انتقاد کری از مخالفت دمکرات ها با توافق
جان کری که در ويتنام به سر میبرد، گفته است: به رغم احترامی که برای چاک شومر، سناتور ارشد دمکرات، و اليوت انگل، عضو کميسيون سياست خارجی مجلس نمايندگان، قائل است ولی استدلالهای آنها بر پايه واقعيت نيست. چاک شومر و اليوت انگل که هر دو به نمايندگی از حوزههای ايالت نيویورک در کنگره حضور …
جان کری که در ويتنام به سر میبرد، گفته است: به رغم احترامی که برای چاک شومر، سناتور ارشد دمکرات، و اليوت انگل، عضو کميسيون سياست خارجی مجلس نمايندگان، قائل است ولی استدلالهای آنها بر پايه واقعيت نيست.
چاک شومر و اليوت انگل که هر دو به نمايندگی از حوزههای ايالت نيویورک در کنگره حضور دارند روز پنجشنبه اعلام کردند که با توافق هستهای ايران مخالف هستند.
چاک شومر که يهودی است از توافق هستهای با ايران انتقاد کرده و گفته بود: بر اساس اين توافق به بازرسان اجازه داده نمیشود «هر زمان يا هر کجا» را که بخواهند مورد بارزسی قرار دهند.
وی اضافه کرده بود که طبق اين توافق، آمريکا نيز نمیتواند به طور يکجانبه درخواست بازرسی را مطرح کند.
جان کری گفته است: «خيلی واضح است که من عميقا با اين قضاوت (درباره توافق هستهای) مخالف هستم. با توجه به رديابی اورانيوم طی ۲۵ سال آينده» غير ممکن است که ایران بتواند بمب اتم بسازد.
وی اضافه کرد: «مسئله بستن (مسيرها) واقع بينانه است. من با احترام میگويم، رد کردن یک سیاست (رويکردی به سوی) آينده نيست. چنين رويکردی هيچ بديل و جايگزينی را پيشنهاد نمیکند».
جان کری میگويد در صورت رد اين توافق هستهای، نگرانیها درباره از سر گيری فعاليتهای هستهای ايران افزايش میيابد، در نتيجه «مردم برای اقدام نظامی فشار وارد خواهند کرد».
نمايندگان کنگره آمریکا بايد تا روز ۱۷ سپتامبر امسال به توافق هستهای ايران و شش قدرت جهانی رای مثبت يا منفی دهند يا تصميم بگيرند رای ندهند.
گزارش رسانههای آمريکا حاکی است که تقريبا مسجل است کنگره، توافق با ايران را رد خواهد کرد و باراک اوباما نيز رای نمايندگان کنگره را وتو خواهد کرد. اما مسئله اين است که آيا باراک اوباما به اندازه کافی از حمايت نمايندگان دمکرات در سنا برخوردار خواهد بود که مانع رد نهايی توافق هستهای در کنگره شود.