نوآوری اختصاصی هوآوی برای بهبود 20 درصدی کارایی گوشی‌های خود به لطف سیستم فایل EROFS

سیستم فایل الگویی است که برای نوشتن، خواندن و ساماندهی داده‌ها و فایل‌ها بر روی حافظه‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر کدام از کمپانی‌ها با توجه به نیاز کاربران و سخت‌افزار مورد استفاده در دستگاه‌های خود، مناسب‌ترین سیستم فایل را انتخاب می‌کنند. در این میان هواوی با توسعه سیستم‌ فایل اختصاصی برای گوشی‌های هوشمند خود، توانسته عملکرد محصولات خود را به طرز قابل توجهی بهینه کند.

مجله آنلاین موبنا – اکثر سازندگان و کمپانی‌های بزرگ از سیستم‌های‌ فایل‌ آماده  نظیر exFAT، F2FS و ext4 برای دستگاه‌های مختلف استفاده می‌کنند. برخی از این سیستم‌های‌ فایل‌ نظیر ext4، در درازمدت آزمون خود را پس داده‌اند و عملکرد آن‌ها همگان را راضی کرده است؛ با این حال، این مسئله به آن معنا نیست که کمپانی‌هایی همانند هوآوی که همیشه به دنبال جایگزینی مناسب‌تر با عملکردی بهتر است دست از نوآوری بردارد.

از همین رو هواوی اقدام به توسعه‌ی یکی از سیستم‌های فایل‌ متن‌باز سیستم‌عامل لینوکس تحت عنوان “EROFS” کرده و آن را به طور اختصاصی برای استفاده در گوشی‌های هوشمند خود (تحت رابط کاربری EMUI 9.1) بهینه کرده است. EROFS مخفف عبارت Extendable Read-Only File System است که به معنای «سیستم فایل فقط خواندنی توسعه‌پذیر» است.

هر کدام از سیستم‌های فایل،‌ ساختار و ویژگی‌های متفاوتی دارند و از روش‌های مختلفی برای نوشتن، خواندن و ساماندهی داده‌ها استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل در انتخاب سیستم‌ فایل مناسب، صرفاً کافی است به نیاز کاربر توجه شود. به عنوان مثال برخی سیستم‌‌های فایل با فضاهای ذخیره‌سازی کوچک و برخی دیگر با فضاهای ذخیره‌سازی بزرگ سازگاری دارند. برخی از آن‌ها از سرعت خواندن و نوشتن بالا و برخی دیگر از سطح امنیت بالاتری برخوردار هستند.

اما در این میان، سیستم فایل توسعه یافته توسط هواوی، ساختاری متفاوت با سایر سیستم‌های فایل‌ ارائه می‌کند. EROFS مجهز به الگوریتم فشرده‌سازی پیشرفته‌تر در مقایسه با سایر سیستم‌های فایل‌ است که امکان دستیابی به سرعت خواندن و نوشتن بالاتر و صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی را فراهم می‌کند.

طبق اعلام رسمی هواوی، سیستم فایل EROFS سبب صرفه‌جویی 2 گیگابایتی در فضای مورد استفاده توسط سیستم‌عامل می‌شود. همچنین در استفاده روزمره نیز به طور متوسط تا 20 درصد سریع‌تر از ext4 عمل می‌کند و قادر است با حداکثر سرعت 63.3 مگابایت در ثانیه به خواندن تصادفی اطلاعات بپردازد. این افزایش سرعت سبب بهبود محسوس در گشت و گذار بین برنامه‌ها و اجرای بازی‌ها، مخصوصاً در حالت مالتی تسکینگ (اجرای همزمان چند برنامه) می‌شود.

از سوی دیگر به لطف سطح دسترسی محدود به پارتیشن‌های سیستمی (به عنوان مثال همان درایو C در دستگاه‌های ویندوزی)، نرم‌افزارهای جانبی نمی‌توانند تغییری در فایل‌های سیستمی ایجاد کنند؛ بر اساس همین موضوع، احتمال آلوده شدن سیستم‌عامل به بدافزارها و ویروس‌های مخرب تا حد چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا