تغییر زمان برگزاری آزمون‌های ارشد و دکتری وزارت بهداشت / افزایش سهم مصاحبه آزمون Ph.D وزارت بهداشت

موبنا – دکتر جمشید حاجتی با اشاره به تغییرات برگزاری آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری سال آینده وزارت بهداشت، اظهار کرد: براساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی مرحله کتبی آزمون دکتری تخصصی Ph.D سال تحصیلی 95-96 اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد و مرحله شفاهی این آزمون نیز بعد از ماه رمضان (احتمالاً نیمه دوم تیرماه) برگزار می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در وزارت بهداشت، آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های پزشکی سال آینده نیز بعد از ماه رمضان برگزار خواهد شد.

افزایش سهم مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی به 50 درصد

دکتر حاجتی از برنامه وزارت بهداشت برای افزایش سهم مصاحبه شفاهی در آزمون دکتری تخصصی خبر داد و گفت: براساس مصوبه‌ مجلس شورای اسلامی سهم مصاحبه (شفاهی) در آزمون ph.D سال آینده وزارت بهداشت نسبت به سال جاری افزایش می‌یابد. در واقع سهم مصاحبه در آزمون دکتری تخصصی امسال 30 درصد بود که این میزان در آزمون 96 به 50 درصد افزایش می‌ رسد.

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت همچنین خاطرنشان کرد: در آزمون کتبی (Ph.D) وزارت بهداشت نیز بیش از یک سال است که مطالعه‌ای در دبیرخانه وزارت بهداشت شروع شده تا در مواد امتحانی این آزمون تغییراتی اعمال شود که البته اگر در این زمینه اتفاق خاصی بیفتد این تغییر در جهتی خواهد بود که داوطلبان آزمون بتوانند خودشان را با تغییرات جدید هماهنگ کنند و برنامه‌ریزی آنها به هم نریزد.

تغییر در بخش کتبی آزمون دکتری وزارت بهداشت

به گفته وی، یکی از مباحثی که در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت وجود دارد این است که با توجه به افزایش سهم مصاحبه، تعداد مواد امتحانی در آزمون کتبی کم شود تا برای آماده شدن داوطلبان مشکلی ایجاد نکند. در واقع اگر این تغییرات به موقع به نتیجه برسد برای آزمون سال 96 اعمال می‌شود، اما اگر از نظر زمانی نتوانیم مجموعه‌رشته‌ها را هماهنگ کنیم آزمون سال آینده به روال امسال برگزار خواهد شد و تغییر احتمالی را برای سال 97 اعمال می‌کنیم.

دکتر حاجتی تاکید کرد: در صورتی که تغییرات خاصی در شیوه آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت اتفاق بیتفد باید تا آبان‌ماه جاری به اطلاع داوطلبان برسد. بنابراین داوطلبان نگران این موضوع نباشند چراکه شیب این تغییرات در آزمون ph.D بسیار ملایم است مثلا اگر در یک رشته سه ماده امتحانی وجود داشته باشد سعی می‌کنیم ماده اصلی را حفظ و مواد دیگر را تغییر دهیم.

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بخش شفاهی آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت امسال برای اولین بار به دانشگاه‌ها واگذار شد تا آزمون به صورت ساختارمند و زمان مصاحبه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده نسبت به سال‌های قبل که به طور متمرکز انجام می‌شد، صورت بگیرد. در واقع در آزمون امسال زمان مصاحبه برای هر داوطلب 5 تا 6 برابر افزایش یافت که این امکان سنجش بهتر توانایی داوطلب را افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: سال‌های گذشته در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت معمولا داوطلب در یک زمان 10 تا 15 دقیقه‌ای با حضور همه اساتید در شرایط متمرکز مصاحبه را انجام می داد اما امسال بخش شفاهی آزمون ph.D پزشکی به 5 تا 6 ایستگاه مجزا و در برخی رشته‌ها ایستگاه‌های بیشتری تقسیم و در هر ایستگاه نیز 10 دقیقه زمان برای هر داوطلب در نظر گرفته شد و در نهایت نمرات تیم‌های مختلف جمع‌بندی و نمره نهایی داوطلب اعلام می‌شد.

شیوه آزمون شفاهی دکتری تخصصی وزارت بهداشت تغییر نمی کند

دکتری حاجتی افزود: براساس نظرسنجی‌هایی که با داوطلبان رشته‌های دکتری تخصصی وزارت بهداشت انجام دادیم، مشخص شد که این شیوه آزمون نسبت به فرم متمرکز از لحاظ ساختارمند بودن رضایت‌بخش است اما تنها نکته‌ای که در این شیوه وجود دارد این است که داوطلبان مجبور هستند برای یک آزمون شفاهی به چند دانشگاه مراجعه کنند که البته در شیوه آزمون شفاهی سال آینده تغییراتی اعمال نخواهد شد.

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، در پاسخ بر این سوال که چه روش‌هایی وجود دارد داوطلبان مطمئن باشند ملاحظات ناثواب در مصاحبه شفاهی داوطلبان اعمال نخواهد شد، گفت: دانشگاه‌ها برای اجرای مصاحبه شفاهی آزمون دکتری تخصصی امسال برنامه‌ریزی خوبی داشتند که به خوبی اجرا شد و برای سال آینده نیز با تغییراتی که ایجاد می‌شود و تکمیل روش ارتقاء روش قبلی می‌توانیم این آزمون را نیز بدون اعمال نظرهای شخصی و ناثواب برگزار کنیم. اما به طور کلی آیتم‌های مصاحبه شفاهی قبلا به اطلاع داوطلبان رسیده است و برای سال آینده نیز همین روال پیش خواهد رفت و اگر جزئیات بیشتری لازم باشد در زمان خود قبل از مصاحبه به اطلاع داوطلبان خواهیم رساند.

تغییر پذیرش دانشجویان دکتری وزارت بهداشت از حالت متمرکز به غیرمتمرکز

وی خاطرنشان کرد: در همه کشورهای دنیا دانشگاه و استاد مربوطه در پذیرش دانشجوی Ph.D پزشکی تصمیم‌گیرنده هستند. این‌طور نیست که یک آزمون متمرکز به شکل کنکور برگزار و دانشجو را پذیرش کنند. خوشبختانه کشور ما هم در این جهت حرکت کرده و پذیرش دانشجو به استاد و گروه‌های آموزشی داده می‌شود که در این زمینه حرکت‌های خوبی آغاز شده و به مرور نیز کامل‌تر می‌شود تا به فرم مطلوب برسیم. اما چیزی که وجود دارد این است که در شرایط فعلی پذیرش دانشجویان Ph.D پزشکی از حالت متمرکز به غیرمتمرکز تغییر یافته است.

تثبیت زمان برگزاری آزمون دکتری وزارت بهداشت

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت، گفت: اتفاقی که در آزمون دکتری وزارت بهداشت سال جاری افتاد این بود که این آزمون را در دو نوبت بهمن و مهر برگزار کردیم با این تغییری که زمان پذیرش داوطلبان از بهمن‌ به مهر ماه روی داد از سال آینده به طور ثابت پذیرش دانشجویان از مهرماه خواهد بود و زمان برگزاری آزمون نیز تثبیت می‌شود.

تقویم آزمون‌های سال آینده کشور تعیین می شود

دکتر حاجتی با اشاره به تعیین تقویم آزمون‌های سال آینده کشور، افزود: به دلیل ماه مبارک رمضان تقویم آزمون‌های کل کشور برای سال آینده با هماهنگی سازمان سنجش، وزارت علوم و وزارت بهداشت تعیین خواهد شد.

وی درخصوص ظرفیت پذیرش در آزمون Ph.D پزشکی سال آینده نیز افزود: ظرفیت پذیرش در آزمون دکتری تخصصی وزارت بهداشت به دلیل اینکه پذیرش این دانشجویان برای مهرماه خواهد بود، افزایش می‌یابد. به طور ثابت در کل رشته‌های علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ظرفیت سالانه پذیرش داوطلبان حدود 1500 نفر است که این تعداد ممکن است با افزایش تعداد رشته‌ها، بیشتر شود.

دبیر شورای عالی علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: معمولا افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی باید براساس نیازهای جامعه و امکانات و تجهیزات آموزشی دانشگاه‌ها اتفاق بیفتد. ما نمی‌توانیم بدون در نظر گرفتن این موارد ظرفیت پذیرش در رشته‌ای را افزایش بدهیم.

 منبع: ايسنا 

دکمه بازگشت به بالا