یک آمار جالب جهانی از نوشیدنی های شیرین

موبنا- محققان که بیشترین مصرف نوشیدنی‌های شیرین را در جنوب صحرای آفریقا یافته‌اند، ۲۴ کشور با درآمد بالا را نیز در تحلیل خود گنجانده‌اند.

میانگین ۴.۴ نوشیدنی شیرین در هفته در بریتانیا، ۱.۵ در ایتالیا، ۲.۲ در سوئد، ۲.۸ در فرانسه، ۲.۷ در آلمان و ۳.۱ نوشیدنی شیرین در هفته در استرالیا بوده است. آمریکایی‌ها در هفته ۴.۹ نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند. مردم بلژیک ۵.۲ نوشیدنی و مردم مالت بدترین وضعیت را در میان کشورهای با درآمد بالا داشته‌اند و در هفته ۶.۲ نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند.

پروفسور داریوش مظفریان، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه تافتس در آمریکا گفت: «علی‌رغم تلاش‌های بهداشت عمومی برای کاهش جذابیت این نوشیدنی‌ها، مصرف آن‌ها از سال ۲۰۰۵، به ویژه در افراد زیر ۴۰ افزایش یافته است. این نگران‌کننده است، اما منطقی به نظر می‌رسد زیرا تبلیغات بیشتر متوجه جوانان است.»

این مطالعه، نشان می‌دهد مصرف جهانی نوشیدنی‌ های شیرین بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است و به طور میانگین در کل کشورهای جهان نسبت مصرف نوشیدنی‌ های شیرین در مردان، بیشتر از زنان است.

این یافته‌ها بر اساس نظرسنجی‌های ملی گسترده از افراد بالای ۲۰ سال درباره رژیم غذایی‌شان به دست آمده است. از مردم پرسیده می‌شد که طی ۲۴ ساعت گذشته چه غذا و نوشیدنی‌ای مصرف کرده‌اند. همچنین در پرسشنامه‌ای جداگانه، میزان مصرف انواع غذاها و نوشیدنی ها در یک دوره طولانی‌تر را مشخص می‌کردند.

بیشترین میزان مصرف نوشیدنی‌ های شیرین در رواندا ثبت شده است که میانگین هفتگی ۳۴ نوشیدنی است. همچنین در کشور توگو در غرب آفریقا این میانگین، ۲۹ نوشیدنی در سال ۲۰۱۸ بوده است. اما در هند، چین و بنگلادش، میانگین هفتگی تنها یک پنجم است.

در مجموع، برخی از بالاترین میزان‌های مصرف نوشیدنی‌های شیرین در جهان مربوط به بزرگسالان شهرنشین و با تحصیلات بالا در جنوب صحرای آفریقا، آمریکای لاتین و حوزه‌ی دریای کارائیب بوده است.

 

این مطالعه شامل چای و قهوه شیرین‌شده نمی‌شود، زیرا برخلاف نوشیدنی‌های بررسی‌شده، حالت شیرین شده این نوشیدنی ها، معمولاً کمتر از ۵۰ کالری در هر فنجان شکر دارند.

هتی برت، از سازمان جهانی اقدام علیه نمک، شکر و چربی، در واکنش به این مطالعه گفت: «این تحقیق جدید اهمیت سیاست‌هایی را که برای بهبود کیفیت تغذیه‌ای مواد غذایی و نوشیدنی طراحی شده‌اند، نشان می‌دهد.»

او گفت که مالیات بر شکر به خوبی توانسته تولیدکنندگان را تشویق کند تا شکر نوشیدنی‌های گازدار را کاهش دهند، اما تاکید کرد که نیاز به اقدامات جدی‌تری هست تا سیستم غذایی را بهبود ببخشد، از جمله محدودیت‌هایی بر بازاریابی و تبلیغ مواد غذایی پرچرب، نمک و شکر.

توصیه‌های تغذیه‌ای متخصصان برای رژیم غذایی سالم:

 

روزیاتو

خروج از نسخه موبایل