فناپ اپراتور مخابراتی چهارگانه می‌شود

به گزارش خبرنگار موبنا، “کیوان جامه‌بزرگ” قائم‌مقام تلکام فناپ در معرفی فعالیت‌های این واحد گفت: واحد تلکام از اواخر سال 89 فعالیت خود را بعنوان یکی از نخستین ارائه دهندگان خدمات پرداخت همراه با تمرکز بر راه اندازی سامانه امپاد (#720*) آغاز کرد و به سرعت بعنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات پرداخت همراه …

به گزارش خبرنگار موبنا، “کیوان جامه‌بزرگ” قائم‌مقام تلکام فناپ در معرفی فعالیت‌های این واحد گفت: واحد تلکام از اواخر سال 89 فعالیت خود را بعنوان یکی از نخستین ارائه دهندگان خدمات پرداخت همراه با تمرکز بر راه اندازی سامانه امپاد (#720*) آغاز کرد و به سرعت بعنوان یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات پرداخت همراه در کشور، زیرساخت ارائه خدمت پرداخت بر بستر USSD را به سایر سازمانها و حتی خود اپراتورهای تلفن همراه عرضه کرد.
اما این فعالیت‌ها به همین جا ختم نشد. ارائه خدمات ارزش‌افزوده محتوایی دومین گام بزرگ فناپ در حوزه تلکام بود که از سال 91 آغاز شد و تاکنون خدمات این شرکت در حوزه آموزش، ورزش، سلامت و فرهنگ از طریق هرسه اپراتور تلفن همراه به بیش از دوازده میلیون مشترک تلفن همراه عرضه شده است. ایده راه¬اندازی باشگاه هواداران تیم ملی فوتبال بعنوان بزرگترین طرح خدمات ارزش افزوده تلفن همراه کشور از جمله مهمترین اقدامات فناپ بود که باتوجه به موفقیت آن در ایام برگزاری جام جهانی، این طرح تا جام جهانی آینده ادامه خواهد داشت.
جامه‌بزرگ با اشاره به گستره فعالیتی فناپ در حوزه محتوا بیان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل عدم ارائه خدمات نسل سه و چهار تلفن همراه در ایران، عمده خدمات ارزش افزوده به پیامک نوشتاری یا حداکثر تصویری محدود می‌شد، اما به دنبال ورود فناوری¬های جدید، افق جدیدی برای عرضه خدمات نوین فراهم شده، لذا فناپ هم از سال 93 سرمایه گذاری جدی در این حوزه را هم در قالب پروژه های بزرگ در گستره ملی و هم حمایت از استارت آپهای کشور در قالب خدمات مرکز نوآوری فناپ آغاز کرده است.
قائم‌مقام واحد تلکام فناپ، فعالیت در حوزه IPTV را از دیگر اقدامات این واحد برشمرد و گفت: این پروژه در شرکت باران‌تلکام، در سال گذشته با پیش¬بینی فرصتهای پیش¬رو و نیاز به ایجاد همکاریهای راهبردی با دیگر شرکتهای موفق کشور با مشارکت دوجانبه فناپ و شرکت آریا‌همراه آغاز شد و خوشبختانه توانستیم به سرعت ضمن موفقیت در فراخوان سازمان صداوسیما جهت اخذ نمایندگی عرضه خدمات IPTV/OTT اقدامات لازم برای ارائه خدمات سراسری به هم¬وطنان در سراسر کشور را از پاییز سال جاری عملیاتی کنیم.
او با اشاره به برنده شدن فناپ در مزایده IPTV صداوسیما گفت: پروژه تلویزیون اینترنتی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین خدمات تلکام با تعهد فروش دو هزار و 700 میلیارد تومان برای پنج سال اول، در شرکت باران کلید خورده است. فروش محتوا، تبلیغات و ارائه خدمات ارزش افزوده از جمله راه‌های کسب درآمد این پروژه خواهد بود که بخشی از این درآمد نیز به عنوان حق مجوز به صدا و سیما تعلق می‌گیرد.
به گفته وی IPTV، اپراتور جدید خدمات محتوایی دیجیتال است که خدمات چندرسانه‌ای چون دسترسی به شبکه‌های تلویزیونی با امکاناتی نظیر ذخیره سازی برنامه، مشاهده برنامه¬های پخش شده، جستجو در برنامه پخش برنامه شبکه¬ها و…، دسترسی به محتواهای ویدئویی و صوتی آرشیو شده، ارائه انواع خدمات ارزش‌افزوده (نظیر خدمات بانکداری و پرداخت، خرید، بازی¬های فردی و گروهی و یادگیری الکترونیکی از طریق تلویزیون) را عرضه می¬کند.
به گفته وی، در حال حاضر فناپ با چند شرکت داخلی و اروپایی برای راه‌اندازی زیرساخت‌های لازم این پروژه در تعامل است تا در بازه زمانی مشخصی، ضمن راه¬اندازی خدمات، برنامه بومی‌سازی و انتقال فناوری¬های مرتبط به کشور را اجرایی کند.
قائم‌مقام تلکام شرکت فناپ در توضیح مراحل اجرایی شدن پروژه IPTV بیان کرد: ابتدا برای مدت شش ماه،‌ این پروژه در تهران برای کاربران خانگی و در سراسر کشور برای کاربران اپراتورهای تلفن همراه پایلوت می‌شود. پس از آن، سرویس به دو شکل OTT (ارائه خدمات از طریق شبکه اینترنت) و دستر سی از طریق ستاپ باکس و شبکه¬های مختلف مخابراتی با اولویت‌بندی جغرافیایی توافق شده با صداو سیما به اجرا درمی‌آید. اما می‌خواهیم تمامی استان‌های کشور را طی سه سال زیر پوشش ببریم.
به گفته جامه‌بزرگ، با استفاده از خدمات OTT (فراشبکه) روی تلفن همراه و تبلت، هر فردی، در هر کجا با داشتن سیم‌کارت و اتصال به شبکه 3G و 4G می‌تواند به محتوای چندرسانه¬ای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد. این تحول بزرگ یعنی تلویزیون در هرنقطه و هر زمان در دستر شهروندان خواهد بود و بیننده خود زمان و نحوه استفاده از برنامه¬های تلویزیونی و مخزنی بزرگ از فیلم¬ها، سریال¬ها و سایر برنامه¬های رادیو تلویزیونی و را مدیریت خواهد کرد. باران تلکام بخش عمده این خدمات را رایگان ارائه خواهد کرد.
ورود به حوزه FCP از دیگر فعالیت‌های واحد تلکام فناپ است. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اخیرا نسبت به صدور مجوز مخابرات ثابت اقدام کرده است. جامه‌بزرگ با بیان اینکه صدور پروانه جدید، تجمیعی از مجوزهای پیشین است، گفت: فناپ مجوز تاسیس یک شرکت مخابراتی خصوصی را گرفته و منتظر دریافت پروانه نهایی است تا از نیمه دوم سال جاری شروع به فعالیت کند. بدین‌ترتیب می‌توان هر گونه سرویس مخابراتی همچون VOIP، اینترنت و اینترانت را با استفاده از فناوریهای مختلف نظیر ADSL وFixed LTE ارائه داد.
او همچنین در خصوص فعالیت‌های فناپ برای راه‌اندازی یک اپراتور تلفن همراه مجازی گفت: ضمن توافق با چند اپراتور معتبر بین¬المللی مستندات اخذ موافقت اصولی صدور پروانه MVNO را به وزارت ارتباطات تقدیم کردیم و منتظر اعلام نظر دولت هستیم. فناپ با دریافت پروانه فعالیت اپراتور مجازی در واقع موفق به کسب سه پروانه بزرگ (IPTV، MVNO و FCP) در صنعت مخابرات می‌شود.
جامه‌بزرگ با بیان اینکه تعداد شرکت‌های این چنینی که در آن واحد مجوز فعالیت چند اپراتور را داشته باشند در دنیا نیز بسیار کم است، گفت: در آینده نزدیک و با نهایی شدن راه¬اندازی سه اپراتور مذکور، فناپ بعنوان یک اپراتور یکپارچه (Quadruple play) همگام با اپراتورهای پیش¬رو جهانی انواع خدمات ارتباطی و محتوایی ثابت و سیار همزمان را به شهروندان کشور عرضه خواهد کرد.
129/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا