربران با گوشی هوشمند چقدر بوده است. کارشناسان نوعی اختلال جدید در انسانها شناسایی کردهاند که با نام «نوموفوبیا» شناخته میشود و در اصل به معنی ترس از دست دادن تلفن همراه است. با این گزارش متوجه خواهید شد که تا چه اندازه به نوموفوبیا مبتلا هستید. برای آنکه متوجه شوید چقدر به گوشی هوشمند اعتیاد دارید به سوالات زیر صادقانه پاسخ دهید:
- اگر باتری گوشی شما به کمتر از ۱۵ درصد برسد آیا دچار نگرانی میشوید؟
- اگر آنتن گوشی هوشمند شما از دسترس خارج شود و به عبارت دیگر در دسترس نباشید، تا لحظهای که آنتن مجدد به گوشی شما برگردد هر لحظه گوشی خود را نگاه میکنید؟
- آیا زمانی که با دوستان خود هستید به صفحه اختصاصی خود در شبکههای اجتماعی سر میزنید؟
- زمانی که در حال حرکت هستید و متوجه میشوید ایمیل برای شما رسیده است به آن پاسخ میدهید یا ایمیل خود را بیپاسخ میگذارید؟
- زمانی که گوشی هوشمند خود را جا میگذارید و آن را با خود حمل نمیکنید چه احساسی به شما دست میدهد؟
- آیا یکی از دوستان یا اطرافیان نزدیک تا کنون به شما گفته است که بیش از اندازه از گوشی هوشمند استفاده میکنید؟
- آیا شکستن دست و پا را به شکستن گوشی هوشمند خود ترجیح میدهید؟
- آیا در طول شب هم گوشی هوشمند خود را نگاه میکنید؟
با پاسخگویی دقیق به این سوالت متوجه خواهید شد که احتمالا به استفاده از گوشی هوشمند معتاد شدهاید، در معرض خطر وابستگی به گوشی هوشمند قرار دارید، یا اینکه در یک رابطه سالم و مناسب با گوشی به سر میبرید.
به هر حال اگر وضعیت شما در شرایطی است که احساس خطر میکنید، با دنبال کردن این ۱۰ روش میتوانید میزان اعتیاد به گوشی هوشمند را کاهش دهید:
- زمانی که احساس میکنید محبور هستید از گوشی هوشمند استفاده کنید به آهستگی به خود بگویید: من بیشتر از ساعتی یکبار سراغ گوشی نمیروم.
- سعی کنید هر بار که گوشی هوشمند خود را مورد استفاده قرار میدهید برای ۱۵ دقیقه آن را کنار بگذارید. به مروز این زمان را در طول هفته بیشتر کنید.
- با دوست خود قهوه بخورید و در طول این زمان گوشی هوشمند را از کیف خود بیرون نیاورید.
- بخش اطلاعرسانی مربوط به شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، توئیتر، اینستاگرام، اسنپچت و … را در گوشی خود غیرفعال کنید.
- در طول زمان استراحت خود سعی کنید روی یک مسئله تمرکز داشته باشید و بدون آنکه سراغ گوشی هوشمند بروید، از آن زمان لذت ببرید.
- گوشی خود را کنار بگذارید تا با یک کتاب کاغذی مطالعه کنید.
- بخش مربوط به شبکههای اجتماعی و بازیها را روی صفحه گوشی هوشمند خود غیرفعال کنید تا زمانی که خانه هستید برای سر زدن به آنها تحریک نشوید.
- برای ساعتهای بدون تلفن در مواقعی مانند صرف شام، ابتدای صبح و … برنامهریزی کنید. هر بار که در این زمینه موفق شوید مغز شما دوپامین ترشح میکند.
- اپلیکیشن مربوط به شبکههای اجتماعی را از روی گوشی هوشمند خود حذف کنید تا فقط در رایانه شخصی به آنها دسترسی داشته باشید. این یکی از دشوارترین اتفاقات محسوب میشود ولی اگر به آن دسترسی پیدا کنید موفقیت بزرگی را از آن خود کردهاید.