سه بیماری شایع در حجاج تمتع امسال
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، ضمن اعلام آخرین اقدامات این مرکز برای حج تمتع امسال، دیابت، فشارخون بالا و کم خونی را به عنوان شایعترین موارد بیماری میان زائران معرفی کرد. عادل مقصودینژاد ضمن اعلام آخرین آمار معاینات انجام شده زائران حج تمتع، در خصوص موارد شایع درمیان زائران …
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، ضمن اعلام آخرین اقدامات این مرکز برای حج تمتع امسال، دیابت، فشارخون بالا و کم خونی را به عنوان شایعترین موارد بیماری میان زائران معرفی کرد.
عادل مقصودینژاد ضمن اعلام آخرین آمار معاینات انجام شده زائران حج تمتع، در خصوص موارد شایع درمیان زائران گفت: طبق دستورالعمل معاینات حج تمتع سال 94 که در اختیار پزشکان مجموعه قرار دارد، تاکنون 90 درصد معاینات انجام شده است و تعدادی از زائران نیز به کمیسیونهای پزشکی ارجاع داده شدهاند.
وی گفت: براساس آخرین اطلاعات، از میان زائرینی که تا کنون مورد معاینات قرار گرفتهاند، 23 درصدشان مبتلا به فشارخون، 14 درصد مبتلا به بیماری دیابت و 34 درصد نیز قند خون بالای 100دارند. سه درصد کم خونی نیز میان زائران مشاهده شده است.
وی افزود: براساس آزمونهای مختلفی که در دستورالعمل معاینات بوده است تا کنون حدود 110 نفر رد شده داریم و 170 نفر هم درکمیسیونهای پزشکی هستند که در خصوص آنها هنوز اعلام نتایج نشده است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره بیماریهای شایع در عربستان که ممکن است سلامت زائران را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: هنوز موردی از بیماری خاص در عربستان مشاهده نشده است.
مقصودینژاد با اشاره به شرایط عربستان و اعلام اینکه پیشبینیهای لازم برای این شرایط انجام شده است، درخصوص اقدامات هلال احمر برای حج تمتع امسال گفت:
امسال طبق طرح انطباق موازین شرع مقدس با امورپزشکی، 70 تا 75 نفر پزشک خانم دربیمارستانهای مکه و مدینه مستقر میشوند. تمهیدات لازم برای بیماریهای گرمسیری آماده شده است. دربحث گرما نیز همانند سالهای قبل، چادرها و تونلهای سرد برپا میشود که امسال آنها را افزایش میدهیم. همچنین قرار است آموزشهای مربوط به گرمازدگی هم برای پزشکان وهم برای زائران ارائه شود. پنج دستگاه آمبولانس جدید نیز برای ارائه خدمات، خریداری شده است.
مقصودی نژاد ضمن اعلام آمادگی برای راهاندازی بیمارستانها قبل از اعزام زائرین نیز گفت: درحال حاضر280 پزشک مشغول انجام معاینات هستند و قرار است 220 تا 230 نفر به عنوان کادر درمانی بیمارستانهای مکه و مدینه اعزام شوند که تاکنون 90 درصد از آنها تعیین شدهاند. این آمادگی را داریم که چند روز قبل از اعزام، بیمارستانها آماده ارائه خدمات شوند.