درآمد 250 میلیارد تومانی گمرک از واردات گوشی تلفن همراه
“نصرت الله شریفی” در گفت و گو با خبرنگار سازمان خبری موبنا اظهار داشت: چنانچه تعرفه فعلی واردات گوشی تلفن همراه به 10درصد کاهش یابد و تمامی گوشی ها از کانال قانونی و گمرکات وارد کشور شوند ، حداقل مبلغ 250 میلیارد تومان برای گمرک درآمد زایی به وجود می آید.وی تاکید کرد: موضوع تعرفه …
“نصرت الله شریفی” در گفت و گو با خبرنگار سازمان خبری موبنا اظهار داشت: چنانچه تعرفه فعلی واردات گوشی تلفن همراه به 10درصد کاهش یابد و تمامی گوشی ها از کانال قانونی و گمرکات وارد کشور شوند ، حداقل مبلغ 250 میلیارد تومان برای گمرک درآمد زایی به وجود می آید.
وی تاکید کرد: موضوع تعرفه و نوسان آن یک پدیده اقتصادی است و برطرف شدن این پدیده تنها نیازمند راه حل نظامی نیست بلکه باید به راه حل های اقتصادی آن نیز توجه شود. تا زمانی که تعرفه فعلی ثابت بماند سود گردش سرمایه بازار تلفن همراه ، عاید قاچاقچیان می شود و تا به حال نیز کشتی ها و لنج های کشورهای همسایه به سوی ایران رهسپار شده و از مسیرهای غیرقانونی ، کنترل بازار موبایل را در اختیار گرفته اند.
مدیرعامل شرکت فیتکو ادامه داد: امروزه به جرات می توان گفت بیش از 97 درصد گوشی های فعال در دست مشترکان ، از مسیر غیر قانونی وارد شده است. با شرایط فعلی ، فعالیت تمامی شرکت های واردکننده قانونی به حداقل رسیده و فضایی برای رقابت با قاچاقچیان باقی نمانده است.
به گزارش موبنا، شرکت فیتکو واردکننده گوشی های موتورولا به عنوان یکی از فعالان قانونی در حوزه بازار تلفن همراه به شمار می آید که به دلیل شرایط فعلی بازار، واردات خود را به طرز چشمگیری کاهش داده است.
از سال ۸۵ تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از چهار به ۶۰ درصد افزایش یافت . دو سال بعد این رقم به ۲۵ درصد رسید و هم اکنون نیز تعرفه واردات گوشی 25 درصد است. بالا بودن تعرفه این کالای مصرفی باعث شد بازار در اختیار فعالان غیرقانونی قرار گیرد و بیشتر سهم این بازار توسط قاچاقچیان تامین شود.
به گفته دست اندرکاران و کارشناسان بازار ، بیش از ۹۵ درصد سهم بازار را قاچاقچیان در اختیار دارند.
129/