نخستین رینگ‌های تولید شده با چاپگر سه‌بعدی برای اتومبیل‌های آینده (+عکس)

این چرخ تولید شده با چاپگر سه‌بعدی «اچ‌آر‌ای‌۳دی+» نامگذاری شده است و کارشناسان هم اکنون برای نخستین بار آن را در نمایشگاه «فرم‌نکست» در شهر فرانکفورت آلمان به نمایش گذاشته اند.

موبنا – شرکت «اچ‌آر‌ای‌ ویلز» که دفتر مرکزی آن در شهر کالیفرنیا واقع شده است به تازگی همکاری‌هایی را با گروه اَد‌ورکس وابسته به شرکت «جی‌ای ادیتیوز» انجام داده است تا به موجب آن نخستین چرخ‌های تیتانیومی تولید شده با چاپگر سه‌بعدی «الکترون بیم ملتینگ» را به نمایش بگذارد. این چرخ‌ها که قرار است در آینده برای اتومبیل‌ها مورد استفاده قرار گیرند، نسبت به مدل‌های کنونی بسیار کارآمدتر عمل می کنند و مزایای زیادی برای آنها در نظر گرفته شده است.

چاپگر سه بعدی «الکترون بیم ملتینگ» پرتوهای لیزری ویژه‌ای را شامل می‌شود که روی پودر تیتانیومی تابیده می‌شوند و قادر هستند بخش‌هایی از فلز تیتانیوم را که مد نظر دارند ذوب کنند تا در نهایت لایه‌هایی از ماده جامد روی یکدیگر قرار گیرند و یک واحد یکپارچه را تشکیل دهند. ماده اولیه که چاپگر با آن کار می‌کند پودر تیتانیوم است و نکته قابل ملاحظه اینجاست که تمام پودری که داخل چاپگر قرار می‌گیرد ذوب نمی‌شود پس از ساخت چرخ، اضافه آن برای مورد بعدی به کار گرفته می‌شود. در مقابل، زمانی که دستگاه‌های امروزی از فلز تیتانیوم برای ساخت چرخ استفاده می‌کنند بخش اعظم موادی که در پایان کار باقی می‌ماند بلااستفاده است و از آن به عنوان ضایعات فلزی استفاده می‌شود.

پس از آنکه چاپگر سه‌بعدی پنج قسمت اصلی چرخ را تولید کرد، سازه‌ها به صورت موقت داخل آن قرار می‌گیرند تا فرآیند چاپ قطعات کامل شود و سپس پودر باقیمانده برای ساخت چرخ‌های بعدی به کار گرفته می‌شود. سپس بخش‌هایی از چرخ که در قسمت بیرونی قرار می‌گیرند توسط دستگاه مربوطه پرداخت می‌شوند تا اطمینان حاصل شود که هر پنج بخش مجزا به درستی کنار هم قرار گرفته‌اند.

در مرحله بعدی متخصصان به صورت دستی این چرخ‌ها را پرداخت می‌کنند و سپس مرحله تمیزکاری انجام می‌شود تا روغن‌ها و پودرهای اضافی از آن حذف شود. در مرحله نهایی یک قطعه مرکزی برای اتصال دقیق و درست پنج بخش مورد استفاده قرار می‌گیرد و سپس اتصال دهنده‌های تیتانیوم برای نصب همه بخش‌ها به کار می‌رود تا چرخ مربوطه آماده استفاده شود.

این چرخ تولید شده با چاپگر سه‌بعدی «اچ‌آر‌ای‌۳دی+» نامگذاری شده است و کارشناسان هم اکنون برای نخستین بار آن را در نمایشگاه «فرم‌نکست» در شهر فرانکفورت آلمان به نمایش گذاشته اند.

«آلان پِلتیر» مدیر شرکت اچ‌آر‌ای در این خصوص گفت: «این یک پروژه فوق العاده هیجان انگیز و مهم است. زیرا ما برای نخستین بار موفق شدیم فهم دقیقی از رینگ‌ها و چرخ‌های اتومبیل‌های آینده ارایه دهیم. همکاری با گروه اَد‌ورکس این امکان را فراهم کرد تا بتوانیم به آخرین فناوری موجود در جهان برای چاپ سه بعدی دسترسی داشته باشیم و اتفاق مذکور این امکان را فراهم کرد تا بتوانیم محدودیت‌های موجود برای تولید بهتر و کارآمدتر رینگ‌های اتومبیل را کنار بگذاریم».

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا