تاراج پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا

فارس: دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه از دیوان عالی این کشور خواسته درخواست تجدیدنظر بانک مرکزی ایران برای جلوگیری از پرداخت نزدیک به دو میلیارد دلار از محل دارایی‌های مسدود شده بانکی ایران به افرادی که «قربانیان بمب‌گذاری مقر تفنگداران دریایی آمریکا» در سال 1983 خوانده شده‌اند را نپذیرد. پیش از این در …

فارس: دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه از دیوان عالی این کشور خواسته درخواست تجدیدنظر بانک مرکزی ایران برای جلوگیری از پرداخت نزدیک به دو میلیارد دلار از محل دارایی‌های مسدود شده بانکی ایران به افرادی که «قربانیان بمب‌گذاری مقر تفنگداران دریایی آمریکا» در سال 1983 خوانده شده‌اند را نپذیرد.

پیش از این در فروردین ماه سال جاری گزارش شده بود که «دیوان عالی آمریکا» از «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا خواسته درباره برداشت 1.75 میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی ایران جهت پرداخت به این افراد اعلام نظر کند.

مطابق گزارش روز پنجشنبه روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال، «دونالد وریلی»، چهارمین مقام بلندپایه وزارت دادگستری آمریکا در اطلاعیه‌ای خطاب به دیوان عالی از قضات آن دادگاه عالی‌رتبه خواست با درخواست تجدید نظر بانک مرکزی که در دارایی‌های بلوکه شده ذی‌نفع است، مخالفت کند.

انفجار سال 1983 در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت 241 سرباز آمریکایی را به کام مرگ کشاند. این سربازان بخشی از نیروهای بین‌المللی حافظ صلح در لبنان بودند. ایران هرگونه مداخله در این حادثه را رد کرده است.

ایالات متحده آمریکا و فرانسه به رغم این جنبش حزب‌الله و ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرده‌اند و به همین دلیل بازماندگان قربانیان آمریکایی این بمب‌‌گذاری‌ها خواستار پرداخت غرامت از سوی جمهوری اسلامی ایران شدند.

یک دادگاه در نیویورک تیرماه سال گدشته با رد درخواست بانک مرکزی ایران دستور داده بود یک میلیارد و 750 میلیون دلار اموال ایران میان خانواده‌های آمریکایی که از جمله در بمبگذاری سال 1983 در بیروت کشته شده اند توزیع شود.

پرونده تازه در سال 2010 به جریان افتاد زمانی که خانواده های قربانیان بمب‌گذاری بیروت متوجه شدند اموال مرتبط با بانک مرکزی ایران در حسابی در «سیتی بانک» نیویورک نگهداری می‌شود.

در ماه سپتامبر سال 2013 دادگاهی فدرال در نیویورک تحت نظر قاضی «کاترین فارست» به نفع خانواده‌های قربانیان رای داد.

بانک مرکزی ایران همان سال درخواست تجدید نظر داده و استدلال کرد که این حکم ناقض تعهدات آمریکا براساس معاهده 1955 با ایران است. بانک مرکزی پس از رد این تجدید نظر سپس به دیوان عالی آمریکا رجوع کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا