برنامه‌های اجرایی تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای

به گزارش سازمان خبری  موبنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محمد باقر ظهوری فر، اظهار داشت: این پروژه‌ها با توجه به برنامه‌های کشور در حوزه ICT خصوصاً در زمینه توسعه جهشی فناوری اطلاعات و برای تأمین پهنای باند سرویس‌های مختلف از جمله نسل سوم تلفن همراه و وایمکس، تعریف شده …

به گزارش سازمان خبری  موبنا به نقل از روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محمد باقر ظهوری فر، اظهار داشت: این پروژه‌ها با توجه به برنامه‌های کشور در حوزه ICT خصوصاً در زمینه توسعه جهشی فناوری اطلاعات و برای تأمین پهنای باند سرویس‌های مختلف از جمله نسل سوم تلفن همراه و وایمکس، تعریف شده است.
وی افزود: بر اساس برنامه‌های وزارت ارتباطات مبنی بر اجرای اصل 44 و فعال کردن بخش خصوصی این حوزه در اجرای این پروژه‌ها، زمینه سازی لازم برای مشارکت این شرکت‌ها در سرمایه‌گذاری‌های بین المللی صورت گرفته است. آماده‌سازی شبکه‌های داخل کشور و تأمین نقاط ارتباط با شبکه‌‌های بین المللی ارتباطی، لازمه ایجاد هاب منطقه‌ای است. برای آماده‌سازی شبکه‌های داخل کشور دو پروژه بزرگ تعریف شد که امیدواریم سال آینده به بهره‌برداری برسد.
وی ادامه داد: اجرای شبکه انتقال زیرساخت که با قابلیت IP طراحی شده و اجرای شبکه core و super core، پروژه‌های داخلی در این حوزه را تشکیل می‌دهند. با اجرای این پروژه‌ها، ظرفیت شبکه به چند برابر افزایش خواهد یافت و تأمین هیچ سرویسی در شبکه زیرساخت غیر ممکن نخواهد بود.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اشاره به مطالعات و مذاکرات صورت گرفته در دو سال گذشته در خصوص تأمین نقاط ارتباطی بیشتر با شبکه‌های بین المللی تصریح کرد: در حوزه خلیج فارس، جز کابل‌های دریایی ایران وکویت، پروژه فالکون و کابل دریایی ایران و امارات، در سه محور دیگر کار مطالعاتی و مذاکرات فنی با مجریان پروژه و سرمایه‌گذاران مربوطه صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: پروژه GBT توسط یک شرکت قطری اجرا می شود و کلیه کشورهای خلیج فارس را به صورت حلقه‌ی به هم مرتبط می‌کند. پروژه TGN-EA  ضمن برقراری ارتباط ایران با شبکه TGN، اتصال کشور به کلیه شبکه‌های فیبرنوری موجود بین المللی را تأمین می‌کند. کابل موجود میان ایران و امارات 15 سال قدمت داشته و به سال‌های پایانی عمر خود رسیده است. اجرای کابل دوم ایران و امارات نیز از دیگر پروژه‌های تعریف شده در این حوزه است.
محمد باقر ظهوری فر اجرای این پروژه‌ها را زمینه ساز تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای دانست و اظهار داشت: در سمت شمال و شمال غرب کشور در نظر داریم با مذاکراتی که درحال انجام است، نقاط اتصال کشور‌های همسایه را تقویت و با اجرای پروژه‌های جدید به شبکه‌های فیبرنوری جهانی متصل شویم. در همین زمینه پروژه‌ای برای استفاده کشورهای حاشیه دریای خزر تعریف شده است. پروژه‌های فیبرنوری ایران و ارمنستان و بررسی پیشنهاد برقراری اتصال بین المللی از راه ترکیه نیز در این زمینه مد نظر است.
117/15
 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا