دکل دیگری هم در شارجه جا مانده است!

مردم در هر کوی و برزنی از همدیگر می‌پرسیدند مگر می‌شود یک دکل نفتی به آن عظمت گم شود؟ چند روز پیش هم خبر دیگری منتشر شد که نشان می‌داد دولت سابق به‌واسطه معاون اولش به 20 نماینده مجلس 30 تا 90 میلیون تومان پول پرداخت کرده است. اکنون نیز کاشف به عمل آمده است …

مردم در هر کوی و برزنی از همدیگر می‌پرسیدند مگر می‌شود یک دکل نفتی به آن عظمت گم شود؟ چند روز پیش هم خبر دیگری منتشر شد که نشان می‌داد دولت سابق به‌واسطه معاون اولش به 20 نماینده مجلس 30 تا 90 میلیون تومان پول پرداخت کرده است. اکنون نیز کاشف به عمل آمده است دکل یادشده تنها دکل گمشده نیست. اینها آدم را یاد آن بیت معروف نظامی می‌اندازد که «هر دم از این باغ بری می‌رسد؛ تازه‌تر از تازه‌تری می‌رسد.»

خریداری از گلوبال
گزارش‌های غیررسمی که برخی نمایندگان مجلس دریافت کرده‌اند حاکی از این است که علاوه بر دکل اول که در این مدت خبرساز شده دکل دیگری نیز به کشور وارد نشده است. بنابر این گزارش‌ها دکلی از شرکت گلوبال خریداری و به دوبی منتقل شده بود. اما هنوز که هنوز است این دکل وارد کشور نشده است. واسطه‌ها پول این دکل را دریافت کرده‌اند اما اینکه هزینه دکل به شرکت رومانیایی پرداخت شده باشد جای ابهام دارد. همچنین گفته می‌شود این دکل، دکلی فرسوده و قدیمی بوده که برای مدت زمانی طولانی در شارجه به‌سر می‌برده است. یکی از احتمالاتی که وجود دارد این است که برای تحویل این دکل ضمانتی دریافت نشده است. چراکه در صورت عدم تحویل دکل باید پول عودت داده می‌شد.
دکل 87 میلیون دلاری!
اما دکل دیگر همان دکل 87 میلیون دلاری است که مدتی است جنجال‌های بسیاری به پا کرده است. داستان این دکل به سال‌های 91، 92 برمی‌گردد. واسطه خرید این دکل‌ها شرکت تاسیسات دریایی بود که بنا به قرار قبلی باید با پرداخت نیمی از پول، دکل تحویل داده می‌شد اما این دکل هیچ‌گاه به ایران وارد نشد. چندی پیش خبری منتشر شده بود که این دکل در خلیج مکزیک مستقر شده است. این درحالی است که به گفته نمایندگان مجلس شرکت تاسیسات دریایی همه پول دکل را پرداخت کرده است. همان دوران رئیس شرکت تاسیسات دریایی به کمیسیون انرژی مجلس احضار شد و به نمایندگان مجلس پاسخ داد این دکل خریداری شده، اما هنوز به کشور وارد نشده است. دلیل این امر نیز بدقولی واسطه‌ها ذکر شد. سال گذشته نیز سازمان بازرسی کل کشور برای پیگیری ماجرا وارد شد. پس از پیگیری‌ها نام شرکت ترکیه‌ای «دین» مطرح شد که قرار بود نقش واسطه را ایفا کند. آن‌گونه که از ظاهر امر پیداست این شرکت که هویتی صوری دارد و برای دورزدن تحریم‌ها به وجود آمده توسط برخی اشخاص ایرانی که هویت آنها مشخص نیست ثبت شده بوده است.
ارسال گزارش به قوه‌قضائیه
هفته گذشته رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصل موضوع گم‌شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد، گفت: «آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضائی ارسال شد. افرادی که این پول را هزینه کرده‌اند تاکنون نتوانسته‌اند هیچ دلیلی ارائه کنند که این پول حتما به شرکت فروشنده تحویل داده شده است.» قاضی سراج ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور تاکنون 8 گزارش مفصل در این خصوص از شرکت نفت تهیه کرده و آخرین گزارش آن به مراجع قضائی ارسال شده است. امیرعباس سلطانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز نظر دیگری را مطرح می‌کند: «به نظر می‌رسد اساسا دكلی با این مشخصات و به این اسم وجود خارجی نداشته است. یعنی خرید، فروش و جابه‌جایی دكل تنها روی كاغذ اتفاق افتاده و از ابتدا چنین دكلی وجود نداشته است!» به نظر می‌رسد با پایان تعطیلات مجلس، اعضای کمیسیون انرژی روزهای پرکاری داشته باشند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا