روش درمانی جدید برای سرطان خون
یک ایمنیدرمانی جدید که بهتازگی تأیید شده است، میتواند به بزرگسالان مبتلا به نوعی از لوسمی که به سختی درمان میشود، کمک کند.
یک ایمنیدرمانی جدید که بهتازگی تأیید شده است، میتواند به بزرگسالان مبتلا به نوعی از لوسمی که به سختی درمان میشود، کمک کند.
یک ایمنیدرمانی جدید در درمان لوسمی بزرگسالان موثر است. بیش از سهچهارم بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد B-cell به درمان Aucatzyl پاسخ دادند. بیش از نیمی از بیماران بهبودی کامل پیدا کردند و بسیاری هیچ اثری از سلولهای سرطانی در بدنشان نداشتند.
یک ایمنیدرمانی جدید که بهتازگی تأیید شده است، میتواند به بزرگسالان مبتلا به نوعی از لوسمی که به سختی درمان میشود، کمک کند.
نتایج آزمایشهای بالینی نشان داد که داروی Aucatzyl (با نام علمی obecabtagene autoleucel) روی بیش از ۷۶ درصد از بیماران مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد B-cell (ALL) موثر بوده است و بیش از ۵۵ درصد از بیماران به بهبودی کامل دست یافتهاند. این نتایج اخیراً در مجله New England Journal of Medicine منتشر شده است.
براساس این نتایج، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در ماه نوامبر داروی Aucatzyl را برای بزرگسالان مبتلا به این نوع از لوسمی تأیید کرد.
نیاز به درمانهای موثرتر
دکتر الیاس جبر، پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد لوسمی در مرکز سرطان MD Anderson در دانشگاه تگزاس، گفت:
بیماران مبتلا به لوسمی B-cell به گزینههای درمانی مستقل و موثری نیاز دارند و [Aucatzyl]نشان داده است که از نظر اثربخشی بلندمدت و نرخ پاسخگویی قوی عمل میکند.
این نوع لوسمی، سلولهای B را که نوعی گلبول سفید هستند و در مغز استخوان ساخته میشوند، تحت تأثیر قرار میدهد. این سلولها که به مبارزه با عفونت کمک میکنند، به شکل غیرطبیعی و نابالغ (به نام لنفوبلاست) تولید میشوند و به تدریج مغز استخوان و خون را پر کرده و به دیگر نقاط بدن گسترش مییابند.
حدود ۷۵ درصد از بزرگسالان مبتلا به ALL به این زیرگروه خاص مبتلا هستند و نرخ بقای پنجساله آنها حدود ۴۰ درصد است.
چگونه Aucatzyl کار میکند؟
Aucatzyl یک ایمنیدرمانی CAR T-cell است، نوعی درمان که از اصلاح ژنتیکی برای آموزش سلولهای T سیستم ایمنی برای شناسایی سرطان استفاده میکند. این سلولها سپس سایر بخشهای سیستم ایمنی را تحریک میکنند تا سرطان را هدف قرار دهند و از بین ببرند.
در این درمان، سلولهای T بیمار آموزش داده میشوند که پروتئین CD۱۹ را که معمولاً در سطح سلولهای سرطانی B-cell وجود دارد، شناسایی کنند.
نتایج مطالعه
در این مطالعه، ۱۲۷ بیمار بزرگسال که یا دچار عود لوسمی شده بودند یا سرطانشان به درمانهای دیگر پاسخ نداده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. همه بیماران پیش از دریافت Aucatzyl تحت شیمیدرمانی قرار گرفتند تا سلولهای T موجود در بدنشان از بین برود. سپس داروی Aucatzyl در دو دوز، یکی در روز اول و دیگری در روز دهم درمان، به آنها تزریق شد.
از میان ۹۹ بیماری که به Aucatzyl پاسخ دادند، تنها ۱۸ نفر در طول دوران بهبودی نیاز به پیوند سلولهای بنیادی پیدا کردند، و این پیوندها به طور متوسط ۱۰۱ روز پس از تزریق درمان CAR T انجام شدند.
این مطالعه نشان داد که بقای بیماران تفاوت معناداری بین کسانی که پیوند سلولهای بنیادی دریافت کردند و کسانی که دریافت نکردند، نداشت. این موضوع نشان میدهد که Aucatzyl میتواند یک پاسخ طولانیمدت ایجاد کند.
علاوه بر این، ۶۸ بیمار پرخطر به بهبودی کامل دست یافتند و از این میان، در خون ۵۸ نفر هیچ سلول سرطانی مشاهده نشد.
تغییری در استاندارد مراقبت از بیماران
جبر در بیانیهای از مرکز MD Anderson گفت:
تا پیش از این، این بیماران گزینههای درمانی محدودی داشتند. ما حداقل سمیت ایمنی و پایداری بالای سلولهای CAR T را مشاهده کردیم که از استاندارد شدن Aucatzyl برای این جمعیت بیمار حمایت میکند.
این مطالعه با حمایت مالی شرکت Autolus Therapeutics، تولیدکننده Aucatzyl، انجام شده است. جبر قصد دارد یافتههای بیشتری را هفته آینده در جلسه سالانه انجمن هماتولوژی آمریکا ارائه دهد.