چیدمان خانهتان دلیل چاقی شماست!
بررسی اگر از زمانی که پایتان به پادری خانه می رسد برنامه غذایی که دارید راهش را گم می کند، بهتر است فکری به حال چیدمان خانه بکنید. تحقیقات نشان داده شکل و نحوه ی چیدمان دکور خانه می تواند عادات غذایی ما را کنترل کند – چه خوردن یک عدد سیب هنگام احساس گرسنگی …
بررسی
اگر از زمانی که پایتان به پادری خانه می رسد برنامه غذایی که دارید راهش را گم می کند، بهتر است فکری به حال چیدمان خانه بکنید.
تحقیقات نشان داده شکل و نحوه ی چیدمان دکور خانه می تواند عادات غذایی ما را کنترل کند – چه خوردن یک عدد سیب هنگام احساس گرسنگی باشد چه خوردن یک بسته چیپس جلوی تلویزیون.
دکتر برایان ونسینک، نویسنده، مدرس و متخصص تغذیه می گوید: خانه می تواند طوری طراحی شود که باعث سلامتی و یا باعث چاقیمان شود.
در ادامه از سیر تا پیاز تاثیر خانه روی سلامت و اینکه چطور می توان جلوی خرابکاری آن در برنامه غذایی را گرفت برایتان توضیح خواهیم داد.
صندلی های آشپزخانه زیادی راحت هستند
در بیشتر موارد آشپزخانه مرکز خانه به حساب می آید، جایی که بیشتر به آن سر می زنیم و حتی ممکن است خیلی از کارها را مانند صحبت کردن و یا کمک کردن به کودکان برای تکالیفشان را در این بخش خانه انجام دهیم. هر چقدر زمان بیشتی در آشپزخانه بمانیم امکان پرخوری نیز بیشتر می شود.
حالا کافیست با این وضعیت صندلی های آشپزخانه بسیار راحت هم باشند، مسلما مدت زمانی که در آشپزخانه می مانید را افزایش می دهد. پس سعی کنید صندلی های آشپزخانه را زیاد راحت انتخاب نکنید تا به جز موقع وعده های اصلی زیاد سر و کله تان آنجا پیدا نشود.
نور چراغ های خانه کلید تنظیم کننده ندارد
نور زیاد زمینه را برای پرخوری مهیا می کند، در واقع در گزارش یک تحقیق روانشناسی اینچنین آمد، کسانی که در یک اتاق پرنور غذا می خورند 18 درصد بیشتر از کسانی که در همان اتاق ولی با نور کم این کار را انجام داده اند، غذا خوردند. گروه دوم کمتر غذا خوردند وغذا را خوشمزه تر توصیف کردند.
محققان بر این عقیده هستند که نور کم باعث آرام شدن است و به همین دلیل آرام تر غذا می خوریم و فرصت این را داریم که متوجه سیر شدنمان شویم. البته آرامش بخش کردن فضا حدودی نیز دارد، مثلا می توانید غذای خود را روی یک مبل راحت جلوی تلوزیون بخورید اما همه می دانیم که این مدل غذا خوردن نتیجه ای کاملا معکوس می دهد.
خانه خیلی بهم ریخته است
یکی از مهمترین راه های مساعد کردن فضا برای سلامتی این است که خانه را از درهم و برهمی دربیاورید.
دکتر کورال آروون، مدیر بهداشت رفتاری و سلامتی در مرکز طول عمر Pritikin می گوید: این مرتب کردن شامل همه چیز از داخل کمد ها تا حمام نیز می شود، تحقیقات متعددی نشان داده افرادی که توانایی کاهش وزن زیاد را دارند بیشتر متمایل به تمیز کردن و دور کردن خانه از آشفتگی هستند.
برای مثال، در تحقیقات دانشگاه مینه سوتا محققان شرکت کنندگان را به دو دسته تقسیم کردند، یک گروه را در اتاقی بهم ریخته قرار دادند و گروه دوم را در اتاقی مرتب، سپس به هر دو گروه گفتند که میان دو میان وعده یکی را انتخاب کنند،
67درصد از شرکت کنندگانی که در اتاق مرتب بودند سیب را به عنوان میان وعده انتخاب کردند و 80 درصد از گروهی که در اتاق بهم ریخته بودند شکلات را انتخاب کردند.
خانه مرتب کمک می کند ذهن بتواند بهتر تصمیم بگیرد، خانه آینه ایست از اینکه شما چگونه زندگی می کنید. اگر لباس هایتان بیرون کمد افتاده باشد از اینکه غذاهای نا سالم انتخاب می کنید زیاد تعجب نمی کنم.
دیوارهای خانه قرمز است
دکتر کریستوفر اوچنر، متخصص تغذیه می گوید: رنگ قرمز باعث تحریک مواد شیمیایی در مغز می شود که گرسنگی را افزایش می دهند. اگر در خانه دیواری قرمز دارید – مخصوصا در آشپزخانه – بهتر است آن را به رنگ آبی یا سبز در بیاورید. هر دو رنگ سبز و آبی باعث آرامش می شوند.
با ذهنی آرام دیگر امکان اینکه غذا را سریع بخورید کم می شود. در یک تحقیق مشخص شد کسانی که در اتاقی آبی غذا خورده بودند 33 درصد کمتر از کسانی که در اتاقی زرد یا قرمز غذا خوردند کالری مصرف کردند.
بشقاب هایتان خیلی بزرگ است
بشقاب بزرگتر، اشتهای بیشتر. تحقیقات جدید نشان می دهد که سایز کاسه و بشقاب ها به صورت ناخود آگاه اندازه ای که باید غذا بخورید را کنترل می کند. این ثابت شده است کسانی که در بشقاب یا کاسه های بزرگ برای خود غذا میریزند از آنجا که می خواهند ظرف خود را پر کنند زیاد غذا برمیدارند و درنتیجه مقدار کالری بیشتری نیز مصرف می کنند.
پس سعی کنید خود را از ظرف های بزرگ نجات دهید و رو به ظرف های کوچکتر بیاورید. ظرف های کوچک با مقداری غذا پر می شوند و وقتی در آنها غذا میل می کنید احساس رضایت بیشتری خواهید داشت چون مغز فکر می کند یک بشقاب پر را خورده اید که حاوی غذای زیادی بوده.
روی یخچال غلات نگه می دارید
مردم تمایل دارند چیزی را بخورند که در دسترس باشد و به سادگی آماده شود. برای مثال، تحقیقات نشان داده کسانی که در خانه غذاهای آماده ای مانند غلات را روی یخچال و جاهایی که در دید است نگه داری می کنند، بیشتر در خطر اضافه وزن نسبت به کسانی هستند که این غذاها را در کابینت و پشت درهای بسته نگهداری می کنند.
زمانی که تا کمی احساس گرسنگی کنید غذایی در دسترس باشد تا بخورید کم کم تبدیل به عادت می شود و بدون فکر کردن بارها و بارها این کار را تکرار می کنید تا زمانی که دچار اضافه وزن می شوید.
به طور مداوم در حال تماشای برنامه های آشپزی هستید
خانم هایی که دستور پخت های خود را از برنامه های آشپزی می گیرند نسبت به کسانی که دستور پخت ها را از اقوام، دوستان، مجلات و کلاس های آشپزی می گیرند وزن بیشتری دارند. محققان می گویند دلیل این تفاوت این است که برنامه های آشپزی زیاد به سالم بودن غذا اهمیت نمی دهند و معمولا دستورشان برای مقدار زیادی غذا است.
میز غذا خوری تان رو به تلوزیون است
هر جایی که غذا می خورید سعی کنید تلوزیون را از آنجا دور کنید. سرگرم شدن با تلوزیون یا وسائلی مانند موبایل یا تبلت سر میز غذا باعث می شود با بی توجهی غذا بخوریم و آن وعده راضی مان نکند، که این اتفاق می تواند موجب پرخوری شود.
تحقیقات نشان می دهد انجام چند کار دیگر در کنار غذا خوردن مانند کار با کامپیوتر و تماشای تلوزیون به آرامی مقدار غذایی که می خوریم را افزایش می دهد و همچنین روی غذاهایی که بعدا در طول روز می خوریم نیز تاثیر می گذارد.
میوه و سبزیجات را در قفسه ی پایین یخچال نگهداری می کنید
این قفسه برای این طراحی شده است که محصولات را برای مدت طولانی تازه نگه دارد، اما در نهایت تنها باعث می شوند که فراموش کنید میوه و سبزیجات خریده اید. به جای این کار میوه و سبزیجات را بیرون و در یک ظرف شیشه ای زیبا نگهداری کنید، با این کار بیشتر تمایل دارید که این موارد را برای خوردن انتخاب کنید.
با این کار میوه و سبزیجاتی که خردید به هدر نمی روند، چون اگر آنها را همانجا در قفسه پایین یخچال رها کنید فاسد می شوند. همچنین تحقیقات نشان داده اگر غذاهای سالم در دید باشند احتمال انتخاب آنها برای خوردن سه برابر افزایش می یابد.
شیرینی ها را روی قفسه ها نگه می دارید
نگه داری غذاهای پرکالری جلوی چشم احتمال استفاده بیش از حد از آنها را بالا می برد، وقتی شیرینی ها همیشه روی میز یا قفسه ها در حال چشمک زدن باشند ممکن است با هر بار وارد شدن به آشپزخانه یا گذشتن از کنارشان کمی به آنها ناخنک بزنید.
تحقیقات نیز نشان داده وقتی غذاهایی مانند شیرینی و کلوچه در جاهایی مانند کابینت قرار بگیرند و زیاد جلوی چشم نباشند احتمال استفاده از آنها نیز کم می شود، جالب اینجاست که این احتمال با افزایش پنهان بودن از چشم و سختی در دسترسی کمتر هم می شود.
شما چه فکر می کنید؟
آیا خانه ای که در آن زندگی می کنید چنین دام هایی را در خود دارد؟ آیا از ترفندهایی که گفته شد استفاده می کنید؟
179/