شب ادراری کودکان و ۶ باور مهم

با اینکه شب ادراری در بچه‌های پیش دبستانی و بزرگ‌تر به دلایل متفاوتی به وجود می‌‌ ‌آید اما در اغلب موارد علت آن استرس، مشکلات عاطفی و گاهی هم عفونت ادراری است. در این میان باورهای اشتباهی نیز درباره این مشکل بچه ها وجود دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌‌کنیم. باور …

با اینکه شب ادراری در بچه‌های پیش دبستانی و بزرگ‌تر به دلایل متفاوتی به وجود می‌‌ ‌آید اما در اغلب موارد علت آن استرس، مشکلات عاطفی و گاهی هم عفونت ادراری است. در این میان باورهای اشتباهی نیز درباره این مشکل بچه ها وجود دارد که برخی از آنها را با هم مرور می‌‌کنیم.

باور اول: کودکی که شبها در رختخوابش ادرار می‌‌ کند برای رفتن به دستشویی تنبل است
واقعیت: آنچه اغلب افراد درک نمی‌‌کنند این است که کودکی که برای خشک ماندن در شب آموزش ندیده باشد طبیعی است که دچار شب ادراری شود. کودک شما تنبل نیست چون تا به حال شبها خشک نخوابیده است. او مثانه کوچکی دارد  و نمی‌‌ تواند تمام طول شب ادرارش را نگهدارد. همچنین هنوز به این آگاهی نرسیده است که بدن او در چنین مواقعی باید بیدار شود.

شب ادراری کودکان و 6 باور غلط درباره آن

باور دوم: تنبیه کمک می‌‌ کند دیگر کودک شبها در رختخوابش ادرار نکند
واقعیت: کودکی که شبها جایش را خیس می‌‌ کند هیچ کنترلی برآنچه انجام می‌‌دهد ندارد. مثل اینکه کسی را برای خروپفش سرزنش کنید. تنبیه کودک به خاطر شب ادراری تنها  اعتماد به نفس او را خدشه دار خواهد کرد و این احساس در او ایجاد می‌‌ شود که شما را با کاری که کنترلی بر آن نداشته ناراحت کرده است.

باور سوم: شب ادراری به دلیل استرس ایجاد می‌‌ شود.
واقعیت: شب ادراری به دلیل استرس ایجاد نمی‌‌شود. مهمترین دلیل شب ادراری تاخیر در بلوغ مثانه، مثانه کوچک، ژنتیک (والدینی که سابقه شب ادراری داشته اند بیشتر احتمال دارد کودکشان دچار شب ادراری شود) و خواب سنگین که فرد را نسبت به مثانه پر آگاه نمی‌‌کند.

باور چهارم: پسرها بیشتر از دخترها دچار شب ادراری می‌‌ شوند
واقعیت: پژوهش ها نشان می‌‌دهد پسرها بیشتر از دخترها مبتلا به شب ادراری می‌‌شوند زیرا آنها دیرتر از دخترها آموزش توالت رفتن را یاد می‌‌گیرند بنابراین دیرتر می‌‌توانند کنترل خشک بودن در شب را داشته باشند. اما این دلیل کافی نیست که دختران را نسبت به این موضوع ایمن کند.

باور پنجم: بیشتر افرادی که شب ادراری دارند، مشکلات پزشکی دارند
واقعیت: به طور معمول کودکان زیر ۶ سال که دچار شب ادراری می‌‌ شوند دلیلی برای نگرانی در موردشان وجود ندارد. اگر کودکی برای ۶ ماه جایش را خیس نکند اما دوباره دچار شب ادراری شود باید در این مورد با پزشک مشورت کنید. برخی دلایل پزشکی برای شب ادراری ناگهانی می‌‌توان در نظر گرفت که از جمله آنها می‌‌توان به عفونت ادراری، دیابت و مثانه غیرطبیعی اشاره کرد.

باور ششم: برخی داروها  شب ادراری را درمان می‌‌ کند
واقعیت: دارو باید آخرین راه درمان شب ادراری در کودکان باشد. بهترین درمان برای شب ادراری کودکان این است که والدین صبور باشند و اجازه دهند کودک بزرگ شود. البته اگر فکر می‌‌ کنید که کودک به دلایل پزشکی دچار شب ادراری است حتما خیلی سریع با پزشک در این باره مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا