سفر معنادار پوتين به ايران
به گزارش افکارخبر، اگر نگاهي اجمالي به روند حوادث منطقه داشته باشيم اين نبود راهبرد نه ناشي از سردرگمي بلكه آنچنان كه امريكاييها ميگويند «انتظار» و اگر حسن تعبير را كنار بگذاريم، انفعالي خود خواسته و كشدار براي حل نشدن مسئله است كه فعلاً سرلوحه اقدمات امريكا در بحران سوريه است. در چنين فضايي است …
به گزارش افکارخبر، اگر نگاهي اجمالي به روند حوادث منطقه داشته باشيم اين نبود راهبرد نه ناشي از سردرگمي بلكه آنچنان كه امريكاييها ميگويند «انتظار» و اگر حسن تعبير را كنار بگذاريم، انفعالي خود خواسته و كشدار براي حل نشدن مسئله است كه فعلاً سرلوحه اقدمات امريكا در بحران سوريه است. در چنين فضايي است كه سخنگوي كاخ سفيد با بيان اينكه واشنگتن دستاورد خاصي از نشست وين نميبيند در مورد پيشرفت در اين مذاكرات ابراز اميدواري كرد.
جاش ارنست، سخنگوي كاخ سفيد در نشست خبري خود درباره نشست هفته آينده وين براي حل بحران سوريه گفت: از حالا ميتوانيم اين مسئله را بگوييم كه دستاورد خاصي براي نشست وين پيش بيني نميكنيم ولي اميدواريم بتوانيم پيشرفتهايي كسب كنيم.
وي افزود: در نشست وين يكي از تلاشهاي دولت امريكا رسيدن به يك توافق جامع براي اسكان و بهبود وضعيت آوارگان سوري خواهد بود.
ارنست بار ديگر موضع امريكا در قبال بشار اسد را منفي خطاب كرد و مدعي شد: در دولت انتقالي نميتوانيم براي اسد جايي در نظر داشته باشيم.
در همين حال وزير امور خارجه امريكا در اظهاراتي ضمن اشاره به ادامه رايزنيها با ايران و روسيه در مورد سوريه، از وجود اختلاف ميان طرفين در مورد «بشار اسد» خبر داد.
«جان كري» با بيان اينكه انتظار ندارد تحول عمدهاي در دورتازه مذاكرات براي پايان دادن به جنگ داخلي سوريه در وين روي دهد تصريح كرد كه هنوز مذاكرات با روسيه و ايران، دو متحد رئيسجمهوري سوريه در خصوص نقش بسار اسد در دوران انتقالي ادامه دارد و هنوز اختلافات در مورد اين موضوع حل و فصل نشده است.
كري كه پيش از آغاز سفر خود در «مؤسسه صلح امريكا» در واشنگتن صحبت ميكرد، با اين حال تأكيد كرد كه فكر ميكند به اندازه كافي زمينههاي مشترك بين امريكا روسيه، عربستان و ايران براي تدوين «جدول زماني براي برداشتن گامهاي انتقالي» وجود دارد. دور دوم مذاكرات درباره سوريه در وين پايتخت اتريش با حضور ايران و ۱۷ كشور ديگر امروز برگزار ميشود.
وزير امور خارجه امريكا هم همان ژست نمايشي سردرگمي را گرفت و گفت: «نميتوانم بگويم كه ما در آستانه دستيابي به يك توافق جامع (درباره سوريه) هستيم، نه. كارهاي زيادي هنوز باقي است كه بايد انجام بشوند. ديوارهاي بياعتمادي در داخل سوريه، در منطقه و در عرصه بينالمللي بلند و ضخيم است. اما اين ديوارها فرو نخواهند ريخت، جز با تلاشهاي واقعي و خلاقانه.»
با اين حال، جان كري در خصوص رويكرد واشنگتن در بحران سوريه مدعي شد كه امريكا پيگير سه هدف در سوريه است: اول، شكست دادن گروه داعش، دوم، تلاش ديپلماتيك براي پايان دادن به جنگ در سوريه و سوم، جلوگيري از گسترش درگيريها به ديگر كشورها. برخي پيشرفتها در جهت دستيابي به اين اهداف تاكنون محقق شده است.
از نشانههاي اينكه امريكاييها طرحهايي مشخص در سوريه داشته و فقط منتظر زمانبندي مد نظرشان براي عملي كردند آنها هستند اظهارات اخير ژنرال جان آلن، نماينده ويژه امريكاست كه گفته است ايالات متحده بايد براي غلبه بر داعش همه گزينهها از جمله برقراري منطقه پرواز ممنوع در سوريه و عراق را مد نظر قرار دهد.
اميرعبداللهيان در وين
يكي از معاونان وزير امور خارجه ايران در مذاكرات آتي وين در خصوص بحران سوريه شركت خواهد كرد. خبرگزاري اينترفكس سفارت ايران در مسكو اعلام كرده است، حسين اميرعبداللهيان معاون عربي و آفريقايي وزارت امور خارجه ايران در نشست آتي مذاكرات سوريه در وين شركت ميكند.
پيروزيهاي استراتژيك ارتش
با آزادسازي شهر الحاضر و مناطق ديگري در جنوب حلب، ارتش سوريه خود را براي بازپسگيري دو شهرك شيعه نشين فوعه و كفريا آماده ميكند؛ اقدامي كه در كنار شكستن محاصره فرودگاه كويرس يكي از استراتژيكترين پيروزيها براي ارتش سوريه در ماههاي گذشته محسوب ميشود.
ارتش سوريه با كمك نيروهاي حزبالله و شبه نظاميان محلي حامي خود روز پنجشنبه توانست علاوه بر شهرك الحاضر دو شهرك العيس و تلعيس در جنوب حلب را نيز به كنترل خود درآورد و شبه نظاميان مخالف به ويژه نيروهاي جبهه النصره و گروه الحرار الشام را مجبور به عقب نشيني از اين مناطق كند. بنا به گفته رامي عبدالرحمان، مدير ديده بان حقوق بشر سوريه اين اقدام راه را براي ارتش سوريه جهت آزادسازي دو شهرك شيعه نشين فوعه و كفريا در استان ادلب هموار ميكند؛ مناطقي كه نزديك به هشت ماه است در محاصره كامل گروههاي تروريستي به ويژه النصره قرار گرفتهاند.
سفر معنادار پوتين به ايران
در حالي كه گروه تروريستي داعش تهديد كرده است مقابله با روسيه را به داخل مرزهاي اين كشور ميكشاند و مدعي به راه انداختن حمام خون در اين كشور شده است، كرملين اعلام كرد رئيسجمهوري روسيه در نشست اتحاديه كشورهاي صادركننده گاز كه قرار است ۲۳ نوامبر در تهران برگزار شود شركت خواهد كرد؛ سفري كه نشان از روابط راهبردي مسكو و تهران نه تنها در عرصه مناسبات نظامي- امنيتي بلكه در سطح اقتصادي ميدهد.
دقايقي بعد از آنكه روز جمعه خبرگزاري اسپوتنيك روسيه در گزارشي درباره احتمال سفر رهبر روسيه به ايران اخيرا و جواب همراه با شك و ترديد ديميتري پسكوف سخنگوي رياست جمهوري روسيه به سؤال پرداخته بود، كاخ كرملين در بيانيهاي رسماً اعلام كرد ولاديمير پوتين رئيسجمهور روسيه ۲۳ نوامبر به ايران سفر ميكند. اين در حالي است كه گروه تروريستي داعش در ويدئويي جديد روسيه را به حملاتي در آيندهاي بسيار نزديك تهديد و تأكيد كرد كه «جويهاي خون» در روسيه به راه خواهد انداخت. جنگندههاي روسيه از سپتامبر گذشته پايگاههاي داعش و مراكز تجمع مخالفان سوريه را هدف قرار ميدهند. به باور كارشناسان يكي از اهداف حضور پوتين در ايران در اين برهه خاص زماني ناشي از عزم روسها براي به نمايش گذاشتن جديا و عمق روابط خود با ايران در برابر غرب و ارسال اين پيام است كه غرب در پرونده هايي چون سوريه با بلوك منسجم متشكل از تهران و مسكو روبهرو است.
184/