زفیر اس ایرباس پس از 17 روز همچنان در آسمان است! (+فیلم و عکس)
زفیر اس ایرباس طی نخستین پرواز خود که در سال 2018 انجام شد برای تقریبا 26 روز در آسمان بود…
موبنا – هواپیمای خورشیدی بدون سرنشین زفیر اس (Zephyr S) شرکت ایرباس در میانه یک پرواز آزمایشی طولانی مدت قرار دارد و تاکنون بیش از 17 روز است که بدون وقفه در آسمان پرواز می کند. زفیر اس برای پرواز در ارتفاعات بسیار بالا ساخته شده و گاهی اوقات به واسطه قابلیت های بالقوه خود به عنوان یک شبه ماهواره توصیف می شود.
الگوی پرواز زفیر اس
زفیر اس برای نخستین بار در نرم افزار ردیابی پرواز آنلاین و پس از به هوا برخاستن از باندی در مجموعه نظامی یوما پرووینگ گراند (Yuma Proving Ground) ارتش آمریکا در آریزونا در پانزدهم ماه ژوئن مشاهده شد.
طی 10 روز بعد، این هواگرد با شناسه زولو 82 (Zulu 82) الگوهای پرواز مختلفی بر فراز محدوده آزمایشی یوما و پناهگاه ملی حیات وحش کوفا داشته است. این مساله ای غیرمعمول نبوده زیرا زفیر اس پروازهای آزمایشی خود را بر فراز منطقه یوما پرووینگ گراند انجام می دهد. اما آنچه بعدا انجام داده معمول نبوده است.
در 23 ژوئن، فعالیت پرواز زفیر اس شامل حرکت به سمت جنوب شرقی تقریبا موازی با مرز آریزونا با مکزیک بوده، اما این هواگرد بال ثابت همچنان بیشتر در آسمان اطراف یوما پرووینگ گراند مشغول پرواز بوده است. دو روز بعد، زفیر اس منطقه یوما را ترک کرده و مسیری در امتداد مرز جنوب غربی به سمت خلیج مکزیک را دنبال می کند.
زفیر اس در 27 ژوئن بر فراز خلیج مکزیک پرواز می کند. سپس، هرچه بیشتر به سمت جنوب به سمت دریای کاراییب حرکت کرده و پس از آن وارد حریم هوایی کشور بلیز می شود.
نرم افزار ردیابی پرواز آنلاین نشان می دهد که این هواگرد حریم هوایی بلیز را ترک کرده و به سمت آمریکا بازگشته است. همچنین، داده ها الگوهای پرواز آن بر فراز خلیج مکزیک را نشان می دهند.
این پرواز آزمایشی برای بررسی ظرفیت ذخیره سازی انرژی پهپاد، طول عمر باتری، کارایی پنل های خورشیدی و توانایی های نگهداری موقعیت انجام شده است.
این که پرواز فعلی زفیر اس چقدر طول خواهد کشید، مشخص نیست. این هواگرد طی نخستین پرواز خود که در سال 2018 انجام شد برای تقریبا 26 روز در آسمان بود. این رکورد تا به امروز طولانیترین مدت پرواز یک هواپیمای بدون سرنشین بوده است.
آشنایی با زفیر اس
طراحی زفیر اس برای پرواز بسیار کارآمد در ارتفاع بالا بهینه شده است. این هواگرد با طول بال 25 متر، بدنه مرکزی کوچکی دارد که ایویونیک و دیتالینک ها را در خود جای داده است.
وزن کلی آن 165 پوند (75 کیلوگرم) است و به اندازه ای سبک است که می توان آن را با گروهی کوچک از افراد در حالی که هواپیما را بالای سر خود گرفته و می دوند به سمت آسمان پرتاب کرد. زفیر اس می تواند تا 76100 پا (23200 متر) اوج بگیرد.
این که با چه سرعتی می تواند پرواز کند، مشخص نیست، اما نسل قبلی و کوچکتر آن یعنی زفیر 7 دارای سرعت کروز حدود 30 گره (55.56 کیلومتر بر ساعت) بود.
ایرباس سال گذشته در بیانیه ای به این نکته اشاره داشت که زفیر اس با توانایی خود برای باقی ماندن طولانی مدت در استراتوسفر می تواند قابلیت های دیداری، حسی و ارتباطی جدیدی را برای مشتریان تجاری و نظامی به ارمغان بیاورد.
این هواگرد پتانسیل ایجاد انقلابی در مدیریت بلایا از جمله نظارت بر گسترس آتش سوزی جنگل ها یا نشت نفت را دارد. زفیر اس نظارت مداوم را ارائه می کند، چشم انداز محیطی در حال تغییر جهان را ردیابی می کند و می تواند امکان برقراری ارتباط با دورافتادهترین بخش های جهان را فراهم کند.
منبع: عصرایران