وزیر امور خارجه آلمان وارد ایران شد

پس از زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان، فرانک والتر اشتاین مایر دومین عضو کابینه جمهوری فدرال آلمان در پی توافق هسته‌ای روز شنبه راهی تهران شد. از آخرین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان به ایران ۱۲ سال می‌گذرد. آخرین بار در سال ۲۰۰۳ و در دولت سیدمحمد خاتمی بود که یوشکا فیشر …

پس از زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان، فرانک والتر اشتاین مایر دومین عضو کابینه جمهوری فدرال آلمان در پی توافق هسته‌ای روز شنبه راهی تهران شد.

از آخرین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان به ایران ۱۲ سال می‌گذرد. آخرین بار در سال ۲۰۰۳ و در دولت سیدمحمد خاتمی بود که یوشکا فیشر وزیر خارجه وقت آلمان به ایران سفر کرد.

بر اساس آنچه که رسانه‌های آلمانی اعلام کرده‌اند، یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آلمان، اهداف سفر اشتاین‌مایر را تحرک مناسبات سیاسی دو کشور، چگونگی به جریان انداختن توافق هسته‌ای و مسائل سیاسی و امنیتی منطقه به‌ویژه سوریه عنوان کرده است.

وی تاکید کرده که نقش‌آفرینی ایران در اوضاع سوریه، در دستور کار مذاکرات اشتاین‌مایر قرار دارد.

قرار است وی در تهران با محمدجواد ظریف، حسن روحانی و علی لاریجانی ملاقات داشته باشد.

اشتاین‌مایر روز شنبه در نشست مقدماتی «کنفرانس امنیتی مونیخ» که برای نخستین بار در تهران برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.

وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه از تهران به ریاض می‌رود تا در آنجا با عادل الجبیر همتای سعودی خود و همچنین با نمایندگان جامعه مدنی و فرهنگی عربستان دیدار کند. محور گفت‌وگوهای اشتاین‌مایر با مقامات سعودی، مبارزه با داعش است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان همچنین روز سه‌شنبه به امان، پایتخت اردن می‌رود. موضوعات مهم مذاکرات او با وزیر خارجه اردن، مقابله با تروریسم و مسئله پناهجویان خواهد بود. اردن میزبان هزاران پناهجو و آواره سوری است که به این کشور همسایه گریخته‌اند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که اشتاین‌مایر در جریان سفر خود به منطقه می‌خواهد با ایران و عربستان، دو بازیگر عمده مناقشه سوریه، درباره بحران این کشور گفت‌وگو کند.

در گزارش رویترز آمده است که یافتن هر گونه راه‌حلی برای بحران سوریه بدون در نظر گرفتن نقش ایران و عربستان در منطقه، ناممکن خواهد بود.

رویترز در ادامه گزارش خود در این ارتباط آورده است: اشتاین‌مایر می‌خواهد در سفر به تهران و ریاض دو کشور را به گفت‌وگو با هم ترغیب سازد؛ هر چند میانه دو کشور در حال حاضر به دلیل رویدادهای منا بسیار تیره است.

اشتاین‌مایر خود چندی پیش اعلام کرد: برای حل بحران سوریه به رابطه مسالمت‌آمیز بین دو کشور ایران و عربستان نیاز داریم. ما سعی می‌کنیم پلی بین دو کشور برای حل بحران سوریه ایجاد کنیم.

وزیر خارجه آلمان در سفر دو روزه خود به ایران، از سوی یک هیات فرهنگی همراهی خواهد شد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی اداره کل روابط عمومی دانشگاه تهران نیز در گفت‌وگو با ایسنا از حضور وزیر امور خارجه آلمان در این دانشگاه در روز یکشنبه خبر داده و اعلام کرده است: حضور آقای اشتاین‌مایر با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی و دانشگاهی بین کشورهای ایران و آلمان است.

محمد تقی‌دخت افزوده است: طبق برنامه قرار است اشتاین‌مایر ابتدا با رئیس دانشگاه تهران دیدار داشته باشد و سپس در جمع اساتید و دانشجویان با موضوع تبادلات فرهنگی و دانشگاهی بین کشورهای ایران و آلمان سخنرانی کوتاهی کند.

وی اظهار کرده است: در طی این دیدار سه کارگاه به صورت همزمان برای توسعه همکاری‌های علمی و تکنولوژی بین ایران و آلمان با حضور دانشجویان برگزار می‌شود. علاوه بر آن همراه آقای اشتاین‌مایر، رئیس سرویس فرهنگی دانشگاهی آلمان نیز در دانشگاه تهران حضور می‌یابد.

176/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا