توسعه توان موشکی

«آمریکا به رفتار خصمانه علیه ایران عادت کرده است.» محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران این گفته را زمانی مطرح کرد که کنگره آمریکا تلاش می‌کرد با تغییر قانون ویزا دوران پس از تحریم را برای ایران دشوار کند. هنوز آن ماجرا به پایان نرسیده موضوع دیگری از جانب آمریکایی‌ها مطرح شده است که می‌تواند …

«آمریکا به رفتار خصمانه علیه ایران عادت کرده است.» محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران این گفته را زمانی مطرح کرد که کنگره آمریکا تلاش می‌کرد با تغییر قانون ویزا دوران پس از تحریم را برای ایران دشوار کند. هنوز آن ماجرا به پایان نرسیده موضوع دیگری از جانب آمریکایی‌ها مطرح شده است که می‌تواند دیوار بی‌اعتمادی را ضخیم‌تر از گذشته کند. موضوع جدید پیرامون سیستم‌های دفاعی موشکی جمهوری اسلامی مطرح شده است و دولت آمریکا در اقدامی غیردوستانه قصد دارد افراد و شرکت‌هایی در ایران، امارات و هنگ‌کنگ را در فهرست تحریم‌ها قرار دهد. کاری که فعلا دولت آن را به تعویق انداخته است. اما تصویب چنین قوانینی با روح برجام در تضاد است و تنها موجب افزایش تنش‌ها می‌شود. این تحریم‌ها به بهانه آزمایش موشک عماد مطرح شده است. اما وزارت خزانه‌داری آمریکا فعلا از اعلام این فهرست اجتناب کرده و ملاحظات امنیت ملی را دلیل این تعلیق اعلام کرده است.

واکنش وزارت امور خارجه
در پی انتشار خبر تحریم‌های تازه علیه ایران وزارت امور خارجه به صورت رسمی به این مساله واکنش نشان داد. حسین جابرانصاری سخنگوی وزارت در این‌باره گفت: «چنین اقداماتی یکجانبه، خودسرانه و غیرقانونی است و جمهوری اسلامی ایران به دولت آمریکا تذکر داده است. همان‌گونه که آنها خود نیز پیش از این اعلام کرده‌ بودند موضوع موشکی ایران ارتباطی با توافق برجام ندارد و هیچ اقدامی قادر نخواهد بود جمهوری اسلامی ایران را از حقوق مشروع و قانونی‌اش برای تقویت بنیه دفاعی و امنیت ملی خود محروم کند. از این رو جمهوری اسلامی ایران به هر اقدام مداخله‌جویانه آمریکا علیه برنامه‌های دفاعی‌اش با تقویت توان دفاعی خود پاسخ خواهد داد.»
«با انجام توافق و اجرای برجام، خصومت‌های آمریکایی‌ها علیه ایران به پایان نمی‌رسد.» سیدعباس عراقچی با بیان این جمله و با اشاره به دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در مورد توسعه سیستم دفاعی به این نکته پرداخت و گفت: «نامه آقای روحانی به سردار دهقان به این معناست که موضوع موشکی ایران قابل مصالحه و مذاکره نیست و میان بحث برجام و آزمایش موشکی تفاوت آشکاری وجود دارد و به هیچ‌وجه آزمایش موشکی نقض برجام نیست.» عراقچی در مورد مداخله‌های آمریکا در مسائل دفاعی و قدرت نظامی ایران گفت که این اتفاق تازه‌ای نیست و همیشه از جانب آمریکا وجود داشته است.

نامه رئیس جمهوری به وزیر دفاع
حسن روحانی رئیس جمهور در واکنش به اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا نامه ای به حسین دهقان وزیر دفاع نوشت و یادآوری کرد:«از آنجا که ظاهرا دولت آمریکا در نظر دارد در ادامه سیاست‌های خصمانه و دخالت نامشروع و غیرقانونی خود در زمینه حق تقویت قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به افزودن افراد و موسسات جدیدی در فهرست تحریم‌های ظالمانه قبلی نماید؛ لازم است در چارچوب سیاست‌های دفاعی مصوب، برنامه تولید انواع موشک‌های مورد نیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد. همچنین در صورت تکرار این‌گونه اقدامات غلط و مداخله‌جویانه از سوی آمریکا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است با استفاده از کلیه امکانات، برنامه‌ریزی جدیدی برای گسترش توانمندی‌های موشکی کشور، به‌عمل آورد.» او در ادامه نامه افزود: «باید تاکید کنم که توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران عامل ثبات و امنیت منطقه بوده و نه‌تنها تهدیدی علیه دیگران نیست، بلکه صرفا برای پاسداری از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و افراط و در جهت منافع مشترک منطقه‌ای و جهانی می‌باشد. دولت جمهوری اسلامی ایران در طول مذاکرات هسته‌ای اعلام کرده است که هیچ‌گاه پیرامون قدرت دفاعی مشروع کشور و از جمله برنامه موشکی خود با کسی مذاکره ننموده و با تاکید بر حق دفاع مشروع خویش، هیچ محدودیتی را در این حوزه نخواهد پذیرفت.» روحانی با اشاره به اینکه موضوع موشکی ایران ربطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد اضافه کرد: «روشن است که برنامه موشکی ایران به‌ هیچ‌وجه جزئی از برجام نبوده که مقامات رسمی آمریکایی نیز بر آن اذعان دارند. همان‌طور که بارها اعلام شده است سلاح هسته‌ای جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد لذا توسعه و تولید موشک‌های بالستیک ایران که هیچ‌گاه برای قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی نشده‌اند، به‌عنوان ابزاری مهم و متعارف برای دفاع از کشور با قدرت و صلابت ادامه خواهد یافت.»

پاسخ وزیر دفاع
حسین دهقان، وزیر دفاع در واکنش به نامه رئیس‌جمهوری که بر ادامه سریع و جدی برنامه تولید انواع موشک‌های مورد نیاز نیروهای مسلح تاکید کرده بود، گفت: «توسعه توان موشکی در چارچوب سیاست‌های دفاعی کشور را با قدرت ادامه خواهیم داد.» او در ادامه به موقعیت ویژه ایران در منطقه اشاره کرد و گفت ارتقای قدرت دفاعی ایران، ضامن ثبات و امنیت منطقه می‌شود. دهقان همچنین گفت: «توان موشکی ایران هیچ‌گاه به‌عنوان موضوع مذاکره با طرف آمریکایی نبوده و نخواهد بود و هیچ توقفی در برنامه طراحی و تولید موشک‌های بالستیک دفاعی به وجود نیامده است.»‌
184/

نوشته های مشابه
دکمه بازگشت به بالا