مسکن گران میشود؟
بررسی ها نشان می دهد متوسط قیمت فروش هر متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملی در شهر تهران 40318 هزار ریال بوده است که نسبت به فصل قبل 0.4 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 6.6 درصد افزایش داشته است، همچنین تعداد معاملات فروش زیربنای مسکونی انجام …
بررسی ها نشان می دهد متوسط قیمت فروش هر متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملی در شهر تهران 40318 هزار ریال بوده است که نسبت به فصل قبل 0.4 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 6.6 درصد افزایش داشته است، همچنین تعداد معاملات فروش زیربنای مسکونی انجام شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل 1.2 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 20.7 درصد، کاهش داشته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار متوسط مبلغ اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران 204838 ریال بوده است که نسبت به فصل قبل 5.5 درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل 11.7 درصد، افزایش داشته است. همچنین تعداد معاملات اجاره زیربنای مسکونی انجام شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران نسبت به فصل قبل 20.7 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 16 درصد، کاهش داشته است.
در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط مبلغ اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده 341008 ریال در منطقه یک و کمترین آن 104700 ریال در منطقه 19 بوده است.
تغییرات مبلغ اجاره ماهانه بعلاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای هر متر مربع زیربنای مسکونی در معاملات انجام شده بین حداقل 22667 ریال در منطقه 20 و حداکثر 950000 ریال در منطقه یک بوده است. همچنین از کل معاملات اجاره زیربنای مسکونی در مناطق 22 گانه شهرداری تهران، منطقه 5 با 15.1 درصد، دارای بیشترین سهم و منطقه 22 با 1.2 درصد، دارای کمترین سهم میباشند.
این گزارش در شرایطی منتشر شده است که برخی فعالان بازار و صاحبان خانه ها معتقدند با افزایش قدرت خرید مردم رکود در بازار از بین خواهد رفت و قیمت مسکن نیز افزایش خواهدیافت. اما مشاور وزیر راه و شهرسازی در مدیریت و تامین مالی با بیان اینکه هماکنون 20 میلیارد دلار در ایران خانه خالی داریم، ضمن آنکه 27 میلیارد دلار در 10 سال اخیر واحد مسکونی تخریب شد، گفته است منتظران در انتظار افزایش قیمت مسکن نباشند.
عبدهتبریزی با بیان اینکه امروز برای برون رفت از رکود دولت به دنبال این است که مسکن را فعال کند، می گوید مسکن تغییر ساختاری کرده است و امیدواریم به راهحل های مربوط در حوزه های مختلف مسکن پرداخته شود.
وی با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی به دنبال سفته بازی در بازار مسکن نیست، تاکید کرد برای خرید بخش مسکن منابع کافی و نرخ سود مناسب موجود نیست و با نرخ 25 تا 30 درصدی تسهیلات کسی نمیتواند مسکن بخرد، در دنیا این تسهیلات کمتر از 50 درصد نیست و در برخی کشور این مبلغ 80 درصد پرداخت میشود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در مدیریت و تامین مالی تاکید کرد رکود دو پایه دارد که یکی از آن کمبود تقاضاست و دیگری تنگنای مالی، از سال 86 تا امروز به طور دائمی پسانداز خانوار و درآمد سرانه کاهش یافته است. حاصل آن شده که خانوارها نمیتوانند مانند گذشته هزینه کنند.
176/