تظاهرات اروپاییها برای خشونت علیه زنان
مهدي دل روشن در طول چند سال اخیر هم، بدرفتاری با زنان در جوامع اروپایی، شدت بیشتری گرفته و پرونده های قضایی متعددی در این رابطه تشکیل شده است. روز شنبه و یکشنبه، مخصوصا در اسپانیا، زنان با حمل پلاکاردهایی باعناوین «خشونت علیه زنان را متوقف کنید»در خیابان ها تظاهرات کردند. این شعار هزاران معترض …
مهدي دل روشن
در طول چند سال اخیر هم، بدرفتاری با زنان در جوامع اروپایی، شدت بیشتری گرفته و پرونده های قضایی متعددی در این رابطه تشکیل شده است.
روز شنبه و یکشنبه، مخصوصا در اسپانیا، زنان با حمل پلاکاردهایی باعناوین «خشونت علیه زنان را متوقف کنید»در خیابان ها تظاهرات کردند. این شعار هزاران معترض اسپانیایی بود که برای اعتراض به بدرفتاری های خانگی و خشونت های جنسی علیه زنان به خیابان های مادرید، پایتخت اسپانیا آمدند.
تنها از ابتدای سال ۲۰۱۵ تاکنون در اسپانیا ۴۱ زن بر اثر خشونت مردان جان خود را از دست داده اند. تازه این آمار کم هم شده است؛سازمان های مدافع حقوق زنان می گویند خشونت علیه زنان در اسپانیا از سال ۲۰۰۸ به این سو کاهش یافته است.
موارد خشونت خانگی علیه زنان در سایر کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و ایتالیا بسیار بیشتر از اسپانیاست.
وقتی پای صحبت زنان اروپایی می نشینی، آنها خیلی سرخورده به نظر می رسند. اولگا آرانزا که یک معلم ۴۵ ساله و خود قربانی خشونت خانگی است، می گوید: «این مهم است که افرادی مثل من امروز راهپیمایی
می کنند.
من یک نمونه از زنانی هستم که از خشونت خانگی نجات یافته است و این یعنی تمام زنان قربانی بدرفتاری می توانند از خشونت رهایی بیابند زیرا لیاقت زندگی بهتر را دارند. شما واقعا می توانید آزاد شوید».
یکی دیگر از تظاهرات کنندگان که اتفاقاً از مردان حامی حقوق زنان است نیز می گوید: «به نظر من مهم است که ما مردان هم سهمی در این اعتراض داشته باشیم. پیام روشن ما به زنها این است که آنها در این کارزار علیه خشونت جنسی تنها نیستند و ما پشتیبان آنها هستیم. اگر بخواهیم به یک جامعه دموکراتیک تری برسیم، مبارزه با خشونت مرحله مهمی است.»
در این تظاهرات، 380 سازمان مدافع زنان ، 70 سازمان دولتی، رهبران احزاب سیاسی، تشکل های کارگری و سازمان های غیردولتی کشور حضور داشتند.
شرکت کنندگان خواستار نبرد علیه خشونت ضد زنان به یک امر دولتی شدند و قبل از حرکت این تظاهرات از جلوی وزارت بهداشت ، خدمات اجتماعی و برابری، نمایشی به نام «زنان سیاه پوش» به اجرا درآمد که اثرات مخرب خشونت جنسیتی علیه زنان و نامرئی بودن قربانیان آن را تقبیح کرد .
در حالی که «پدرو سانچز»، «آلبرتو گارسون» و«پابلوایگلسیاس» رهبران احزاب سوسیالیست، چپ متحد و پودموس با پلاکاردهایی در دفاع از زنان در جلوی صف تظاهرات حضور داشتند، دولت حزب حاکم مردمی ، رهبران خود را به این تظاهرات اعزام نکرد و فقط «آندره آ لوی» معاون دبیرکل مطالعات و برنامه حزب دولت دراین تظاهرات حضور داشت.
در این رابطه ، دولت اسپانیا معتقد است که حضورش در تظاهرات
می توانست پیام آن را تحریف کند .
«پدرو سانچز» در این راستا در مورد این تظاهرات گفت: لازم است که یک پیمان ملی علیه خشونت جنسیتی که یک امر دولتی است، امضا شود و هر روز، روز نبرد است اما امروز بیش از روزهای دیگر باید به نبرد پرداخت .
«پابلو ایگلسیاس» با پلاکاردی که در دست داشت و روی آن نوشته شده بود «یک کشور علیه خشونت جنسیتی »،با انتقاد از دولت اسپانیا تصریح کرد :جامعه در خشونت جنسیتی نیز در مقابل دولت قرار دارد .
دیگر چهره هایی که در این تظاهرات شرکت داشتند ،
«مانوئلا کارمنا» و «آدا کلائو» شهرداران مادرید و بارسلونا بودند که حمایت خود از این ابتکار را ابراز کردند .کلائو در این رابطه گفت: اگر این خشونت ها علیه مردان انجام می گرفت ، اسپانیا پر از نیروهای نظامی می شد .جنبش های مدافع زنان نیز اعلام کردند که برای نخستین بار در اسپانیابحث های داخلی ذاتی خود را کنار گذاشته ا ند تا علیه خشونتهای جنسیتی که باعث یک هزار و 378 قتل زنان از سال 1995 میلادی و بیش از یک میلیون شکایت در یک دهه اخیر شده، اعتراض کنند .
نکته جالب اما اینجاستکهاین جنبش ها از 83 زن به قتل رسیده در سال جاری صحبت
می کنند ، دولت ادعا دارد که تعداد این زنان 40 نفر بوده زیرا فقط آن دسته از زنان را حساب می کند که به دست همسران فعلی یا قبلی به قتل رسیدند و قتل دختران ، اقوام و قتل زنانی که خشونت جنسیتی به شمار نمی آیند را در نظر ندارد.
در پایان این تظاهرات،جنبشهای مدافع از زنان ، در بیانیهای تقاضا كردند که مبارزه با خشونت علیه زنان به یک موضوع دولتی تبدیل و برخی قوانین کنونی زنان اصلاح شود. فراخوان این تظاهرات آنقدر گسترده بود که 30 شهر خارجی به خصوص در اروپا، آمریکای لاتین و کاراییب برای روز شنبه، تجمعهایی را در مقابل کنسولگری های اسپانیا یا ساختمانهای مهم شهرها برنامه ریزی کردند .
179/