بررسی فرش؛ ایرانی ترین بازی موبایل ایرانی
بعد از موفقیت های قسمت ابتدایی این اپلیکیشن استفاده از «فرهنگ داخلی» توانست خودش را به عنوان یکی از ساده ترین راه های جذب مخاطبین بشناساند و پشتبندش هم خیلی از توسعه دهندگان همین رویه را ادامه دادند. سرانجام این اتفاقات بازی هایی بودند که بعضا با محبوبیت مواجه شدند و البته عناوینی شکست خوردند.
موبنا – این حرف ها را نزدیم تا بگوییم «فرش» نتیجه محبوبیت ساخته Glim Games است و حالا با پیشی گرفتن از آن می تواند لقب «ایرانی ترین اپلیکیشن داخلی» را کسب نماید. نه، مهدی بهرامی خیلی وقت پیش ایده های فرش را به مرحله اجرایی رساند؛ دورانی که شاید تعدادی از استودیوهای ایرانی همچنان وجود نداشتند. از صحبت هایی که کردیم می خواستیم به اهمیت «چگونگی الهام از فرهنگ یک منطقه و پرداخت به آن» برسیم.
بعضی از استودیوها تنها به بخش بیرونی ساخته هایشان توجه نموده و این ایده را همانند لباسی به آن ها می پوشانند که البته بد نیست. ولی نکته اینجاست بین هیاهوی این عناوین بازی هایی هستند که فرهنگ ایرانی نه فقط به محیط یا شخصیت ها، بلکه توانسته راهش را لا به لای مکانیزم های گیم پلی هم پیدا نماید. همان بازی هایی که بیش از بقیه عناوین مخاطبین را شیفته خود نموده و بعضا افتخارات زیادی کسب می کنند.
پیش از عرضه فرش روی دیوایس های اندرویدی، شاید موتوری ۱ بهترین اپلیکیشن دسته بالا بوده باشد اما حالا و با ساخته مهدی بهرامی، بی شک باید این لقب را به عنوان او بدهیم. چون از ۰ تا ۱۰۰ تمام مکانیزم های فرش ایرانی هستند و همین ترکیب درست آن ها با یک گیم پلی جالب موجب شده تا یکی از خلاقانه ترین عناوین تلفن های هوشمند حتی طی مقایسه با بهترین بازی های جهانی را تجربه نمایید.
تمام مرحله ها تنها یک وظیفه دارید؛ شخصیت داستان که همان فرش است را به واسطه پهن و لوله کردنش به مکعب رنگی برسانید. برای این هدف هم کاشی ها به کمک شما آمده و بازیکن ها فرش را روی همین اجسام حرکت خواهند داد. حالا این ایده استثنایی چیست؟ بخش سخت ماجراجویی با این کالای ایرانی آنجاست که کاشی ها چینش درستی نداشته و خودتان باید راهی درست به وجود بیاورید.
اتفاقا جالب ترین قسمت فرش همینجا خودش را نشان می دهد. جایی که توسعه دهنده برای پیاده سازی المانش از ایده «کاشی های رنگی با کارایی های مختلف» استفاده نموده و به واسطه بعضی از آن ها، قابلیت چرخش بقیه کاشی ها را دارید. به عنوان نمونه با یکی از این کاشی ها که رنگ سرخی داشته [عکس پایین] می توانید اجسامی که قالی روی شان پهن شده را طی ۴ جهت چپ، راست، بالا یا پایین [البته با نبود هیچگونه راهبند] جا به جا کنید.
صحبت های بالا تنها مربوط به یکی از کاشی های رنگی بود و طبیعتا با پیشروی جسم های گوناگونی خواهید دید. همین مسئله و معرفی به جای آن ها موجب گشته تا معماهای فرش هیچگاه رنگ بازیافت قبلی ها به خود نگرفته و همیشه طعم چالشی متفاوت را به بازیکن ها بدهند. البته سختی واقعی و نهایت هوشمندی توسعه دهنده برای پرداخت مناسب به ایده عنوانش را هنگامی میبینید که طی یک مرحله، تمام کاشی ها با هم ترکیب شوند.
این نکته را اضافه کنیم که مکانیزم بعضی از مرحله ها تقریبا یکسان است. اما چون تمام آن ها مربوط به بخش های آموزشی هستند، بنابراین به سادگی می توانیم از این نقطه ضعف چشم پوشی کنیم. از گیم پلی که بگذریم به گرافیک و موسیقی می رسیم. شاید طراحی محیط و آبجکت ها ساده یا اصطلاحا مینیمالیسم باشند ولی تمام قسمت های این بخش متناسب با هدف خود اپلیکیشن بوده و برای عنوانی ویدیویی، همین مسئله خیلی مهم است.
اما موسیقی؛ نگوییم بهترین ولی فرش بی شک دارای یکی از برترین قطعه ها بین عناوین داخلی است و گوش مخاطبین را با نت هایش نوازش می دهد. آهنگ های فرش همگی با سنتور ساخته شده اند و چون این جنس از صدا را خیلی از ایرانی ها دوست دارند، بنابراین به سادگی می توانید شیفته قسمت شنیداری ساخته مهدی بهرامی شوید. البته موسیقی با وجود تمام جذابیت هایش، بعد از چندین مرحله زیبایی ابتدایی را از دست می دهد.
بنابراین جا داشت تا توسعه دهنده از چندین قطعه برای عنوانش استفاده کند. فرش اپلیکیشنی عالی بوده و تمام بازیکن های ایرانی باید طعم دلنشین معماهای آن را بچشند. فقط به یاد داشته باشید که بخش زیادی از موفقیت های صنعت بازی های ویدیویی به عهده ما مصرف کنندگان است. وقتی که از ساخته های خوب داخلی حمایت نکنیم، چگونه می توانیم پیشرفت آن ها را ببینیم؟
- فرش – Farsh
- قیمت: ۱.۹۹ دلار / ۳۰۰۰ تومن
- سازنده: مهدی بهرامی
- سیستم عامل: iOS و اندروید
- حجم: ۴.۱ / ۲۳.۳ مگابایت
- دانلود:
- اپ استور
- کافه بازار
منبع: دیجیاتو