طی هشت ماهه امسال بیش از ۳۸هزار شغل در بخش تعاون ایجاد شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،سید حمید کلانتری روز یکشنبه در نشستی خبری افزود: استان های فارس با ۲۸۳ تعاونی، خراسان رضوی با ۲۷۱ تعاونی و کرمان با ۱۴۲ تعاونی در رتبه های یکم تا سوم به لحاظ ایجاد تعاونی قرار دارند. وی اظهار داشت: براساس آمار موجود به تفکیک بخش ها نشان می دهد، ۹۷۹ …
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،سید حمید کلانتری روز یکشنبه در نشستی خبری افزود: استان های فارس با ۲۸۳ تعاونی، خراسان رضوی با ۲۷۱ تعاونی و کرمان با ۱۴۲ تعاونی در رتبه های یکم تا سوم به لحاظ ایجاد تعاونی قرار دارند.
وی اظهار داشت: براساس آمار موجود به تفکیک بخش ها نشان می دهد، ۹۷۹ تعاونی در بخش خدمات ، ۶۸۰ تعاونی در بخش کشاورزی، ۵۰۳ تعاونی در بخش صنعت، ۱۰۱ تعاونی چند منظوره و ۱۳۲ تعاونی مسکن ایجاد شده است.
**تعاونی ها و پسا تحریم
این مقام مسئول گفت : امسال از ۱۵دیماه روند برطرف شدن تحریم ها را مشاهده خواهیم کرد، اکنون هم اقتصاد کشور رشد پایینی دارد و بهره وری ناکافی و بیکاری روبرو هستیم و انتظار می رود این شرایط تغییر کند .
وی تاکید کرد: حل مسائل هسته ای در بین مردم ایجاد امید کرده و باید بتوان به این امید برای بهبود وضعیت اشتغال و رشد بالای اقتصادی پاسخ داد.
کلانتری گفت : دو راهکار در پیش روی مسئولان و برنامه ریزان اجتماعی قرار دارد ، نخست رفع تحریم ها سبب می شود که مبادلات اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در کشور صورت گیرد، بنابراین باید تلاش شود تا فضا برای حضور بخش های خصوصی و تعاونی در کشور افزایش یابد و در چنین فضایی باید از سرمایه گذاری خارجی بیشتر بهره مند شد.
وی راهکار دوم را مبتنی بر اقتصاد مقاومتی دانست که باید توجه بیشتری به امکانات و ظرفیت های داخلی صورت گیرد و شرایطی فراهم شود که همگی در کنار یکدیگر بتوانیم موضوع تولید را پیش ببریم.
این مقام مسئول تاکید کرد: تعاونی ها باید در شرایط یاد شده ، بتوانند نقش قابل توجهی در ایجاد اشتغال و افزایش تولید بر عهده داشته باشند.
تعاونی ها در جهان نشان داده اند که می توانند از سرمایه های خرد برای توسعه اشتغال یاری بگیرند.
به گفته کلانتری، تعاون در اقتصاد ایران به عنوان یکی از بخش های اقتصادی باید جایگاه خود را بیابد که یک بعد از اقتصاد تعاونی ، ایجاد روحیه جمعی است و حمایت دولت از تعاونی بر همین پایه قرار دارد.
به گفته وی، بخش تعاونی می تواند مزایایی بهتر از بخش های دولتی و خصوصی در اقتصاد داشته باشد و دولت مسئول فراهم سازی زیر ساخت ها است تا بخش های تعاونی و خصوصی بتوانند فعالیت اقتصادی خود را افزایش دهند.
کلانتری ،میزان ایجاد اشتغال در بخش تعاونی را یک چهارم ایجاد اشتعال در دیگر بخش ها ذکر کرد و گفت: ایجاد اشتغال در بخش تعاون به ازای هر نفر بطور میانگین ۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری لازم است در حالیکه در بخش های دیگر ۲۰۰ میلیون تومان و در صنایع بزرگ به ازای هر نفر یک میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.
184/