کاهش سرعت رشد تومورهای سرطانی با یک داروی طلایی

یک داروی مبتنی بر طلا رشد تومورهای سرطانی را تا 82 درصد کُند می‌کند و عملکرد بهتری از شیمی‌درمانی ارائه می‌دهد.

یک داروی مبتنی بر طلا رشد تومورهای سرطانی را تا 82 درصد کُند می‌کند و عملکرد بهتری از شیمی‌درمانی ارائه می‌دهد.

 یک مطالعه پیشگامانه توسط محققان دانشگاه RMIT در استرالیا و پژوهشگران هندی از یک داروی جدید مبتنی بر طلا رونمایی کرده است که نویدبخش مبارزه با سرطان است.

این دارو توانایی چشمگیری در کاهش رشد تومور در حیوانات تا 82 درصد نشان داده است، در حالی که به طور انتخابی سلول‌های سرطانی را بسیار موثرتر از عوامل شیمی‌درمانی سنتی هدف قرار می‌دهد.

خواص منحصربه‌فرد طلا آن را برای کاربردهای پزشکی ایده‌آل می‌کند، زیرا بسیار پایدار و غیر واکنشی است که استفاده متداول آن را در جواهرات و سکه‌ها نیز این موضوع را تصدیق می‌کند.

این مطالعه که در مجله Medicinal Chemistry منتشر شده است، ترکیب جدیدی از طلا را نشان می‌دهد که ۲۷ برابر قوی‌تر از داروی شیمی‌درمانی سیسپلاتین در برابر سلول‌های سرطان دهانه رحم است.

در محیط‌های آزمایشگاهی نیز ثابت شده است که 3.5 برابر بیشتر در برابر سرطان پروستات و 7.5 برابر بیشتر در برابر فیبروسارکوم موثر است.

داروی مبتنی بر طلا

این ترکیب طلا در مطالعات روی موش‌ها نه تنها عملکرد بهتری نسبت به سیسپلاتین داشت، بلکه به طرز چشمگیری این کار را انجام داد و رشد تومور سرطان دهانه رحم را تا 82 درصد در مقایسه با کاهش 29 درصدی سیسپلاتین کاهش داد.

این تحقیق یک پیشرفت کلیدی در توسعه جایگزین‌هایی برای درمان‌های مرسوم سرطان مبتنی بر پلاتین است.

پروفسور سورش بارگاوا(Suresh Bhargava) که این مطالعه را در RMIT رهبری می‌کند، تأکید کرد که این پیشرفت می‌تواند به درمان‌های ایمن‌تر و مؤثرتر سرطان منجر شود.

خواص منحصر به فرد طلا آن را برای کاربردهای پزشکی ایده آل می‌کند. بر خلاف بسیاری از مواد دیگر، طلا بسیار پایدار و غیر واکنشی است.

با این حال، ترکیب مورد استفاده در این مطالعه یک نسخه مهندسی شده خاص است که به عنوان طلایی که برای واکنش‌پذیری و بیولوژیک فعال طراحی شده است، شناخته می‌شود.

این ترکیب طلای واکنش‌پذیر برای تعامل با تیوردوکسین ردوکتاز(thioredoxin reductase)، آنزیمی که به صورت فراوان در سلول‌های سرطانی ترشح می‌شود، طراحی شده است.

این ترکیب طلایی با مهار عملکرد این آنزیم به طور موثری از تکثیر سلول‌های سرطانی و ایجاد مقاومت دارویی جلوگیری می‌کند.

پروفسور بارگاوا خاطرنشان کرد که این رویکرد هدفمند به طور قابل توجهی عوارض جانبی سمی را که معمولاً با داروهای مبتنی بر پلاتین مانند سیسپلاتین مرتبط است و به شکل بی‌رویه همزمان به سلول‌های سرطانی و سالم آسیب می‌رساند، کاهش می‌دهد.

وی افزود: انتخابی بودن این درمان جدید، همراه با کاهش سمیت آن، آینده‌ای از درمان‌های سرطان را نشان می‌دهد که نه تنها مؤثرتر هستند، بلکه به مراتب کمتر مضر هستند. علاوه بر این، پایداری این شکل از طلای خاص به آن اجازه می‌دهد تا دست نخورده به محل‌های تومور برسد و کارایی آن را افزایش دهد.

کند کردن رشد تومور

پروفسور ماگدالنا پلبانسکی(Magdalena Plebanski) از محققان ارشد این مطالعه همچنین به جنبه مهم دیگر این ترکیب اشاره کرد و گفت: توانایی آن در مهار تشکیل عروق خونی جدید، فرآیندی که به عنوان ضد رگ‌زایی شناخته می‌شود که تومورها برای رشد به آن نیاز دارند، خیره کننده است.

این ویژگی در گورخرماهی آزمایش شد و در برابر انواع مختلف سلول‌های سرطانی از جمله سلول‌های سرطان تخمدان که اغلب چالش‌های درمانی قابل توجهی دارند و می‌توانند در برابر سیسپلاتین مقاومت کنند، مؤثر است.

پلبانسکی که سرپرست آزمایشگاه سرطان، پیری و واکسن RMIT است، می‌گوید: مقاومت دارویی مانع مهمی در درمان سرطان است. کارآیی قوی ترکیب طلای ما در برابر سلول‌های سرطانی تخمدان، گامی مهم در مبارزه با سرطان‌های عودکننده و متاستاز کرده است.

پتانسیل درمانی عنصر طلا چیز جدیدی نیست. قرن‌هاست که در شیوه‌های سنتی هندی برای خواص درمانی که طلا دارد، مورد استفاده قرار گرفته است.

امروزه با تحقیقات رو به رشدی که از استفاده از آن حمایت می‌کنند، درمان‌های سرطان مبتنی بر طلا در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته‌اند.

بارگاوا در پایان گفت: طلا سابقه طولانی در استفاده در بدن انسان دارد و کاربردهای آن در طول هزاران سال تکامل یافته است. تحقیق ما نه تنها شکاف‌های اعتبارسنجی علمی را پر می‌کند، بلکه خانواده‌های جدیدی از ترکیبات مبتنی بر طلا را ایجاد می‌کند که برای افزایش توانایی‌های درمانی طبیعی آن طراحی شده‌اند.

این مطالعه امیدوارکننده راه‌هایی را برای درمان‌های ابتکاری سرطان باز می‌کند که می‌تواند نحوه برخورد با این بیماری را متحول کند.

منبع
ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا