باتری‌های لیتیومی دیگر آتش نمی‌گیرند (+عکس)

پژوهشگران به شیوه های مختلف در تلاش برای افزایش عمر و امنیت باتری های لیتیومی هستند تا توان ذخیره سازی انرژی توسط آنها افزایش یابد و به همین منظور از فناوری نانو نیز کمک گرفته اند.

موبنا – یکی از چالش های موجود در این زمینه از بین بردن شاخک های کلاف مانندی است که بعد از مدتی در باتری های لیتیومی شکل می گیرند و به دندریت ها شهرت دارند.

افزایش حجم دندریت ها در باتری های لیتیومی موجب می شود تا ظرفیت آنها برای ذخیره سازی انرژی به میزان قابل توجهی کاهش یابد. لذا محققان برای غلبه بر این مشکل تلاش های مختلفی را آغاز کرده اند. در این میان دانشمندان دانشگاه رایس توانسته اند با استفاده از یک لایه باریک از نانولوله های کربنی در طراحی باتری های لیتیومی برای جلوگیری از شکل گیری دندریت ها تلاش کنند.
دندریت ها در قالب فیبرهای میکروسکوپی از جنس لیتیوم بر روی آنود باتری های لیتیومی جا خوش می کنند و معمولا در زمان شارژ باتری ایجاد می شوند. ساختار سوزنی شکل دندریت ها ممکن است باعث اتصالی باتری و حتی آتش گرفتن آن شود. با افزایش سرعت شارژ این باتری ها و افزایش ظرفیت این باتری ها به ده برابر مدل های قدیمی تر یافتن راه حلی برای جلوگیری از وقوع اتصالی های این چنینی ضروری بوده است.

نوشته های مشابه

پیش از این هم از فناوری نانو برای جلوگیری از تشکیل دندریت ها استفاده شده بود، اما این کار به نتیجه قطعی نرسیده بود. ولی فناوری جدید ضمن اینکه جلوی شارژ سریع را نمی گیرد از تشکیل دندریت ها جلوگیری می کند. در آزمایش های اولیه استفاده از نانولوله های کربنی باعث جلوگیری از ایجاد دندریت در بیش از ۵۸۰ بار شارژ گوشی شده بود و از سوی دیگر باعث شده بود تا ۹۹.۸ درصد از سلول های باتری شارژ دریافت کنند. البته با تلاش های بیشتر می توان کارآیی این روش را افزایش داد.

 منبع: مهر 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا