حکم مربای انگور از لحاظ شرعی چیست؟
موبنا – در یک مجله ی آشپزی برای تهیه ی مربای انگور نوشته بود: *سئوال انگور را بجوشانید،سپس آنرا صاف کرده،مجددا با شکر خوب بجوشانید تا قوام بیاید ،آیا این انگور مشکل پیدا نمی کند؟ آیا نجس می شود؟ *پاسخ مراجع عظام تقلید؛ * آیت الله العظمی خامنه ای: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر …
موبنا – در یک مجله ی آشپزی برای تهیه ی مربای انگور نوشته بود:
*سئوال
انگور را بجوشانید،سپس آنرا صاف کرده،مجددا با شکر خوب بجوشانید تا قوام بیاید ،آیا این انگور مشکل پیدا نمی کند؟ آیا نجس می شود؟
*پاسخ مراجع عظام تقلید؛
* آیت الله العظمی خامنه ای: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر شود خوردن آن حرام است مگر اینکه دو سوم آن تبخیر شود و شیره شود.
* آیت الله العظمی مکارم شیرازی: خوردن چنین مربای انگوری اشکال دارد
* آیت الله العظمی وحید خراسانی: اگر انگور یا آب انگور به واسطه پختن جوش بیاید ، پاک ولى خوردن آن حرام است ، و اگر به غیر آتش جوش بیاید خوردن آن حرام و بنابر احتیاط نجس است.آب انگورى که به آتش جوش بیاید ، حرام مى شود ، و اگر آن قدر به آتش بجوشد که دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند ، حلال مى شود ، و در بالا گذشت که به جوش آمدن به آتش نجس نمى شود ، و اگر به غیر آتش جوش بیاید حرام و بنابر احتیاط واجب ،نجس مى شود ، و احتیاط واجب آن است که به غیر از سرکه شدن پاک و حلال نمى شود.
* آیت الله شبیری زنجانی: اگر انگور و آب انگور به خودى خود یا به سبب پختن جوش بیاید، خوردن آن حرام و بنابر احتیاط نجس مىباشد. مگر دو سوم آن به سبب جوشیدن کم شود
* آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره): اگر آب انگور به وسیله پختن یا خود به خود جوش بیاید خوردن آن حرام می شود، ولی نجس نیست، لیکن اگر بعد از جوش آمدن به مقداری جوشانده شود که در اثر جوشاندن دوسوم آب انگوراز بین برود و تبخیر شود، خوردن آن حلال می شود.
منبع: جام