یوتیوب چگونه بر انتخابات آمریکا تأثیر گذاشت

انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا ظرفیت بالایی برای ایجاد خشونت و هرج‌ومرج را داشت و همین امر به تلاش‌های شبکه‌های اجتماعی برای اثرگذاری بر آن دامن زد.

موبنا – بنا بر نظر تحلیلگران در اندیشکده‌های مختلف آمریکا انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور در سوم نوامبر ۲۰۲۰ ظرفیت بالایی برای ایجاد خشونت و هرج‌ومرج را داشت. به‌وجود آمدن دوقطبی سیاسی بین نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه، ادعای تقلب قبل از برگزاری انتخابات توسط رئیس‌جمهور مستقر، نگرانی‌های مربوط به شیوع ویروس کرونا و گسترش اعتراضات مرتبط با سیاه‌پوستان، باعث ایجاد نگرانی عمیق در میان نهادهای امنیتی نسبت به امنیت انتخابات و برهم خوردن آرامش عمومی شده بود.

تشخیص نقش پررنگ رسانه‌های اجتماعی در مواجهه مردم با مقوله مهمی نظیر انتخابات و از دیگر سو تجربه ناموفق رسانه‌های اجتماعی آمریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، نگاه‌های بسیاری را بر روی این شرکت‌ها متمرکز کرد. این مسئله سبب شد تا نهادهایی همچون وزارت امنیت داخلی آمریکا و پلیس فدرال این کشور همکاری تنگاتنگی را با شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی آمریکایی آغاز کنند.

همه این مسائل در کنار هم موجب شد تا شبکه‌های اجتماعی آمریکایی تدابیر مختلفی را طی سال‌های گذشته اتخاذ کنند که در ایام برگزاری انتخابات آمریکا کارکرد مؤثر خود را نشان داد.

در این گزارش سعی شده است تا مجموعه اقدامات و سیاست‌های اتخاذ شده از سوی یوتیوب در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مورد بررسی قرار گیرد.

یوتیوب مجموعه اقدامات و سیاست‌های خود در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را در محورهای زیر ارائه کرده است که در ادامه به تشریح آن پرداخته‌ایم:

حذف محتوای انتخاباتی که سیاست‌های یوتیوب را نقض کند

مجموعه خط‌مشی‌های یوتیوب در مورد محتواهای غیرمجاز مرتبط با انتخابات، راهنمایی‌های روشنی ارائه کرده است که موارد مهم آن عبارتند از:

– حذف محتواهای دستکاری‌شده‌ای که منجر به گمراهی کاربران می‌شوند. برای مثال ویدئوهایی که نشان دهند یکی از مقامات دولتی مرده است.

– حذف محتواهایی که قصد دارد مردم را در مورد رأی‌گیری یا مراحل شمارش آرا گمراه کند، مانند ارائه اطلاعات نادرست در مورد تاریخ برگزاری انتخابات.

– حذف محتواهایی که ادعاهای دروغ مربوط به شرایط صلاحیت فنی نامزدهای سیاسی فعلی و مقامات منتخب دولتی برای خدمت در مناصب را مطرح می‌کنند. برای مثال ارائه اطلاعات نادرست در مورد شرایط تابعیت افراد برای تصدی پست‌های دولتی.

-حذف کانال‌هایی که اقدام به جعل هویت اشخاص یا کانال‌های دیگر کرده، کشور مبدا خود را نادرست معرفی می‌کنند یا ارتباط خود را با بازیگری دولتی مخفی کنند و از این طریق اطلاعات نادرست منتشر می‌کنند.

– حذف محتواهایی که به‌صورت مصنوعی و با استفاده از سیستم‌های خودکار اقدام به افزایش تعداد بازدیدها، پسندها و نظرات یا سایر معیارهای مربوط به بازدید ویدئوها می‌کنند.

– راه‌اندازی میز هوشمند شناسایی رفتارهای مشکل‌آفرین و تاکتیک‌های آنلاین شبکه‌ای برای پخش شایعه و محتواهای نادرست.

– هماهنگی با گروه تجزیه و تحلیل تهدیدات گوگل و سایر شرکت‌های فعال در این حوزه به‌منظور شناسایی عملیات نفوذ هماهنگ خارجی و داخلی که به دنبال دخالت در روند انتخابات هستند.

– حذف محتواهایی که دیگران را به ارتکاب اعمال خشونت‌آمیز علیه افراد در مکان‌های اخذ رأی تحریک می‌کند.

– حذف محتواهایی که ادعا می‌کنند آرا پستی مورد دستکاری قرار گرفته است.

اعتبار سنجی و افزایش ارائه محتوای معتبر در مورد انتخابات

– ارائه محتواهای تأیید شده در مورد انتخابات به کاربران با استفاده از منابع خبری معتبر که باعث افزایش ۶۰ درصدی مصرف محتوای کانال‌های معتبر خبری شده است.

– ارائه دو بخش اخبار برتر و اخبار فوری در صدر صفحات یوتیوب که به پوشش خبری کامل از انتخابات می‌پردازند.

– انتشار منابع مالی در ذیل ویدئوهای ناشرانی که از بودجه عمومی یا دولتی استفاده می‌کنند.

– هنگام جستجوی نام و اطلاعات نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، یوتیوب در یک صفحه اختصاصی اطلاعات کامل و تأییدشده‌ای از آن‌ها را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

– کمک به سازمان‌های خبری و کمپین‌های انتخاباتی برای ارائه محتوای بدون واسطه به کاربران و حفاظت از حساب‌های کاربری آن‌ها.

– تغییر سیستم‌های توصیه محتوا از ژانویه ۲۰۱۹ برای محدود کردن انتشار اطلاعات غلط و مضر که به کاهش ۷۰ درصدی مشاهده این نوع محتوا از طریق ارائه توصیه به کاربران غیرعضو در یوتیوب در آمریکا انجامید. این تغییرات فعلاً محدود به زبان انگلیسی است و در آینده زبان‌های غیرانگلیسی را نیز شامل می‌شود.

– به سیاستمداران، مفسران سیاسی و ناشران اخبار مجموعه‌ای از خدمات و منابع یوتیوب ارائه می‌شود تا آنها به شیوه‌ای مؤثرتر به داده‌های مربوط به بازدیدکنندگان دسترسی داشته، با آنها تعامل کنند و حساب‌هایشان را ایمن نگهدارند.

– همکاری یوتیوب با گوگل به منظور ارتقای سیاست‌های مربوط به تبلیغات سیاسی تا کاربران اطلاعات بیشتری در مورد هویت خریداران خدمات نمایش تبلیغات انتخاباتی در یوتیوب و گوگل و همکاران آنها داشته باشند.

 منبع: مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا