برای شیو کردن بدن چه تیغی مناسب‌تر است؟

شیو کردن کاری است که همه ما به صورت مرتب انجام می‌دهیم؛ اما تا زمانی که تیغ اصلاح صورتمان را نبرد یا ژیلت کُند نشده باشد، برای آن اهمیت زیادی قائل نیستیم. فقط وارد سوپرمارکت می‌شویم، یک تیغ اصلاح می‌خریم و هر وقت لازم بود از آن استفاده می‌کنیم؛ اما اگر کمی در این خصوص دقیق شویم، خواهیم دید که همین مسئله ساده هم می‌تواند مشکلات مختلفی ایجاد کند. 

مثلاً تیغ‌های اصلاح سنتی بهتر هستند یا ژیلت‌های مدرن؟ مدل‌های یکبار مصرف انتخاب بهتری به شمار می‌روند یا چند بار مصرف؟ بهترین ژیلت چند تیغه دارد؟ کدام تیغ برای نوع پوست من خوب است؟

به نظر شما، چه نوع تیغی برای شیو کردن مناسب‌تر است؟ در این مقاله سعی داریم به صورت خلاصه به این موضوع بپردازیم تا خودتان راحت‌تر بتوانید تصمیم بگیرید، پس با ما همراه باشید.

تیغ اصلاح سنتی

تیغ‌های اصلاح سنتی که با نام تیغ ایمن هم شناخته می‌شوند، یکی از قدیمی‌ترین گزینه‌ها برای شیو کردن به شمار می‌روند که البته هنوز هم طرفداران زیادی دارند. این وسیله دارای تیغه‌های تیز فولادی یکبار مصرفی است که با استفاده از یک غلاف ایمن و مخصوص به یک دسته پلاستیکی یا فلزی متصل می‌شود.

اگر تا کنون از این تیغ‌ها استفاده نکرده‌اید، باید بدانید که حتماً از قبل باید خمیر ریش یا کف کافی روی صورت خود بمالید تا تیغه آن‌ها به راحتی روی پوست حرکت کرده و احتمال بریدگی و آسیب دیدگی کاهش پیدا کند.

تیغ‌های اصلاح سنتی معمولاً با زاویه شدیدی روی پوست کشیده می‌شوند و ساز و کار آن‌ها به گونه‌ای است که موها را از ریشه می‌تراشند. این اصلاح عمقی باعث می‌شود تا پیاز موها تحریک شده و در طول زمان، ضخامت بیشتری پیدا کنند. مردانی که از این نوع تیغ اصلاح برای مدت طولانی استفاده می‌کنند، معمولاً دارای ته‌ریش‌ها زبر و تیز هستند.

تیغ سنتی با وجود تمام ضعف‌ها و قوت‌هایش، هنوز هم یک گزینه رایج برای شیو کردن به حساب می‌آید و خیلی‌ها آن را بهترین تیغ اصلاح برای مردان می‌دانند.

مزایای تیغ اصلاح سنتی

تیغ‌های اصلاح سنتی دارای چند مزیت مهم هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

معایب تیغ اصلاح سنتی

تیغ‌های اصلاح سنتی معایبی هم دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

تیغ‌های ژیلت

تیغ‌های ژیلت، نوادگان مدرن‌تر همان مدل‌های سنتی هستند. ژیلت‌ دارای تکنولوژی جدیدتری است و از سیستمی متفاوت برای شیو کردن موهای صورت و بدن استفاده می‌کند.

این تیغ‌ها که در ایران با نام برند فرانسوی “ژیلت” شناخته شده‌اند، به دو گروه تقسیم‌بندی می‌شوند:

ساختار تیغ‌های ژیلت، کاملاً مشابه تیغ‌های اصلاح سنتی است. آن‌ها از یک دستگیره، یک کارتریج نگهدارنده ایمن و البته ۲ تا چند تیغ تشکیل شده‌اند. تفاوت آن‌ها در اندازه تیغه‌های فولادی، زاویه برش و البته نوار صابونی کوچکی است که بالای تیغه‌ها قرار می‌گیرد.

انواع یکبار مصرف ژیلت را نهایتاً یک یا ۲ بار می‌توان استفاده کرد و به دلیل کُند شدن تیغه‌ها یا از بین رفتن نوار صابونی بهداشتی، باید آن‌ها را دور انداخت. این مدل‌ها دارای قیمت ارزان‌تری هستند تا کاربران با خیالی آسوده، نسبت به تعویض مداوم آن‌ها اقدام نمایند.

اما در این میان ژیلت‌های کارتریجی هم وجود دارند که غلاف آن‌ها از دسته جدا شده و قابل تعویض است. برای استفاده از این نوع ژیلت‌ها لازم نیست کل پکیج تیغ را دور بیندازید، بلکه کافیست بعد از چند بار استفاده، کارتریج آن را تعویض نموده و به سادگی تا سال‌ها از آن استفاده کنید.

ژیلت‌ها می‌توانند ۲ تا چند تیغه داشته باشند. هرچقدر تعداد تیغه‌ها بیشتر باشد، قدرت شیو کردن آن نیز بالاتر است. بیشتر مدل‌های یکبار مصرف ۲ تیغه هستند؛ اما انواع کارتریجی معمولاً با ۳ یا ۵ تیغه فولادی تولید می‌شوند.

تیغه‌های ژیلت زاویه بسیار کمی با تارهای مو دارند و به دلیل ساختار غلاف خود، هیچگاه کاملاً آن‌ها را از ریشه نمی‌بُرند. به همین خاطر شیو نرم‌تری داشته و باعث تحریک پوست نمی‌شوند. گرچه این موضوع باعث شده تا نتوانند مانند تیغ‌های سنتی، پوستی صیقلی و عاری از ته‌ریش ارائه دهند.

مزایای ژیلت

تیغ‌های ژیلت دارای مزیت‌های زیادی هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

معایب ژیلت

تیغ‌های ژیلت، در کنار مزایای زیاد خود، معایبی هم دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

چند نکته مهم برای شیو کردن

فرقی ندارد که از تیغ‌های اصلاح سنتی استفاده کنید یا ژیلت‌های مدرن؛ قبل از اقدام به شیو کردن، حتماً نکات زیر را رعایت کنید:

خروج از نسخه موبایل