ایران شرط لغو روادید را اعلام کرد
حسن قشقاوی در هفتمین نشست و اولین سالگرد تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت با اشاره به برخی کشورهایی که ایران به صورت یک طرفه با آنها به لغو روادید پرداخته است، اظهار کرد: ایران با گرجستان 45 روزه، با جمهوری آذربایجان 15 روزه و با مصر 20 روزه به صورت یکجانبه لغو روادید دارد و …
حسن قشقاوی در هفتمین نشست و اولین سالگرد تشکیل شورای راهبردی گردشگری سلامت با اشاره به برخی کشورهایی که ایران به صورت یک طرفه با آنها به لغو روادید پرداخته است، اظهار کرد: ایران با گرجستان 45 روزه، با جمهوری آذربایجان 15 روزه و با مصر 20 روزه به صورت یکجانبه لغو روادید دارد و با کشورهایی چون سوریه، ترکیه و بولیوی به صورت دو طرفه لغو روادید کرده است.
او همچنین یادآور شد: به غیر از حدود 9 کشور، امکان صدور روادید فرودگاهی برای اتباع تمام کشورها در مبادی ورودی بینالمللی ایران وجود دارد.
صدور روادید فرودگاهی برای اتباع عراقی
قشقاوی سپس اعلام کرد: از اول آبانماه در فرودگاه مشهد برای اتباع عراقی که هوایی به ایران سفر کنند روادید فرودگاهی صادر میشود.
عراق پیشتر جزو فهرست کشورهایی بود که امکان صدور روادید فرودگاهی برای اتباع آن وجود نداشت.
معاون کنسولی وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به روادید نوع T یا درمان که مصوبه شورای راهبری گردشگری سلامت بوده است، اظهار کرد: هر بیماری در صورت داشتن ضوابط لازم میتواند روادید درمان را به نصف قیمت سایر روادید دریافت کند. در گام نخست این روادید 90 روزه صادر میشود، اما در صورت اعلام پزشک امکان تمدید زمان آن وجود دارد.
وی اضافه کرد:اگر پزشک تشخیص دهد بیمار باید چند بار برای درمان به ایران سفر کند، روادید چند بار ورود تا سقف یک سال برای آن شخص بیمار صادر میشود.
قشقاوی کشورهای همسایه را بیشترین فرستندگان تورهای درمانی به ایران اعلام کرد و افزود: جمهوری آذربایجان، عراق، آسیای مرکزی و البته اروپا از جمله مناطقی هستند که بیشترین گردشگران درمانی ایران از آنها بودهاند.
ورود 100 هزار گردشگر خارجی برای درمان
او سپس با بیان این توضیحات که گردشگری درمانی ایران در سه بخش پزشکی، طبیعتدرمانی و گردشگری تندرستی زمینه جذب دارد، گفت: آمار ورود گردشگران درمانی به ایران در حال رشد است. سال گذشته بیش از 100 هزار گردشگر خارجی در قالب تورهای درمانی به ایران سفر کردهاند.
سفر مقامات عالی رتبه خارجی برای درمان به ایران
معاون وزارت امور خارجه همچنین از سفر برخی شخصیتهای برجسته سایر کشورها برای درمان به ایران خبر داد و اظهار کرد: پزشکی یک حوزه محافظهکارانهای است که از اعلام نام بیماران خودداری میکند. برای همین ما هم نمیتوانیم نام ببریم، اما در این مدت بسیاری از شخصیتهای سیاسی در حد وزیر امور خارجه کشورهای دیگر تا سایر مقامات عالیرتبه برای درمان به ایران سفر کردهاند و به سلامت به کشورشان باز گشتهاند و هر یک منشأ تبلیغات برای تورهای درمانی شدهاند.
او تأکید کرد: سفارتخانههای ایران موظفاند در خدمت تقویت تورهای درمانی باشند.
در ادامه مجتبی کریمی، رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره آمار گردشگرانی که با ویزای درمانی به ایران سفر کردهاند و همچنین بیاطلاعی بسیاری از گردشگران از وجود چنین خدماتی در ایران و این احتمال که سفارتخانهها و نمایندگان خارجی ایران در این باره کوتاهی کردهاند، بدون آنکه آمار شفافی را اعلام کند، توضیح داد: شورای راهبری گردشگری سلامت یک سال است که راهاندازی شده و ساز و کار آن در حال شکلگیری است. نمایندگان ایرانی در خارج از کشور معمولا براساس ضوابط و استانداردهای ابلاغی روادید صادر میکنند. شاید معرفی نشدن ویزای درمانی ایران نیز به این خاطر باشد که هنوز استانداردها و ضوابط تکمیل نشده است.
او ادامه داد: سفارتخانهها منابع تبلیغی در اختیار ندارند و براساس نیاز افراد این نوع روادید را صادر میکنند.
کریمی همچنین گفت: تعداد زیادی از گردشگران به قصد درمان به ایران سفر میکنند، اما بعضی از آنها به خاطر انجام سفر چند منظوره و یا بنابر معذوراتی ترجیح میدهند از روادیدهای دیگر استفاده کنند، اما اگر ساز و کار شورا مشخص شود حتما این افراد نیز با روادید درمانی به کشور خواهند آمد.
او متذکر شد: آمار دقیق در اینباره در اختیار نیروی انتظامی بوده و آمار ما حدودی است.
مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور در تکمیل این توضیحات اظهار کرد: وقتی دفاتر خدمات گردشگری گواهی و صلاحیت اجرای تورهای درمانی را دریافت کنند، براساس تعداد متقاضیانی که دارند میتوانند این ویزا را دریافت کنند و با بازاریابی که انجام میدهند این ویزا به گردشگران بیشتری معرفی خواهد شد.