خوراکی های شادی بخش

بسیاری از ما زمان زیادی را صرف جستجوی خوشبختی و شادی می‌کنیم. با انجام کارهایی مثل ورزش یا مدیتیشن، همه ما می‌خواهیم که آرامش و شادی بیشتری را به زندگی خود بیاوریم. اما وقتی به عواملی فکر می‌کنیم که باعث خوشحالی‌ می‌شوند، رژیم غذایی معمولاً در صدر جدول قرار نمی‌گیرد.

موبنا-با این حال، غذاهایی که می‌خوریم، نقش مهمی در احساسات ما دارند. در دهه گذشته مطالعات زیادی در رابطه با تغذیه و سلامت روانی انجام شده و برخی از غذاها باعث افزایش سروتونین در مغز ما می‌شوند. سروتونین که به عنوان «هورمون شادی» شناخته می‌شود، یک ماده شیمیایی بوده که نقش مهمی در تنظیم خلق و خوی ما دارد.

۱- شکلات تلخ
یک بررسی نشان داده که شکلات تلخ می‌تواند بر خلق و خوی افراد تأثیر مثبت بگذارد. سه جز اصلی در شکلات وجود دارد که با احساس شادی مرتبط هستند؛ تریپتوفان، تئوبرومین و فنیل اتیل آلانین. تریپتوفان، آمینو اسیدی بوده که مغز از آن برای تولید سروتونین استفاده می کند. تئوبرومین، یک محرک ضعیف است که می‌تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد. فنیل اتیل آلانین، اسید آمینه دیگری بوده که برای تولید دوپامین استفاده شده و اثرات ضد افسردگی دارد.

 

 

۲- موز
اگرچه موز سروتونین دارد، اما نمی‌تواند از سد خونی مغزی عبور کند. اما این میوه نقش مهمی در تنظیم خلق و خو به روشی غیرمستقیم دارد. بدن شما برای تولید سروتونین به ویتامین B6 نیاز داشته و موز سرشار از این ماده مغذی است. یک موز به طور متوسط حاوی ۰.۴ میلی گرم ویتامین B6 بوده که تقریباً ۲۵ درصد از مصرف توصیه‌شده روزانه این ویتامین را تشکیل می‌دهد.

۳- نارگیل
نارگیل، سرشار از تری گلیسیرید با زنجیره متوسط بوده که می‌تواند به افزایش انرژی شما کمک کند. یکی دیگر از دلایلی که نارگیل برای بهبود خلق و خو در نظر گرفته می شود؛ نتایج مطالعه حیوانی در سال ۲۰۱۷ بوده که نشان می‌دهد MCTهای شیر نارگیل در کاهش اضطراب تاثیرگذار است. تحقیقات بیشتری برای درک کامل ارتباط بین نارگیل و اضطراب در انسان مورد نیاز است.

۴- قهوه
یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۶ به این نتیجه رسیده که مصرف قهوه به طور قابل توجهی با کاهش خطر افسردگی مرتبط است. مطالعه دیگری به این نتیجه رسیده که قهوه (هم کافئین‌دار و هم بدون کافئین) به طور قابل توجهی خلق و خوی افراد را در مقایسه با کسانی که یک نوشیدنی دارونما مصرف کرده بودند، بهبود می‌بخشد.

۵- آووکادو
این میوه، مملو از مواد مغذی از جمله کولین بوده که بدن شما از آن برای تنظیم سیستم عصبی و خلق و خو استفاده می کند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داده که چربی های سالم موجود در آووکادو با کاهش اضطراب در زنان مرتبط است. دلیل عالی دیگر برای مصرف بیشتر آووکادو، وجود ویتامین B بوده که باعت کاهش سطح استرس می‌شود.

۶- توت
آیا می‌دانستید که مصرف بیشتر میوه، سلامت روانی بهتر را به دنبال خواهد داشت؟ یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۶ نشان داده که مصرف میوه و سبزیجات با بهبود سلامت روان ارتباط زیادی دارد. علی‌الخصوص توت‌ها سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به عنوان فلاونوئیدها نیز شناخته شده‌اند و ممکن است علائم افسردگی را کاهش دهند. مطالعه دیگری که در آن به افراد آب زغال اخته داده شده، نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داده که مصرف زغال اخته را با کاهش زوال شناختی پیری مرتبط می‌کند.

۷- خوراکی‌های تخمیر شده
خوراکی‌هایی مانند کلم ترش، کیمچی، کفیر، کامبوچا و ماست که فرآیند تخمیر را طی کرده‌اند، به شما کمک می‌کنند تا روده سالمی داشته باشید و همچنین ممکن است به بهبود خلق و خوی شما کمک کنند. اما شاید بپرسید که روده چه ربطی به خلق و خو دارد؟ تا ۹۰ درصد سروتونین تولیدشده توسط بدن شما در سلول‌های روده ایجاد می‌شود. بنابراین خوردن خوراکی‌های تخمیرشده باعث تولید بیشتر سروتونین می‌شود.

روزیاتو

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا